ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ HEAD MACHINE (Pre-URIAH HEEP!). ANTHOLOGY ΑΠΟ ΤΟΝ GREG LAKE


Για τους συλλέκτες σπάνιων άλμπουμ περασμένων δεκαετιών αλλά και die hard fans των Uriah Heep, επανακυκλοφόρησε σε remastered έκδοση το άλμπουμ των Head Machine, Orgasm που είχε ηχογραφηθεί το 1969  και οι όποιες επανεκτυπώσεις που έγιναν μετά, ήταν παράνομες. Η αναφορά στους Uriah Heep έγινε γιατί στους Head Machine συμμετέχουν οι Ken Hensley πλήκτρα (εδώ αναφέρεται σαν Ken Leslie) και Lee Kerslake ντραμς εδώ αναφέρεται σαν Lee Poole, τότε μέλη των Gods και μετέπειτα των Uriah Heep, o John Glascock μπάσο μετέπειτα στους Jethro Tull εδώ αναφέρεται με το όνομα John Leadhen κι ο Brian Glascock ντραμς που αναφέρεται με το όνομα Brian Poole. Ο λόγος που αναφέρονται με διαφορετικά ονόματα είναι ότι δεσμευόντουσαν με συμβόλαιο με άλλη εταιρεία. Η επανακυκλοφορία του "Orgasm" συμπίπτει με την 50η επέτειο από την αρχική κυκλοφορία του αν και ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει νωρίτερα αλλά η πανδημία το καθυστέρησε.


O Greg Lake έγινε γνωστός χάρις στη συμμετοχή του στους Emerson Lake and Palmer, το μεγάλο progressive συγκρότημα της δεκαετίας του 70. Η καριέρα του είχε ξεκινήσει νωρίτερα όταν σε ηλικία 22 ετών βρέθηκε να είναι μέλος των King Crimson κι όχι μόνο αυτό, αλλά να συμμετέχει συνθετικά στα ιστορικά τραγούδια του πρώτου άλμπουμ τους και να τα ερμηνεύει. Στη 2πλή συλλογή με τίτλο The Anthology - A Musical Journey που ήδη κυκλοφορεί, περιλαμβάνονται κομμάτια από την εποχή που ήταν στους Emerson Lake & Palmer, King Crimson, από την προσωπική καριέρα του, το τραγούδι "Don't Go 'Way Little Girl" που ηχογράφησε το 1967 με τους Shame και το σπάνιο ψυχεδελικό τραγούδι "Love" που ηχογράφησε το 1969 με τους Shy Limbs. Μεταξύ των τραγουδιών που περιέχει η συλλογή είναι και τα C'est La Vie,  From The Beginning, Take A Pebble, Still ... You Turn Me On, Lucky Man, - I Believe In Father Christmas, Touch And Go, The Court of the Crimson King (Live), Trilogy, Lend Your Love To Me Tonight, 21st Century Schizoid Man (Live) κ.α.   
(Live) κ.α.    
Το The Anthology εκτός από 2πλό deluxe CD κυκλοφορεί και σε 2πλό βινύλιο, με το ένθετο γραμμένο από τον Chris Welch αλλά κι από τους Stewart Young που ήταν manager των ELP και την επί 40 χρόνια σύζυγό του, Regina Lake. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι ο  Grag Lake πέθανε το Δεκέμβριο του 2016 σε ηλικία 69 ετών από καρκίνο.

24/12/20
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. "O Greg Lake έγινε γνωστός χάρις στη συμμετοχή του στους Emerson Lake and Palmer". Συγγνώμη, αλλά εγώ δεν το θυμάμαι έτσι! Θα έλεγα ότι οι Emerson Lake and Palmer έγιναν γνωστοί γιατί απαρτίζονταν από τον Emerson των Nice, τον Lake των King Crimson και τον Palmer των Atomic Rooster! Εγώ έτσι τα ήξερα τότε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή