Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ “BARK AT THE MOON” TOY OZZY OSBOURNE

Το 1983 ο Ozzy Osbourne κυκλοφόρησε το τρίτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο Bark at the Moon (Νο2 Μ.Βρετανία, Νο 19 Αμερική) που έως εκείνη τη στιγμή ήταν το πιο πετυχημένο του από εμπορικής πλευράς. Η αισθητική του εξώφυλλου βασίζεται στο image που έχει ήδη περάσει ο Ozzy από τα δύο προηγούμενα άλμπουμ του (διάβασε εδώ την ιστορία του εξώφυλλου του Diary of a Madman) και έγινε από το γνωστό φωτογράφο Fin Costello ο παγωμένο Shepperton Studio. O Costello είχε κάνει τρεις φωτογραφίσεις για το συγκεκριμένο εξώφυλλο αλλά αυτή ήταν η πλέον χαρακτηριστική. Η αρχική ιδέα ήταν ο Ozzy να ντυθεί ρωμαίος(!) με γούνινο καπέλο και μανδύα! Αλλά εκείνη την εποχή ο Ozzy είχε γνωρίσει τον μακιγιέζ της ταινίας Nightmare on Elm Street κι είχε εντυπωσιαστεί από τη δουλειά του κι έτσι αποφάσισε να προχωρήσει με την αισθητική του λυκάνθρωπου. Σε ένα session της φωτογράφισης ο Ozzy εμφανίζεται σαν λυκάνθρωπος αλλά με ένα Rottweiler πίσω του. Το πρόβλημα ήταν ότι ο Ozzy φοβόταν τους σκύλους  και δεν αισθανόταν καθόλου καλά με ένα Rottweiler στην πλάτη του κι έτσι η φωτογράφιση δεν προχώρησε γιατί κοίταζε διαρκώς… πίσω του.
 Η φωτογράφιση τελείωσε κατά τις 5 το πρωί κι όταν όλοι πια είχαν κουραστεί και δεν μπορούσαν να δουλέψουν. Εκείνη την ώρα ήλθε στο studio η Sharon Osbourne μαζί με τη νταντά  του νεογέννητου μωρού που είχε γεννήσει μόλις πριν 2 ημέρες. Η Sharon κρατούσε το μωρό μέσα σε ένα καλάθι και με το άλλο χέρι σερβίριζε τσάι στους παρευρισκόμενους , ενώ την ίδια ώρα ο Ozzy κυκλοφορούσε ντυμένος λυκάνθρωπο.
Η…μεταμόρφωση του σε λυκάνθρωπο διήρκεσε 6 ώρες και κόστισε 50.000 λίρες συν την ενοικίαση του μηχανήματος καπνού, του γερανού, φωτιστικών αλλά και του φορτηγού που έκανε τη μεταφορά. Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν η φωτογράφιση τελείωσε, χρειάστηκαν 5 ώρες(!) να ξεστήσουν. 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου