BPMD: ΤΟ ΝΕΟ SUPER GROUP ΤΟΥ MIKE PORTNOY

Σε ησυχία δεν κάθεται. Ο λόγος για τον Mike Portnoy που σχημάτισε το καινούργιο του supergroup με το όνομα BPMD όπου συμμετέχουν και οι Bobby Blitz των Overkill, ο μπασίστας Mark Menghi των Metal Allegiance κι ο πρώην κιθαρίστας των  Machine Head, Phil Demmel. Το πρώτο άλμπουμ τους τιτλοφορείται American Made, τα 10 κομμάτια του είναι ΟΛΑ διασκευές  και θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου και πρώτο video single είναι το “Toys in the Attic” των Aerosmith.
Όμως πριν δείτε το video του“Toys in the Attic” και διαβάσετε ποιες είναι οι 10 διασκευές που επιχειρούν οι BPMD, θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε τα 5 supergroups που έπαιξε o Mike Portnoy μετά την απόλυσή του το 2009 από τους Dream Theater.  Tο πρώτο άλμπουμ που ηχογράφησε και κυκλοφόρησε ήταν το The Whirlwind (Οκτ. 2009) με τους Transatlantic για να ακολουθήσουν άλλα τρία, τα Whirld Tour 2010: Live in London, More Never Is Enough: Live In Manchester & Tilburg 2010 και Kaleidoscope(2014). Οι Transatlanitc αποτελούντο από τους  Neal Morse, πλήκτρα, κιθάρες και φωνητικά,  Mike Portnoy ντραμς, Roine Stolt κιθάρες, φωνητικά, πλήκτρα και  Pete Trewavas μπάσο. Παράλληλα, σχημάτισε τους Flying Colors μες τους οποίους ηχογράφησε 3 studio και 2 live άλμπουμ. Οι Flying Colors αποτελούντο από τους Steve Morse κιθάρα, Casey McPherson τραγούδι, Neal Morse πλήκτρα, Dave LaRue μπάσο και Mike Portnoy ντραμς. Το 2017 ήλθε η σειρά των Sons of Apollo με τους Jeff Scott Soto τραγούδι, Ron "Bumblefoot" Thal κιθάρες, Billy Sheehan μπάσο, Derek Sherinian πλήκτρα και Mike Portnoy ντραμς να ηχογραφούν 2 studio κι ένα 1 live άλμπουμ. Το 2016 έπαιξε με τους Neal Morse Band και μάλλον…ξέπεσε αφού το συγκρότημα του δεν αποτελείτο από μουσικούς που να ορίζουν τον όρο  supergroup. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να ηχογραφήσει μαζί τους 2 άλμπουμ! Με τους Winery Dog (Richie Kotzen κιθάρα, φωνή και Billy Sheehan μπάσο) ηχογράφησε 3 καλά άλμπουμ, ενώ με τους Metal Allegiance (Mark Menghi μπάσο, Alex Skolnick κιθάρα, David Ellefson μπάσο και Mike Portnoy ντγραμς) ηχογράφησε 2 άλμπουμ.

Και βέβαια, όλα τα παραπάνω συγκροτήματα δικαιούνται τον τίτλο του supergroup μόνο που η έννοια πια της λέξης έχει ατονίσει και δεν έχει την αξία και τη βαρύτητα που είχε όταν πρωτοεμφανίστηκε το1969 με τη δημιουργία των Blind Faith. Αλλά και αργότερα, με τους Beck Bogert and Appice, KGB, West Bruce and Laing,Asia, Paice Ashton Lord, Blizzard of Oz του Ozzy, Power Station, Firm, Traveling Wilburys  και τόσων άλλων. Τώρα πια, κάθε μέλος που απολύθηκε ή αποχώρησε από το ήδη γνωστό συγκρότημά του, σχηματίζει με κάποιους επίσης γνωστούς μουσικούς ένα συγκρότημα κι αυτό αποκτούν τον τίτλο του supergroup!


1. “Wang Dang Sweet Poontang”
2. “Toys in the Attic”
3. “Evil”
4. “Beer Drinkers & Hell Raisers”
5. “Saturday Night Special”
6. “Tattoo Vampire”
7. “DOA”
8. “Walk Away”
9. “Never in My Life”
10. “We're an American Band”

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

18/4/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment