27 REUNIONS (ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ) ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ

Η λέξη reunion αρέσει και τραβάει τον ενδιαφέρον του κοινού. Γι αυτό  χρησιμοποιείται πολύ συχνά από τα sites που πάντα βρίσκουν να παρουσιάσουν μια επανασύνδεση. Όμως ας δούμε ποιες επανασυνδέσεις θα θέλαμε να δούμε (και να ακούσουμε) αλλά δεν είδαμε ούτε ακούσαμε. Εννοείται ότι δεν έχουμε συμπεριλάβει όσους έχουν φύγει από τη ζωή. Όπως θα διαβάσετε στο κείμενο που ακολουθεί οι επανασυνδέσεις είναι πολλές και σίγουρα τρανταχτές, αρχής γενομένης από τους
AC/DC
και τον πρώτο τραγουδιστή τους Dave Evans με τον οποίο ηχογράφησαν μόνο ένα single, το “Can I sit next to you”/"Rocking in the Parlour" όταν το συγκρότημα ήταν ακόμα τελείως άγνωστο. Στη  συνέχεια τον αντικατέστησαν με τον Bon Scott με τον Evans να γράφει ιστορία σαν  μέλος των AC/DC από τον Νοέμβριο του 1973 έως και τον Σεπτέμβριο του 1974. Το single δεν είχε γνωρίσει επιτυχία και το συγκρότημα το επαναηχογράφησε με τη φωνή του Scott  όπου μπορείτε ναν το ακούσετε στο άλμπουμ Powerage, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ποτέ δεν το συμπεριέλαβαν σε καμία συλλογή τoυς όπως στα box set Bonfire ή Backtracks. Ο Evans προσπαθεί τόσα χρόνια για μια καριέρα ενώ στην πρόσφατη αντικατάσταση του Brian Johnson με τον Axel Rose είχε αυτοπροταθεί. Πάντως τόσο ο Angus όσο κι ο Malcolm όσο ζούσε δεν καταδεχόντουσαν να αναφερθούν σε αυτόν!
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 0/10
ALLMAN BROTHERS
Οι Allman Brothers στην Ευρώπη εν έχουν το μεγάλο κοινό των Lynyrd Skynyrd, όμως όσοι τους ξέρουν γνωρίζουν τι σημαίνει Dicky Betts. Γλυκύτατος κιθαρίστας, ξεχωριστό, δικό του παίξιμο και άμεσα αναγνωρίσιμο. Ο Betts ήταν από την αρχή στο συγκρότημα με αρκετά «φεύγω-ξαναγυρνώ», αλλά το 2000 απολύθηκε με fax! Ο λόγος ήταν η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά  και το αλκοόλ κι αντικαταστάθηκε από τον Jimmy Herring. O θάνατος του Gregg Allman δεν αφήνει περιθώρια επανασύνδεσης.
BLACKFOOT 
Τώρα που οι Lynyrd Skynyrd πραγματοποιούν την τελευταία περιοδεία τους θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Rickey Medlocke να επανασυνδέσει το παλιό του συγκρότημα.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 8/10



BON JOVI
 Κρίμα για τον Richie Sambora, κρίμα για τους Bon Jovi, κρίμα και για εμάς πουν θα θέλαμε να βλέπαμε να συνεχίζουν μαζί. Ο Sambora έφυγε από το συγκρότημα το 2013, μετά τη συναυλία τους στο Calgary κατά τη διάρκεια της περιοδεία τους Because we Can και σύμφωνα με τον ίδιο οι λόγοι ήταν οικογενειακοί αφού ήθελε να ασχοληθεί με την κόρη του που αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα. Πάντως εκείνο το διάστημα κι ο ίδιος αντιμετώπισε πρόβλημα εξάρτησης. Πρόσφατα το συγκρότημα εισήχθη  (σ.σ. δεν μπορούσα να βρω καλύτερη λέξη) στο Rock and Roll Hall of Fame Induction και έπαιξαν μαζί. Ο Sambora συνεργάζεται με την κιθαρίστρια Οrianthi έχοντας κυκλοφορήσει το EP Radio Free America.
 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 10/10

BLACK SABBATH
Συμμετείχε στο Reunion του 1998, όμως στο τελευταίο reunionαι στην τελευταία περιοδεία που συνοδεύτηκε από δίσκο και dvd, o Bill Ward απουσίασε. Το χειρότερο όλων είναι ότι έγινε πολύ φασαρία με την ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ αυτού και του Ozzy. Τον αντικατέστησε ο  Tommy Clufetos.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 10/10
 CHEAP TRICK
Υπάρχουν από τομ1974, δεν έχουν ενοχλήσει ποτέ με σκάνδαλα ή άλλες προκλήσεις και ξαφνικά το 2010 ο ντράμερ Ben. E Carlos αποσύρεται από τις περιοδείες κι αντικαθλίσταται από τον γιό του κιθαρίστα, τον Daxx Nielsen.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ  2/10) ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΉ (9/10)
CREEDENCE CLEAWARTER REVIVAL
Το συγκρότημα έχει περάσει πολλά και σίγουρα ο βασικός πυλώνας είναι ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης όλων των τραγουδιών τους, John Fogerty. Τόσα χρόνια μετά τι θα πείραζε να ξαναέπαιζε μαζί με τους Stu Cook και Doug Clifford: (μπάσο/ντραμς).
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 10/10

DEEP PURPLE- RITCHIE BLACKMORE
Φέρτε πίσω το Μαυροφορεμένο    ΤΩΡΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ  10/10
DREAM THEATER
O Mike Portnoy πίσω από ντραμς των Dream Theater και πάλι….σαν όνειρο ακούγεται.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (ΕΥΡΩΠΗ  10/10, ΑΜΕΡΙΚΉ 10/10)

EAGLES
Αμφιβάλω αν κανείς στην Ευρώπη θα ενδιαφερόταν για να ξαναδεί τους Bearnie Leadon (φωνητικά, κιθάρα, μαντολίνο, πάντσο) και Randy Meinser (μπάσο) πίσω στους Eagles.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ  2/10) ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚH (8/10)
ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA
Όποιον και να ρωτήσεις ποίοι είναι οι Electric Light Orchestra θα σου πουν Jeff Lynn. Αλλιώς ξεκίνησαν, αλλιώς κατέληξαν από τις παρυφές του progressive στην pop rock μουσική. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μπορούσαμε να βλέπαμε όπως ξεκίνησαν, δηλαδή με βιολιά, τσέλο και κόρνο!
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 7/10



FLEETWOOD MAC
Δεν αναφέρομαι βεβαίως στην αποχώρηση του ιδρυτή του συγκροτήματος Peter Green που πάσχει από σοβαρό ψυχικό νόσημα αλλά στην πρόσφατη αποχώρηση του κιθαρίστα/τραγουδιστή και συνθέτη Lindsey Buckingham, που αντικαταστάθηκε από τους Mike Campbell (από τους Heartbreakers του Tom Petty) και τον Neil Finn των Split Enz.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ  7/10) ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ 10/10)
FOREINGER
Με πρόλαβαν οι εξελίξεις αφού ήδη ο Lou Gramm έχει ξεκινήσει μια σειρά εμφανίσεων με το παλιό του συγκρότημα.
GENESIS
Φορτωμένος από την επιτυχία αλλά και το άγχος του τελευταίου άλμπουμ των Genesis, The Lamb Lies down on Broadway, o Peter Gabriel ακολούθησε μια εντελώς διαφορετική πορεία από αυτή του μεγάλου συγκροτήματος. Τώρα πια που αγγίζουν τα 70 και μια παγκόσμια περιοδεία φαντάζει τρομερά κουραστική, τουλάχιστον ας παίξουν στη χώρα τους. Αλλά νομίζω ότι μια πιθανή επανασύνδεση με τους Genesis δεν υπάρχει στο μυαλό του Gabriel.   
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ  10/10, ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ 7/10)



GREAT WHITE
Η αποχώρηση του ιστορικού τραγουδιστή τους Jack Russell ήταν επεισοδιακή και πήρε διαστάσεις. Τελικά από το 2011 έχει σχηματίσει τους ακολουθεί "Jack Russell's Great White" και το παλιό του συγκρότημα τον αντικατέστησε με τον τραγουδιστή των XYZ, Terry Ilous. O Jack Russell δεν είναι μόνο ένας καλός τραγουδιστής αλλά ένας από τους καλύτερους του melodic sleaze rock.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ  7/10) ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ 10/10)

GUNS AND ROSES
Μα καλά τώρα, Guns’n’Fucking Roses χωρίς Izzy και Adler γίνεται;
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 10/10
JOURNEY
 O Steve Perry ξανά στη σκηνή με τους Journey. Μαγικές στιγμές.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 10/10
JUDAS PRIEST
Οι αλλαγές στους ντράμερς πέρασαν μάλλον αδιάφορα αλλά η αποχώρηση του K.K Downing πόνεσε. Το κατάπιαμε δύσκολα αλλά η πρόσφατη αποχώρηση για λόγους υγείας και του έτερου μεγάλου αρχικού κιθαρίστα Glenn Tipton στοίχισε και πόνεσε. Όχι και να μας λένε ότι ο Andy Sheap τον έχει αντικαταστήσει επάξια! Στις 19 Ιουλίου θα ξέρουμε!
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 10/10
 
QUEEN

Μην πάει ο νου σας στον Freddie Mercury, γιατί όπως διαβάσατε και στον πρόλογο θανόντες δεν συμμετέχουν στο άρθρο. Ο λόγος για το μπασίστα John Deacon που έχει αποχωρήσει από την ημέρα του μεγάλου tribute για τον Freddie Mercury στο Wembley (1992), αν και μετά έκανε 2 ακόμα εμφανίσεις.
 Έκτοτε αποσύρθηκε από τη δημοσιότητα και έπαιξε μόνο στο τραγούδι No one but you που η μουσική ηχογραφήθηκε μετά το θάνατο του Mercury. 
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 8/10
QUEENSRYCHE
Πολύ καλός ο LaTorre αλλά ποιος δεν θα ήθελε τον Geoff Tate πίσω στους Queensryche;
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (ΕΥΡΩΠΗ 10/10, ΑΜΕΡΙΚΗ 10/10)

KISS
Το line up των Kiss παραμένει ίδιο από το 2002 και 2004 αντίστοιχα δηλαδή από τότε που οι Tommy Thayer και Eric Singer αντικατέστησαν τους Ace Frehley και Peter Criss. Ονειρική συναυλία με τους αυθεντικούς Spaceman και Catman.
 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (ΕΥΡΩΠΗ 10/10, ΑΜΕΡΙΚΗ 10/10)



LED ZEPPELIN
Tα χρόνια πέρασαν και το πολυπόθητο reunion δεν έγινε και ούτε θα γίνει. Εξ άλλου πριν πολλά χρόνια ο Robert Plant είχε πει, γνωρίζοντας τις δυνατότητές του, ότι οι προσδοκίες των fans είναι πολύ ψηλές σε σχέση με τις σημερινές δικές του ερμηνευτικές δυνατότητες, Ευνοώντας ότι ερμηνευτικά δεν μπορεί να φθάσει το τότε.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (ΕΥΡΩΠΗ 10/10, ΑΜΕΡΙΚΗ 10/10)
SKID ROW
Από την ημέρα που έφυγε ο Sebastian Bach οι Skid Row ακολούθησαν μια χαμηλή πορεία με εμφανίσεις σε μικρά clubs και χαμηλές πωλήσεις δίσκων. Η  επανασύνδεση τους ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας αφού οι σχέσεις των Bach και του κιθαρίστα David Sabo είναι κάτι από παραπάνω από κακές. Αν και ο Bach σε όλες στις συνεντεύξεις του δεν παραλείπει να αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό….
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (ΕΥΡΩΠΗ 10/10, ΑΜΕΡΙΚΗ 10/10)


STYX
Το 1963 ο 14χρονος Dennis DeYoung και τα 12χρονα αδέλφια Chuck και John Panozo έβαζαν τις βάσεις για υο συγκρότημα που αρκετά χρόνια αργότερα θα έκαναν μεγάλη καριέρα σαν Styx. Το 1999 αποχώρησε λόγω προβλημάτων υγείας κι αντικαταστάθηκε από τον Καναδό οργανίστα Lawrence Gowan με την προϋπόθεσε ότι μόλις νη υγεία του το επέτρεπε, θα επέστρεφε. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, ακολούθησαν μηνύσεις από πλευράς του για τη χρήση του ονόματος και σήμερα οι μεταξύ τους σχέσεις είναι στα άκρα.


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (ΕΥΡΩΠΗ 7/10, ΑΜΕΡΙΚΗ 9/10)
VAN HALEN
Αν και παρακολουθώ το συγκρότημα από την αρχή του, είμαι οπαδός της δεύτερης περιόδου τους αυτήν με Sammy Hagar. Πολύ θα ήθελα να τους ξαναδώ στη σκηνή με τον Red Rocker και φυσικά με τον Mike Anthony.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (ΕΥΡΩΠΗ 8/10, ΑΜΕΡΙΚΗ 10/10)


URIAH HEEP
Ήταν 1980 όταν έφευγε από τους Uriah Heep o Ken Hensley, κλείνοντας έτσι ένα τεράστιο κεφάλαιο για το  αγγλικό συγκρότημα. Κεφάλαιο που δεν ξανά άνοιξε ποτέ. Στα πλήκτρα τον αντικατέστησαν οι Gregg Dechert (για πολύ λίγο), John Sinclair και Phil Lanzon τα τελευταία 30(!) χρόνια. Ηχητικά και μουσικά Κ-Α-Ν-Ε-Ν-Α-Σ τους δεν άγγιξε την ωριμότητα, μεστότητα, γλυκύτητα του ήχου του. Κανένας τους δεν έκανε το Hammond να βγάλει τον ήχο του. Ακόμα και σήμερα στα 73του να επέστρεφε ο ήχος τους θα ήταν άλλος.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 10/10
YES
Καλά εδώ έχει χαθεί η μπάλα. Θα εστιάσω μόνο στην άκομψη αποπομπή του συνιδρυτή του συγκροτήματος Jon Anderson αρχικά από τον Καναδό Benoît Gérard Guy David (2008-2012) και στη συνέχεια από τον Αμερικάνο Jon Davison. Και οι δύο πολύ καλοί, κανείς τους όμως δεν τον αγγίζει.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 10/10

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου