NEWS OF THE WORLD (12/1/24)


 • Αυτή τη φωτογραφία ανέβασε ο Ritchie Blackmore, τιμώντας τη μνήμη του  Γερμανού ποδοσφαιριστή Franz Beckenbauer. «Πάντα ήταν ο ποδοσφαιρικός μου ήρωας. Βλέποντάς τον αναζωογονήθηκε το ενδιαφέρον μου για το ποδόσφαιρο και πήγαινα και τον έβλεπα να παίζει με την Cosmos της Νέας Υόρκης στο στάδιο MetLife». Στη φωτογραφία, κρατάει και μια φωτογραφία σε κορνίζα με το αυτόγραφο του Beckenbauer.
• Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Trunk Nation With Eddie Trunk" του SiriusXM, ο 70χρονος κιθαρίστας των Rush, Alex Lifeson αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την ψωρισιακή αρθρίτιδα στα δάκτυλα, μια χρόνια, αυτοάνοση μορφή αρθρίτιδας που προκαλεί φλεγμονή των αρθρώσεων και εμφανίζεται με την πάθηση του δέρματος ψωρίαση. Ο Lifeson είπε ότι σιγά-σιγά χειροτερεύει, όπως ήταν αναμενόμενο κι ότι παρ’ όλο που την πολεμάει με 2 φάρμακα, τον βασανίζει για 20 χρόνια.
• Με κιθαρίστα τον Joel Hoekstra θα δούμε τους Accept στην καλοκαιρινή εμφάνισή τους στην Πλτ. Νερού,  αφού το γερμανικό συγκρότημα τον υποδέχτηκε στις τάξεις του. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του heavy metal μας θυμίζει ότι ο Joel Hoekstra έχει παίξει με τους Whitesnake, Night Ranger, Trans Siberian Orchestra αλλά και Foreigner.

•  Να και μια ενδιαφέρουσα συνεργασία. Ο Liam Gallagher των Oasis κι ο John Squire των Stine Roses, παρουσίασαν το τραγούδι Just Another Rainbow, από ένα άλμπουμ που ήδη έχουν τελειώσει αλλά δεν έχουν ανακοινώσει καμία πληροφορία γι αυτό. “Οι στίχοι του Just Another Rainbow μιλούν για την απογοήτευση και το συναίσθημα που νιώθεις όταν δεν παίρνεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Δεν μου αρέσει να εξηγώ τραγούδια, νομίζω ότι αυτό είναι το προνόμιο του ακροατή» είπε ο Gallagher. Στις ηχογραφήσεις του άλμπουμ συμμετείχαν οι Greg Kurstin μπάσο και Joey Waronker (R.E.M., Beck) ντραμς. Οι Gallagher και Squire είχαν εμφανιστεί μαζί στο Knebworth του 2022, παίζοντας το Champagne Supernova των Oasis. Πάντως το Just Another Rainbow είναι καλό κομμάτι, έχει τον ήχο των Oasis κι αξίζει να ακούσετε.

• Σε αφαίρεση όγκου από το κεφάλι, υποβλήθηκε ο Michael Bolton. Η εγχείρηση έγινε άμεσα, πριν τα Χριστούγεννα καθώς κρίθηκε άμεση. Ευτυχώς πέτυχε ήδη αναρρώνει σπίτι του. Περαστικά!
  • Διαβάστε ποια είναι τα συγκροτήματα που πέτυχαν τις περισσότερες συγκεντρώσεις ακροατών στο Spotifyl μέσα στο 2023. Από τη λίστα λείπουν ονόματα όπως Slipknot, Rammstein, Iron Maiden, Queen κ.α που δεν δέχτηκαν αν εμφανιστούν οι ακροάσεις όπως και οι καινούργιοι Sleep Token και Bad Omens, με πολύ μεγάλο αριθμό streaming. Η λίστα περιλαμβάνει συγκροτήματα που είχαν ένα εκατομμύριο ακροατές στο Spotify μέσα στο 2023, είναι:
105.6M – Linkin Park
94.9M – Red Hot Chili Peppers
80.4M – Metallica
62.4M – blink-182
57M – The Offspring
54.9M – System Of A Down
52.6M – Nickelback
51.6M – Scorpions
48.5M – Muse
46.3M – Bring Me The Horizon
45.9M – Chase Atlantic
44.6M – Cage The Elephant
42M – Kansas
40.9M – Hoobastank
40.9M – 3 Doors Down
38M – The Smashing Pumpkins
38.6M – Papa Roach
37.2M – Ghost
35.6M – Disturbed
33.9M – Sum 41
32.1M – Def Leppard
• Το BBC αδειάζει τις αποθήκες του από δίσκους και τους δημοπρατεί. Περισσότεροι από 285,000 δίσκοι βινυλίου αναμένονται να βγουν σε ηλεκτρονική δημοπρασία από την Omega Auctions (πατήστε εδώ)  στις 30  Νοεμβρίου και μεταξύ αυτών πρώτες εκδόσεις The Beatles, Pink Floyd, Black Sabbath, David Bowie αλλά και Bathory, Budgie και…Cirith Ungol. Μην φανταστείτε ότι ..εκποιούν τη δισκοθήκη τους, αλλά όσες κόπιες υπήρχαν σε περισσότερα από ένα αντίτυπο. Τα άλμπουμ του Bowie που είναι προς δημοπράτηση, είναι πιθανό να πουληθούν πολύ περισσότερο από £200-£400 το ένα, όλα οι πρώτες εκδόσεις! Οι δίσκοι των Black Sabbath έχουν εκτιμώμενη τιμή 100-£150, των Beatles πολύ περισσότερο από £100-£150, ενώ όσοι γελάσατε διαβάζοντας το όνομα των Bathory, η τιμή εκτίμησης είναι οι 600 £. Η δημοπρασία είναι ηλεκτρονική και μπορεί να λάβει μέρος οιοσδήποτε συλλέκτης απ΄όλο τον κόσμο.Πατήστε εδώ
• O κιθαρίστας των Slayer, Kerry King προετοιμάζει το έδαφος  για το καινούργιο συγκρότημα του που όπως λέει θα είναι μια ηχητική συνέχεια των Slayer.

• Από τη χρονιά που ξεκίνησαν οι Toto, το 1977 έχουν περάσει 46 ολόκληρα χρόνια κι από εκείνη την ιστορική σύνθεση, συνεχίζει μόνο κιθαρίστας Steve Lukather, με τη συμμετοχή του τραγουδιστή Joseph Williams (από το 1986, με αρκετά διαλείμματα). Οι…καινούργοι Toto, αποτελούνται από τους Greg Phillinganes πλήκτρα, φωνητικά, Shannon Forrest ντραμς, οι Lukather και Williams, John Pierce μπάσο, Warren Ham πνευστά και Steve Maggiora πλήκτρα, τραγούδι. Οι Toto και οι Journey έχουν προγραμματίσει 44ήμερη περιοδεία στην Αμερική (οι 14 ημερομηνίες είναι μόνοι τους), ενώ το καλοκαίρι θα παίξουν και στην Ευρώπη. Έχει γούστο…..

• Οι Judas Priest παρουσίασαν ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ τους Invincible Shield που θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαρτίου. Το τραγούδι είναι το Panic Attack και μπορείτε να δείτε το video.



• H Selena Gomez θα ενσαρκώσει την Linda Ronstadt, στην επερχόμενη βιογραφική ταινία για τη ζωή και την καριέρα της μεγάλης Αμερικανίδας τραγουδίστριας που τα τελευταία χρόνια πάσχει από Parkinson.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου