ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SUPERGROUP ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΠΟΤΕ ΔΙΣΚΟ;

Ο όρος supergroup καθιερώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 60, και συγκεκριμένα το 1969 όταν οι Blind Faith κυκλοφόρησαν το πρώτο και μοναδικό άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους. Οι Blind Faith αποτελούντο από τους Eric Clapton και Ginger Baker (από τους Cream), τον οργανίστα τραγουδιστή Steve Winwood (από τους Spence David Group και Traffic) και τον μπασίστα Ric Grech (Family).  Έκτοτε ο τίτλος supergroup χρησιμοποιήθηκε εκατοντάδες φορές και πάντα με ουσία, εκτός των τελευταίων χρόνων που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε οποιονδήποτε σχηματισμό συγκροτήματος από γνωστά ή σχετικά γνωστά μέλη!
Να όμως μια κυκλοφορία που στα μέλη του συγκροτήματος ταιριάζει γάντι ο τίτλος. Λέγονται  Corky Laing's Pompeii και οι ηχογραφήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί μεταξύ 1978 και 1979 κάτω από το όνομα "The Secret Sessions" δεν είχαν κυκλοφορήσει παρά μόνο σε cd το 1999 από την Pet Rock Records. Η γέννησή τους έγινε το 1978 όταν ο Steve Wax, Πρόεδρος της Elektra/Asylum συνέστησε στον πρώην ντράμερ των Mountain, Corky Laing sτον Ian Hunter (Mott the Hoople). Εκείνη την εποχή (τέλη δεκαετίας του 70), το New wave ήταν πάνω στην ακμή του κι ο κόσμος αλλά και τα ραδιόφωνα ζήταγαν τραγούδια αυτού του ύφους. Οι Mountain κι οι Mott the Hoople ήταν εντελώς  στο περιθώριο! Το συμβόλαιο του Laing με την Elektra/Asylum έληγε και βλέποντας ότι δεν έχει καμία τύχη, τους πρότεινε την ιδέα ενός άλμπουμ με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων. Ένα καινούργιο supergroup με τη συμμετοχή του μπασίστα των Free, Andy Fraser, του κιθαρίστα του Alice Cooper, Steve Hunter, του κιθαρίστα/τραγουδιστή Ian Hunter (τον οποίο τον είχε μόλις γνωρίσει) και του Bob Erzin στην παραγωγή.  Κι ενώ ετοιμαζόντουσαν να μπουν στο studio, o Erzin δέχτηκε την πρόταση των Pink Floyd να κάνει παραγωγή στο Wall, ο Steve Hunter είχε μια καλή οικονομική πρόταση από την Bete Midler για να δουλέψει μαζί της σαν μουσικός διευθυντής στη μουσική της ταινίας The Rose κι o Andy Fraser προτίμησε να δώσει βάρος στην προσωπική του καριέρα.
Κι ενώ φαινόταν ότι η προσπάθεια θα ναυαγούσε, ο Ian Hunter προσκάλεσε τον κιθαρίστα Mick Ronson (από το συγκρότημα του David Bowie) κι ο Laing κάλεσε τον παλιό του φίλο, μπασίστα των Mountain, Felix Pappalardi και έτοιμο το supergroup. Ηχογράφησαν 10 τραγούδια που δεν είδαν το φως της κυκλοφορίας το 1999 όταν η Pet Rock Records το κυκλοφόρησε σε cd με τίτλο The Secret Sessions και 8σέλιδο ένθετο. 
Σήμερα 19 χρόνια αργότερα η Rouge Records το κυκλοφορεί σε βινύλιο για την Record Store Day, προσκαλώντας τον Corky Laing να επαναηχογραφήσει 3 τραγούδια, τα 'Easy Money', 'Silent Movie' και 'Growing Old with Rock & Roll' με τον ντράμερ του Ted Nugent Jason Hartless και τους Craig Adams και Steve Feehan στα πλήκτρα. Όπως βλέπετε και στο εξώφυλλο, τα ονόματα που παίζουν στο "The Secret Sessions" είναι μεγάλα και σημαντικά και αποτελούν πόλο έλξης για τους …παλιοροκάδες!
Track listing:
01. Easy Money (Corky Laing, Ian Hunter)
02. The Best Thing (Corky Laing)
03. I Ain't No Angel (Corky Laing, Ian Hunter)
04. I Hate Dancin' (Corky Laing)
05. The Outsider (Ian Hunter)
06. Silent Movie (Corky Laing, Ian Hunter)
07. Growin' Old With Rock N' Roll (Corky Laing)
08. On My Way To Georgia (Corky Laing, Leslie West, Mick Jones)
09. Just When I Needed You Most (Randy Van Warmer)
10. Lowdown Freedom (Billy Joe Shaver)
Bonus tracks που περιλαμβάνονται και στο digital download card:
* Easy Money (2017 Re-Record)
* Silent Movie (2017 Re-Record)
* Growing Old with Rock & Roll (2017 Re-Record)
* Knock Me Over (Nέο τραγούδι από τους Corky Laing, Chris Shutters, Mike Mikel) Credits:
Drums, Vocals - Corky Laing (All Tracks)
Keyboards, Vocals - Ian Hunter (tracks: 1-6, 9,10)
Bass, Backing Vocals - Felix Pappalardi (tracks: 1-6, 9,10)
Guitar, Backing Vocals - Mick Ronson (tracks: 1-6, 9,10)
Guitar - Leslie West (tracks: 2, 5, 10)
Guitar - Dickey Betts (tracks: 8)
Guitar - Eric Clapton (tracks: 8)
Guitar - Pete Carr (tracks: 7),
Guitar - Tommy Talton (tracks: 7)
Bass - Calvin Arline (tracks: 7, 8)
Harmonica - John Sebastian (tracks: 6)
Horns - Muscle Shoals Horns (tracks: 7, 8)
Keyboards - Neil Larsen (tracks: 7, 8)
Organ, Backing Vocals - Todd Rundgren (tracks: 2, 5)
Bonus Track Credits:
Drums & Vocals - Corky Laing
Guitar & Vocals - Chris Shutters
Bass & Vocals - Mark Mikel
Drums - Jason Hartless (on "Growin' Old with Rock'n'Roll")
Piano - Craig Adams & Steve Feehan (on "Growin' Old with Rock'n'Roll")
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου