NEWS OF THE WORLD (14/10/19)

•  Την εμφάνισή τους σε 5 μεγάλα  φεστιβάλ ανακοίνωσαν οι Metallica για το 2020. Πρόκειται για τα Epicenter, Welcome to Rockville, Sonic Temple, Louder Than Life και Aftershock όπου σε κάθε εμφάνισή τους θα έχουν διαφορετικό set lists! Κατά τα άλλα, εμείς τρέφουμε όνειρα να τους δούμε να παίζουν εδώ.
• Μια καινούργια super deluxe έκδοση του ιστορικού άλμπουμ του Frank Zappa Hot Rats θα κυκλοφορήσει στις 20 Δεκεμβρίου. Η καινούργια έκδοση θα περιέχει 6 cd(!) με πάρα πολλά demos και μίξεις που δεν έχουν παρουσιαστεί έως σήμερα καθώς και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό σε ένθετο 28 σελίδων. Το άλμπουμ θα επανακυκλοφορήσει και σε βινύλιο 180 γραμ.
• Ακούστε ακόμα ένα τραγούδι από το επερχόμενο προσωπικό άλμπουμ των πρώην τραγουδιστή των Nazareth, Dan McCafferty. Τίτλος του τραγουδιού «You And Me».
• Κι ο κιθαρίστας των Toto, Steve Lukather επιβεβαίωσε ότι κάποιος από τους αδελφούς Van Halen αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι φήμες θέλουν και πάλι τον Eddie Van Halen να έχει παρουσιάσει πρόβλημα καρκίνου. Με καρκίνο στους πνεύμονες διαγνώστηκε και ο τραγουδιστής των Pretty Maids, Ronnie Atkins και ήδη ξεκίνησε θεραπεία.
• Ακόμα ένα video single από το "United Alive", το live cd/dvd των Helloween μαζί με τους Kai Hansen και Michael Kiske.
• Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρώην τραγουδιστής των Hanoi Rocks, Michael Monroe ο οποίος ακολουθεί προσωπική καριέρα, θυμήθηκε πώς ο Αxel Rose άκουσε για πρώτη φορά The Dead Boys και πόσο πληρώθηκε για τη συμμετοχή του στα τραγούδια των Guns’n’Roses, "Ain't it Fun" και "Bad Obsession". “ Πληρώθηκα όσα χρήματα  παίρνουν οι session μουσικοί, τόσο για τη φυσαρμόνικα και το σαξόφωνο που παίζω στο on 'Bad Obsession'"(Use Your Illusion) όσο και για τα φωνητικά που κάνω στο "Ain't It Fun"("The Spaghetti Incident"). Νομίζω όμως ότι η συνεισφορά μου στο να μάθει ο Axel τους Dead Boys ήταν πολύ μεγαλύτερη από την συμμετοχή μου σε αυτά τα 2 τραγούδια. Συζητούσα μαζί του και μου είπε ότι δεν ήξερε τους Dead Boys, έτσι του έγραψα μια κασέτα με τα τραγούδια τους κι όταν την άκουσε, θυμήθηκε ότι είχε ξανακούσει το "Ain't it Fun". Εκείνες τις ημέρες είχαν αρχίσει να ηχογραφούν τραγούδια για το The Spaghetti Incident κι ένα από αυτά ήταν το 'Ain't It Fun' που τραγουδήσαμε μαζί. Δεν ζήτησα παραπάνω χρήματα, εξ άλλου τότε είχα ένα manager που δεν ήταν καλός. Το μόνο που ζήτησα ήταν να γραφεί το όνομά μου σωστά και να τιμηθεί η μνήμη του Stiv Bators (ιστορικός τραγουδιστής των Dead Boys).
• Το είδαμε κι ακούσαμε κι αυτό, γυναικείο tribute συγκρότημα στους Τιτανοτεράστιους. Για την ιστορία λέγονται Diva Purple.(Κώστας Θεοδωρακάκος)
• Δισκογραφικές ετοιμασίες στο στρατόπεδο των Saxon. Το μεγάλο συγκρότημα έχει ετοιμάσει υλικό για το καινούργιο άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει το 2020, ενώ η εγχείρηση καρδιάς στον Biff Byford τελείωσε με τα καλύτερα αποτελέσματα με τον ίδιο να αναγγέλλει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "School Of Hard Knocks" και ημερομηνία κυκλοφορίας το 2020. Πρώτο single θα είναι το "Welcome To The Show" που θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου, ενώ δεύτερο single θα είναι το ομώνυμο τραγούδι που θα κυκλοφορήσει στις 13 Δεκεμβρίου. Μεταξύ των ονομάτων που συνεργάζονται μαζί του στο προσωπικό άλμπουμ του είναι κι ο κιθαρίστας των Opeth Fredrik Åkesson.
• Kαινούργιο live άλμπουμ έχουν οι Praying Mantis. Τίτλος του Keep it Alive και ηχογραφήθηκε στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια του Frontiers Rock Festival V στις 28 Απριλίου 2018. Δείτε το πρώτο video single που επέλεξαν για να το προωθήσουν.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών το ιδρυτικό μέλος και μπασίστας των 38 Special Larry Junstrom. Πολλά sites τον παρουσίασαν σαν μέλος των Lynyrd Skynyrd αλλά η πραγαμτικότητα ήταν ότι ο Junstrom ήταν συνιδρυτικό μέλος των Lynyrd Skynyrd το 1964 μαζί με τους συμμαθητές του Ronnie Van Zant, Gary Rossington, Allen Collins και Bob Burns. Είχε αποχωρήσει το 1971 πριν ακόμα ηχογραφήσουν το πρώτο άλμπουμ τους και πριν καταλήκουν στο όνμομα Lynyrd Skynyrd! Tο 1977 γνώρισε τον αδελφό του Ronnie Van Zant, Donnie με τον οποίο σχημάτισε τους 38 Special. Μαζί τους ‘έπαιξε και στα 12 ‘άλμπουμ που ηχογράφησαν, από το ομώνυμο  του 1977 έως και το Drivertrain του 2004.
• Για πρώτη φορά στην ιστορία του βρετανικού αλλά και αμερικάνικου chart ένας δίσκος που είχε πάει Νο1 πριν 49 χρόνια, ξαναπηγαίνει στην κορυφή. Πρόκειται για το άλμπουμ των Beatles Abbey Road που είχε πάει στο Νο1 του βρετανικού chart το 1969 και ξαναπήγε στην καινούργια επετειακή έκδοση του για τα 50 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του.
• Ψάχνοντας στο youtube, η Σήραγγα του Χρόνου οδήγησε το Rockmachine.gr σε ένα video με προσωπικές στιγμές του Freddie Mercury. Αξίζει να το χαζέψετε (Νώντας Κολιός)




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου