QUEEN- LIVE AT WEMBLEY 1986 (1992): ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ SHOW ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΡΑΤΙΩΝ

Στη σημερινή παρουσίαση στην κατηγορία του Καλύτερο Rock Άλμπουμ φιλοξενούμε το άλμπουμ των Queen, Live at Wembley '86 που ηχογραφήθηκε στις 12 Ιουλίου 1986 στο Wembley κατά τη διάρκεια της Magic Tour. Μπορεί το άλμπουμ να ηχογραφήθηκε το 1986 αλλά κυκλοφόρησε 6 χρόνια αργότερα κι αφού πέθανε ο Freddie Mercury, το 1992.
Την παρουσίαση του άλμπουμ την παραχωρήσαμε στον (super) fan των Queen, Γιώργο Βούρτση. Στο τέλος του κειμένου μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη του Γιώργου στον Rockmachine.gr.
Στην ιστορία της rock μουσικής κι εδικά των live εμφανίσεων, οι Queen είχαν μια υποδειγματική θέση, δηλώντας σε κάθε συναυλία τους την έννοια του Arena Rock’n’Roll Band.
Στο παρελθόν υπήρξαν εμβληματικής εμφανίσεις τους στο Hyde Park, Milton Keynes Bowel, Rock in Rio, Live Aid και Βουδαπέστη αλλά μια από τις πιο θεαματικές εμφανίσεις τους ήταν αυτή του Σαββάτου 12 Ιουλίου 1986 στο Wembley Arena, δηλ στο γνωστό γήπεδο Wembley που διεξαγόταν ο τελικός του Κυπέλου Αγγλίας, μπροστά σε 100.000 και πλέον θεατές! 

Στήνοντας ένα μοναδικό show με ειδικό φωτισμό και τη μεγαλύτερη σκηνή που είχε κατασκευαστεί μέχρι τότε και με ακόμα τη χρήση ελικοπτέρου για να κινηματογραφήσουν τη συναυλία, οι Queen καταφέρνουν να αποτυπώσουν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα όχι μόνο για τα δεδομένα της εποχής αλλά έως ακόμα και σήμερα.
Εκκίνηση με το “One Vision’ που τότε ήταν ολοκαίνουργιο μέσα από το καινούργιο άλμπουμ τους A Kind of Magic με τη μπάντα σε τρομερή φόρμα. Κολλητά έρχεται το “Tie your Mother Down’ που δεν μπορεί να  άφησε κανένα από τους 100.00 θεατές στη θέση του. Το Wembley ζει στιγμές απονομής Κυπέλου Αγγλίας. Ακολουθεί το συναυλιακό “In the Lap of the Gods’ και το “Seven Seas of Rhye” που ήταν το πρώτο top 10 single τους.
Στο “A Kind of Magic” o May κάνει ένα από τα καλύτερα σόλο της ζωής του, ενώ το “Under pressure” ακούγεται πολύ πιο «ζωντανό» χωρίς τη φωνή του David Bowie σε σχέση  με τη studio εκτέλεση. Το ζεστό το medley με τραγούδια των δεκαετιών '50 και '60 δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να συμμετάσχει ενώ το συγκρότημα δεν έχει συμπεριλάβει σε αυτό το medley το “Crazy Little Thing Called love” που ακούγεται πιο  κάτω. Η τρίτη πλευρά του βινύλιου κλείνει με μια χορταστική και πολύ rock εκτέλεση του “Hammer to Fall”. Η τέταρτη πλευρά περιέχει μόνο διαμάντια: “Crazy Little Thing Called love”, "Radio Ga Ga", "Big Spender" (διασκευή της μεγάλης επιτυχίας της Shirely Bassey) με ένα απολαυστικό Mercury, "We Will Rock You", "Friends Will Be Friends" (σ.σ. τι όμορφο κομμάτι), "We Are the Champions" και η αυλαία πέφτει με το "God Save the Queen".
Εκείνη την ημέρα οι Queen άφησαν με τη μουσική τους σφραγίδα αλλά και ένα καταπληκτικό show πολλών καρατίων από το πρώτο κομμάτι έως το grande finale της περσόνας του Freddie Mercury όπου εμφανίστηκε ντυμένος σαν Βασίλισσα της Αγγλίας με το απαραίτητο στέμμα, δίνοντας  τον τελευταίο αποχαιρετισμό. God Save the Queen!
Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Γιώργου Βούρτση που μιλά για τη μεγάλη αγάπη τους, τους Queen.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΡΤΣΗΣ
13/1/19/

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου