JOURNEY LIVE IN HOUSTON 1981: ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

Μια από τις καλύτερες μπάντες στην ροκ ιστορία, οι Journey και σίγουρα η κορυφαία όλων των εποχών στο A.O.R., στο απόγειο της καριέρας της σε ένα καταιγιστικό ηλεκτρικό live.
  Βρισκόμαστε στο 1981, όπου οι Journey κυκλοφορούν το Escape, το έβδομο κατά σειρά άλμπουμ της μέχρι τότε πορείας τους, έχοντας σαρώσει τα charts του Billboard hot 100 με τα singles, Don't stop believin' (#9), Who's crying now (#4), Still they ride (#19) και Open arms (#2). Αξίζει να αναφέρουμε πως το Escape πούλησε πάνω από 12.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως κάνοντας το έτσι το πιο επιτυχημένο studio άλμπουμ τους, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση σε πωλήσεις στον κατάλογο τους, παραχωρώντας την πρωτεία στην συλλογή Greatest Hits.
  Τον Νοέμβριο λοιπόν του 1981 στην αρένα του The Summit στο Houston, Texas οι Journey θέλησαν να τεκμηριώσουν το γιατί είναι τόσο σπουδαίοι, ηχογραφώντας και βιντεοσκοπώντας αυτή τους την εμφάνιση για το ανερχόμενο τότε MTV. Σε μια κατάμεστη αρένα, με τον κόσμο να διψάει για πραγματική μουσική, μέσα από επιφωνήματα θαυμασμού η μελωδική πεντάδα από το  San Fransisco γίνεται το όχημα στο οποίο επιβιβάζονται οι ψυχές των παρόντων, σπάζοντας και δραπετεύοντας (escape) από τα δεσμά της καθημερινότητας, προσφέροντας τους το απόλυτο ταξίδι (journey) στον κόσμο που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και η φλόγα της καρδίας είναι τόσο άγρια που καίει κάθε ανασταλτικό παράγοντα. Ηθικοί αυτουργοί αυτού του "εγκλήματος";
 Ο Ross Valory, σταθερός, άκαμπτος, συμπαγής με το μπάσο του δημιουργεί την μια ράγα στην οποία πορεύεται το τρένο Journey. O Steve Smith, κλασάτος, ανθρώπινος μετρονόμος, ακριβής και ταυτόχρονα εκρηκτικός συναρμολογεί την δεύτερη ράγα του σιδηροδρόμου. Ο Jonathan Cain, το ένα πιστόνι της μηχανής, ο "νέος" της παρέας που έχει τσαγανό και αστείρευτο ταλέντο. Τα δάχτυλα του μπορούν να τιθασεύσουν τόσο τα ασπρόμαυρα πλήκτρα όσο και τις έξι χορδές. Ο Neal Schon, το δεύτερο πιστόνι. Η κιθάρα-φλογοβόλο που κρέμεται από πάνω του εκτοξεύει νότες από riffs και solos πάντα με ένα "εντός πλαισίων" μουσικό χαρακτήρα. Τέλος, ο Steve Perry! Η πορεία, ο προορισμός και το ίδιο το ταξίδι. Με την εύκαμπτη φωνή του, εκφράζει αβίαστα μέσα από το τραγούδια την ίδια του την ψυχή κατορθώνοντας να περάσει σε άλλο επίπεδο τους όποιους τεχνικούς κανόνες, δημιουργώντας έναν πραγματικό καλλιτέχνη αλλά και ένα σπουδαίο perfomer, αφού δεν σταματά ούτε λεπτό να παροτρύνει το πλήθος να ενωθεί μαζί του και να γίνουν ένα, μια φωνή!
Όλα τα hits βρίσκονται στο track list αυτού του live. Το παρελθόν εκπροσωπείται ενδεικτικά από τα: Lights, Lovin',touchin',squeezin', Wheel in the sky, Anyway you want it ενώ το παρόν από τα: Open arms, Who's crying now, Don't stop believin', Mother father και αλλά, σε ζωντανό πάντα σερβίρισμα.
  Το "Live in Houston" κυκλοφόρησε το 2005 σε μια πολυτελή συλλεκτική έκδοση dvd+cd. To dvd περιέχει συνεντεύξεις από την μπάντα την περίοδο 1981-1982 καθώς και ένα διαφημιστικό spot του "Escape". To cd απο την άλλη έχει το bonus κομμάτι Party's over(Ηopelessly in love).
  Κάντε λοιπόν στον εαυτή σας να δωρο προβαίνοντας σε αυτή την αγορά και γίνεται και οι ίδιοι μάρτυρες του τεράστιου μουσικοί αποτυπώματος που άφησε ο χρόνος στο Houston το 1981.
ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
1/4/18/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. απο τα πολλα πιστονια θα χρειαστει ρεκτιφιε στο τελος

    Γενικα σιγουρα μεσα στα 10 πρωτα ολων των εποχων .

    για μενα η πρωτη γραμμη του ειδους αποτελειται απο αυτους ( καποιοι δεν ηταν μονο AOR αλλα δεν εχει σημασια ) .Οι κλασσικοι και πετυχημενοι
    Toto ,Survivor ,Journey ,Asia , Reo ,Styx ,Foreigner,Heart ,Boston,Chicago

    ΑπάντησηΔιαγραφή