QUEEN – THE SHOW MUST GO ON: “'I'll fucking do it, darling”

Το «The Show Must Go On» είναι ένα από τα ομορφότερα τραγούδια των Queen που συμπεριλήφθηκε το τελευταίο studio άλμπουμ τους με τίτλο Innuendo (Νο1 Μ.Βρετανία και μόλις στο Νο 30 στην Αμερική). Εκτός από την ερμηνεία του Freddie Mercury που πραγματικά είναι εξαιρετική, το κορυφαίο σημείο του τραγουδιού είναι οι στίχοι που μιλούν για τη ψυχική δύναμη που πρέπει να καταβάλουμε και να σφίγγουμε τα δόντια. Να ξεπερνούμε τις προσωπικές δυσκολίες και να αφοσιωνόμαστε σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Το τραγούδι είναι σύνθεση του Brian May και γράφτηκε όταν ήδη ο Mercury ήταν άρρωστος αλλά συνέχιζε τις εμφανίσεις και φυσικά τις ηχογραφήσεις. Σημειωτέον ότι τότε δεν είχε δημοσιοποιηθεί η ασθένεια του. Όταν ο May με τη βοήθεια του μπασίστα John Deacon του το παρουσίασαν, ο Mercury θέλησε να το τραγουδήσει αμέσως κι ο May τον ρώτησε αν είναι σε κατάσταση να το πει. Κι εκείνος του είπε: “'I'll fucking do it, darling” κι ήπιε μια vodka! H μελωδία του τραγουδιού βασίζεται εν μέρη στο έργο του Γερμανού μουσικού Johann Pachelbel και στη σύνθεσή του Canon and Gigue in D. Το video του τραγουδιού αποτελείται από αποσπάσματα από παλαιότερα video καθώς ο Mercury δεν ήταν σε κατάσταση να παίξει.
Το απόσπασμα των στίχων είναι ενδεικτικό:
Behind the curtain, in the pantomime/
Hold the line, does anybody want to take it anymore/
The show must go on/
The show must go on, yeah/
Inside my heart is breaking/
My make-up may be flaking/
But my smile still stays on/
TRIVIA
  • Το «The Show Must Go On» κυκλοφόρησε σαν single τoν Οκτώβριο του 1991 φθάνοντας μόνο έως το Νο16 του βρετανικού chart. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι το single δεν κυκλοφόρησε  για να βοηθήσει τις πωλήσεις του άλμπουμ Innuendo αλλά του διπλού Greatest Hits II!
  • Στο Freddie Mercury Tribute Concert που διοργανώθηκε στις 20 Απριλίου 1992 στο κατάμεστο Wembley, το τραγούδι ερμήνευσε ο Elton John με τη συμμετοχή των τριών Queen αλλά και του Tony Iommi στην κιθάρα! 
  •  
  • Το τραγούδι ακούστηκε στην ταινία Moulin Rouge.ερμηνευμένο από τους Jim Broadbent και Nicole Kidman.
  • Το 1997 ο Elton John ερμήνευσε το τραγούδι με τη συνοδεία μπαλέτου και τον John Deacon στο μπάσο. Αυτή ήταν η τελευταία ερμηνεία του Deacon με το συγκρότημα.
  • Το 2005 σε ψηφοφορία που έκανε το ψηφιακό κανάλι TV Music Choice , 45,000 συνδρομητές θα ήθελαν να ακουστεί στην κηδεία τους.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου