LONDON: “TRAINING SCHOOL FOR ROCK ACTS”


Αν διαβάσει κάποιος την εισαγωγή του βιογραφικού των London, θα μείνει με το στόμα ανοιχτό: «Από τις τάξεις τους πέρασαν μετέπειτα μέλη των  Mötley Crüe, Guns N' Roses, W.A.S.P. και Cinderella»   και αμέσως σκέφτεσαι ότι δεν έχεις ούτε ένα δίσκο στη δισκοθήκη σου! Βέβαια δεν είναι έτσι τα πράγματα, αφού μπορεί στην πρώϊμη φάση της καριέρας τους να πέρασαν οι Nikki Sixx, Izzy Stradlin, Fred Coury (Cinderella), Blackie Lawless αλλά και οι Slash (για ημέρες μόνο) και Steven Adler αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν έπαιξε σε κάποιον από τους 4 studio δίσκους τους. Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 1978 από τους Lizzie Grey(κιθάρα), Nikki Sixx και and Dane Rage ντραμς όταν οι δύο τελευταίοι συναντήθηκαν στο studio για να παίξουν στο δίσκο των Sister, όπου έπαιζαν οι Grey κι ο Blackie Lawless. Με αυτή τη σύνθεση δηλαδή Sixx, Grey, Lawless, Grey και Rage οι Sister δεν …άντεξαν και οι Grey, Sixx και Rage αποχώρησαν για να σχηματίσουν τους London. Αρχικός τραγουδιστής ένας wannabe Robert Plant, ονόματι Michael White που σύντομα αποχώρησε για να σχηματίσει τους White και μετά ανύπαρκτη προσωπική καριέρα με τους London να μην παρουσιάζουν τίποτε σημαντικό μέχρι της στιγμή που ο τραγουδιστής Nadir D'Priest ανέλαβε το μικρόφωνο αλλά με τον Nikki Sixx να έχει αποχωρήσει για να σχηματίσει με τον Tommy Lee τους Motley Crue. Τη θέση του Sixx πήρε στο μπάσο(!) ο Lawless που λίγο αργότερα έφυγε για να σχηματίσει τους W.A.S.P. Με τις αλλαγές στα μέλη να είναι σχεδόν καθημερινές, σε μια στιγμή το 1985 περιλαμβάνει και τους Izzy Stradlin και Brian West μπάσο, αργότερα στους ΤKO. Το γαϊτανάκι των αλλαγών συνεχίζεται με την αποχώρηση του ντράμερ Billy Dior που πήγε στους Keel για να τον αντικαταστήσει  Fred Coury, μετέπειτα Cinderella, ενώ σε ένα φεγγάρι πέρασε κι ο Steven Adler που έπαιξε στα πρώτα demos.

Λίγο αργότερα, οι Stradlin κι Adler και πήγαν στους Hollywood Rose και μετά στους Guns N' Roses. Τελικά οι London με σύνθεση Nadir D'Priest τραγούδι, Lizzie Grey κιθάρες, Βrian West μπάσο και Βobby Marks ντραμς, ηχογραφούν για την Shrapnel Records το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο Non-Stop Rock (1985) με το όνομα του Fred Coury να αναφέρεται στα credits αλλά να ΜΗΝ παίζει (παίζει ο Bobby Marks). Οι αλλαγές στη σύνθεσή τους ήταν  συχνές, με το δεύτερο άλμπουμ τους Don't Cry Wolf (1986 σε παραγωγή Kim Fowley) να αποτυγχάνει κι αυτό. Στο άλμπουμ υπάρχει η συνσύνθεση του Blackie Lawless, "For Whom the Bell Tolls" που αργότερα το ηχογράφησε και με τους W.A.S.P. στο The Headless Children. Το 1988 εμφανίζονται στη θρυλική ταινία της Penelope Spheeris, The Decline of Western Civilization II: The Metal Years όπου αναφέρονται ως "training school for rock stars", ατάκα που δανείστηκα για τον τίτλο του άρθρου.
Μετά από 10ετή(!) παρουσία, 2 αποτυχημένα άλμπουμ και 19 μέλη(!!!), οι London παρέμεναν άγνωστοι, με τον κιθαρίστα Lizzie Grey να αποχωρεί, προσχωρώντας πρώτα στους Ultra Pop και μετά στους Spiders and Snakes. Οι London συνεχίζουν χωρίς κανένα πλέον αρχικό μέλος και το 1989 εμφανίζονται στην ταινία Hollywood Boulevard II, για να φθάσουμε στο 1990 που κυκλοφορούν το τρίτο άλμπουμ τους με τίτλο Playa Del Rock(1990), με τη Noise Records International να το κυκλοφορεί με 2 ονόματα. Και σαν London (έτσι ήλθε στην ελληνική αγορά) και σαν D'Priest (από το όνομα του τραγουδιστή Nadir D'Priest). Η αποτυχία του άλμπουμ οδήγησε τους London στη διάλυση, κάνοντας κάποιες reunion εμφανίσεις. Το 2018 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Call That Girl, ενώ νωρίτερα, το 2013 είχε κυκλοφορήσει το London Live. Όπως βλέπετε δεν υπάρχουν προτεινόμενα άλμπουμ αφού και τα 4 είναι μέτρια έως αδιάφορα!
 TRIVIA
Οι Sister ηχογράφησαν 2 demo χωρίς συνέχεια. Οι White επίσης δεν κυκλοφόρησαν άλμπουμ. Κιθαρίστας τους ήταν ο Lanny Cordola μετέπειτα Giuffria/House of Lords.
Στο πρώτο άλμπουμ των Motley Crue υπάρχει η σύνθεση "Public Enemy #1"στο οποίο ο Lizzie Grey είναι συνσυνθέτης!


 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

3/10/22 

Την επόμενη Δευτέρα η ιστορία των Boxer

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου