UP TIGHT


Ακόμα ένα συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Οι Up Tight σχηματίστηκαν το 1967 αρχικά σαν Cool Cats, για να αλλάξουν το όνομά τους σε Up Tight το 1968. Η σύνθεσή τους ήταν Γιώργος Σκληρής κιθάρα, τραγούδι, Μάκης Σώκος μπάσο, Γιώργος Χατζόπουλος σαξόφωνο, φλάουτο, Σωτήρης Ναούμ όργανο, Μάκης Γιαπράκας σαξόφωνο και Χρήστος Σώκος ντραμς/τραγούδι.
Ξεκίνησαν μια σειρά εμφανίσεων, παίζοντας soul διασκευές και σύντομα απέκτησαν το δικό  τους κοινό. Πρώτη τους κυκλοφορία ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία τους  η διασκευή της ιταλικής επιτυχία “Applausi” (των Camaleonti), με ελληνικούς στίχους και τίτλο »Με Ξέχασες» για να ακολουθήσουν οι μικροί δίσκοι «Τι μούχεις βάλει στον καφέ/Μείνε κοντά μου και «Σαν Άγγελος/Τι είναι η Αγάπη»». Οι Up Τight άντεξαν και τη νέα δεκαετία, με αποκορύφωμα τη συναυλία τους τον Ιανουάριο του 1971 στο Παλαί ντε Σπορ Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλα συγκροτήματα.

Στο μεταξύ διάστημα, τα αδέλφια Σώκου παραμένουν στο συγκρότημα, μαζί  με τους νεοεισελθόντες, Τάσο Τσοντίλη μπάσο/τραγούδι, Σωτήρη Παλικτσόγλου πλήκτρα, Κώστα Βαβούλη τρομπέτα και Νίκο Ζυγουλιάνο σαξόφωνο για να χωρίσουν στα μέσα της δεκαετίας του 70, με τους Χρήστο Σώκο, Γιώργο Χατζόπουλο και Μάκη  Γιαπράκα να ακολουθούν μουσική πορεία, ο Γιώργος Σκλήρης πήγε στην Αγγλία για νά ασχοληθεί σε επιχειρήσεων, ο Μάκης Σώκος εργάστηκε σαν υπάλληλος, Σωτήρης Ναούμ τελείωσε τη νομική, ενώ ο Δημήτρης Μιμικόπουλος πήγε στην Αμερική. Το Σεπτέμβριο του 1997 επανασυνδέθηκαν για μία μοναδική εμφάνιση στο Nostalgia Party που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
 

Με πληροφορίες από το βιβλίο του Ντίνου Δηματάτη Get That Beat.

Α.Ρ

31/10/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου