NEWS OF THE WORLD (9/11/23)


•  Οι Iron Maiden, με την ευκαιρία της 40ης επετείου του ιστορικού τέταρτου άλμπουμ τους, Piece of Mind, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του μυθιστορήματος που βασίζεται στα τραγούδια του άλμπουμ, δομημένο με κείμενο, με τα τραγούδια να ζωντανεύουν έντονα σε κεφάλαια αφιερωμένα σε καθένα από τα εννέα τραγούδια του ιστορικού άλμπουμ. Τον πρόλογο έγραψε ο Rod Smallwood ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κειμένων γράφτηκε από τον Bruce Dickinson, με ιδιαίτερη προσπάθεια στο κεφάλαιο "Revelations", που ήταν ένα πολύ σημαντικό τραγούδι για το δίσκο. «Όταν προέκυψε για πρώτη φορά η ιδέα ενός μυθιστορήματος βασισμένου στα τραγούδια του Piece of Mind, ένιωσα ότι μπορούσα να επεκταθώ κι έξω από τα όρια των τραγουδιών και να δημιουργήσω νέες ιστορίες και νέες διαστάσεις μέσω σύντομης αφήγησης και εικόνων» λέει ο Dickinson. Ειδικά με το "Revelations", μπόρεσα να προσθέσω περισσότερα επίπεδα και διαστάσεις στους στίχους αλλά και μια νέα ανατροπή". Η κυκλοφορία του θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου και μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ

• Μετά από 10 χρόνια παρουσίας πίσω από τα ντραμς των Skilpknot, o ντράμερ Jay Weinberg, αποχώρησε. O Weinberg.έχει παίξει στα 3 τελευταία άλμπουμ τους  5: The Gray Chapter (2014), We Are Not Your Kind (2019) και The End, So Far (2022) κι είναι γιός του ντράμερ των E Street Band, Max Weinberg. Στην ανακοίνωση του συγκροτήματος, σαν αιτία της απόλυσης του α αναφέρεται η εξέλιξη τους που σαν αποτέλεσμα είχε αυτή τη «δημιουργική απόφαση».
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Mikael Maglieri, ιδιοκτήτης του  Mikael Maglieri, Ο Mikael ήταν γιός του πρώτου ιδιοκτήτη που άνοιξε το  Whisky and Rainbow, Mario Maglieri.
• Δείτε τους Iron Maiden να παίζουν το "Stranger In A Strange Land" κατά τη διάρκεια της The Future Past Tour 2023, με ήχο από τη φετινή εμφάνισή τους στο Wacken Open Air festival.

• Μια εμφάνιση έκπληξη   πραγματοποίησε ο 78 κιθαρίστας των Led Zeppelin, Jimmy Page κατά τη διάρκεια των τιμητικών εισαγωγών στο  Rock And Roll Hall Of Fame. Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή του, μετά από 12 χρόνια κι έγινε για να τιμήσει τον Αμερικάνο κιθαρίστα Link Wray', όπου όπως θα δείτε στο video, έπαιξε το instrumental “Rumble”. Ο Page ήταν αυτός έβγαλε το μικρό λόγο εισαγωγής στο Rock And Roll Hall Of Fame. "Την πρώτη φορά που άκουσα τη μουσική του, ήμουν 14 ετών. Ήταν από ένα  jukebox στη γενέτειρά μου, το Epsom κι αμέσως με κέρδισε το μοναδικό παίξιμό του που είχε κάτι το μυστηριώδες».  Μαζί του στη σκηνή παίζουν ο ντράμερ Anton Fig κι ο μπασίστας Tim Givens.
• Και τρίτο νέο στο σημερινό News of the World που αφορά τους Iron Maiden. Μιλώντας στην εκπομπή Trunk nation power trip special του SiriusXM, ο ντράμερ Nicko McBrain, μίλησε για την επερχόμενη περιοδεία του συγκροτήματος αλλά και για τη δική του κατάσταση υγείας, μετά το εγκεφαλικό που είχε στις αρχές της χρονιάς. Ο 71ντράμερ είπε πως η εξέλιξη της υγείας του πάει καλά και πως έχει ξαναβρεί τη δύναμή του σε ποσοστό 85 με 90%, εξακολουθώντας να έχει ελαφρώς λιγότερη επιδεξιότητα και ταχύτητα στα δάχτυλά του. «Τα δάχτυλά μου είναι αυτά – το τελευταίο πράγμα- που πρέπει να δυναμώσω. Αναγκάστηκα να αλλάξω μερικά γεμίσματα στα τραγούδια. Κάποια γεμίσματα για τα οποία όλοι με γνωρίζουν σε ορισμένα τραγούδια, έπρεπε να αλλάξουν και να αυτοσχεδιάσω στις πρόβες για να μπορώ να τα παίξω. Τώρα έχω αρχίσει να ανταπεξέρχομαι περισσότερο σε αυτό. Και δεν μπορώ να το κάνω αυτό live. Πρέπει να περιμένω μέχρι να αρχίσουμε ξανά κάποιες πρόβες ή ό,τι άλλο. Αλλά αναμφίβολα γίνομαι πιο δυνατός. Είχα μεγάλη υποστήριξη από τον Rod (Smallwood, την μπάντα και όλου μας τους οπαδούς. Μου έδειξαν σε μεγάλη αγάπη, ήταν υπέροχο»!
• Οι Y&T ανακοίνωσαν 15 ευρωπαικές ημερομηνίες για την 50th Anniversary European tour, όπου περιλαμβάνει 8 ημερομηνίες στην Μ.Βρετανία και οι υπόλοιπες 7, στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει πουθενά η Λέξη Ελλάδα, αλλά σίγουρα θ προστεθούν κι άλλες ημερομηνίες.
• Συνεχίζει τη μάχη μες το λέμφωμα Hodgkin, ο 61χρονος κιθαρίστας των Def Leppard, Vivian Campbell. "Εξακολουθώ να αντιμετωπίζω το λέμφωμα, είναι μια δύσκολη και συνεχόμενη μάχη αλλά κατάφερα να συνεχίσω τη ζωή μου. Μπόρεσα να συνεχίσω τις περιοδείες. Για το μεγαλύτερο μέρος αυτών των 10 χρόνων (σ.σ.  διαγνώστηκε το 2013), στην πραγματικότητα έκανα ανοσοθεραπεία. Τον Ιούνιο του 2015, άρχισα να παίρνω ένα φάρμακο που ονομάζεται pembrolizumab, ως μέρος μιας κλινικής δοκιμής. Πίεσα τον εαυτό μου να το κάνω. Θυμάμαι ότι τότε οι γιατροί μου ήθελαν να κάνω ένα συνδυασμό ακτινοβολίας και χημειοθεραπείας. Και απλώς σκέφτηκα να δοκιμάσω την ανοσοθεραπείας να δω αν λειτούργησε. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι λειτούργησε καλά για μένα κι  από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι το τέλος του 2022, μία φορά το μήνα, κάνω έγχυση pembrolizumab και απλώς να συνεχίζω τη ζωή μου, και ήταν πολύ, πολύ εύκολο για μένα. Ειλικρινά, το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να προγραμματίσω όλα τα ταξίδια μου. Υπήρχαν πολύ, πολύ λεπτές, πολύ καλοήθεις παρενέργειες. Όμως ο  οργανισμός δέχτηκε τη θεραπεία και το φάρμακο δούλευε πολύ καλά έως πριν ενάμιση χρόνο, που έχασε την αποτελεσματικότητά του από το  Νοέμβριο του 2022, ξεκίνησα ένα συνδυασμό pembrolizumab με τρία χημειό φάρμακα. Δυνατά και Περαστικά
• Μιλώντας στην Telegraph, ο μπασίστας των Dire Straits, John Illsley, είπε ότι εξακολουθούν να προσφέρουν τεράστια ποσά για να επανασυνδεθεί το συγκρότημα. Ο Illsley συναντιέται τακτικά με τον πρώην μάνατζερ του συγκροτήματος κι όπως είπε  «Κάθε φορά που τρώμε μεσημεριανό, του λέει «Μακάρι οι άνθρωποι να σταματήσουν να μου προσφέρουν τεράστια χρηματικά ποσά για να επανέλθουν οι Dire Straits», Ο ίδιος έχει σταματήσει να παίζει κι όσο αφορά το λόγο διάλυσής τους λέει ότι « πράγματα έφταναν στο τέλος τους κι ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί ήμασταν εξαντλημένοι. Ψυχικά, σωματικά και συναισθηματικά. Οι περισσότεροι γάμοι μας κατέρρεαν, δεν βλέπαμε πολύ τα παιδιά μας – ήταν όλα λάθος, βασικά. Είναι τα συνηθισμένα πράγματα που μπορεί να συμβούν στους ανθρώπους που παίζουν σε συγκροτήματα».
• "This is called The General" είπε ο Axl Rose  και οι Guns N' Roses, στη συναυλία τους στο Los Angeles, έπαιξαν για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο, το τραγούδι “General”, που είναι στη Β πλευρά του μικρού δίσκου «Perhaps» που κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα από τις 21 Οκτωβρίου σε μικρό δίσκο.

• Στα σκαριά βρίσκεται το καινούργιο άλμπουμ του King Diamond, που ήδη έχει δοθεί τίτλος, The Institute και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024. Θα είναι διπλό και το θέμα του είναι μια ιστορία τρόμου, η οποία θα τελειώσει στον …επόμενο δίσκο. Πάντως είναι πολύ πιθανόν,  η κυκλοφορία του The Institute να συνδυαστεί με περιοδεία.
• Το animated video για το τραγούδι τους Wolf Unchained, παρουσίασαν οι Jethro Tull. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στον καινούργιο δίσκο τους RökFlöte που ήδη κυκλοφορεί.











Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου