NEWS OF THE WORLD (19/6/20)

• Δυο t-shirt ειδικά για τους ανθρώπους του road crew τους διέθεσαν οι Deep Purple με όλα τα έσοδα να προσφέρονται σε αυτούς! Το πρώτο ονομάζεται Perfect Crew Shirt και φέρει το σήμα του συγκροτήματος ‘DP’ και το δεύτερο Whoosh Crew T-Shirt με το σήμα του καινούργιου ακυκλοφόρητου για την ώρα δίσκου τους. Και τα 2 μπορείτε να τα παραγγείλετε από εδώ.
• Το 2021 θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα της βιογραφικής ταινίας για τη ζωή του Lemmy σε σκηνοθεσία του Greg Oliver, ο οποίος στο παρελθόν είχε σκηνοθετήσει και το ντοκιμαντέρ “Lemmy”(2010). Σύμφωνα με το σενάριο, η ταινία παρακολουθεί τα βήματα του Αρχηγού από την εποχή που ήταν roadie του Hendrix, το πέρασμα από τους Hawkwind και τους Motorhead.
• "Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να σταματήσω! Η λέξη αυτή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου. Είχα πει παλαιότερα πως αν παίξω κάποια στιγμή μια συναυλία και δεν εμφανιστεί κανείς, τότε θα ξέρω πως πρέπει να σταματήσω! Αυτό δε συνέβη μέχρι τώρα, που είμαι 72 ετών που συνεχίζω να παίζω και με το δικό μου συγκρότημα (σ.σ. εννοεί τους Alice Cooper) αλλά και με τους Hollywood Vampires”. Αυτά δήλωσε ο 72χρονος Alice Cooper με όλο το μέλλον να του ανήκει!

• Τριάντα χρόνια καριέρας συμπληρώνουν φέτος οι Lionheart και το βρετανικό συγκρότημα παρουσίασε ένα πρώτο δείγμα από το επερχόμενο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει στις 31 Ιουλίου με τίτλο "The Reality Of Miracles". Το συγκρότημα που αποτελείται από ένα all time classic line up, Dennis Stratton κιθάρα (πρώην Iron Maiden), Steve Mann πλήκτρα (μέλος των Michael Schenker Fest), Rocky Newton μπάσο (πρώην MSG),  Clive Edwards ντραμς (πρώην UFO) και Lee Small τραγούδι (πρώην Shy και Phenomena)m ξεκίνησε την καριέρα του το 1981 έχοντας πλούσια ιστορία σε εμφανίσεις και περιοδείες στη χώρα τους. 
 • Αναμενόμενο ήταν. Οι Rage Against the Machine βλέπουν το πριν 30ετίας πρώτο άλμπουμ τους να ξαναμπαίνει στο αμερικάνικο chart του Billboard 200 στο Νο174 και στο iTunes Top Albums chart στοΝο8. Εννοείται ότι αυτή η επανεμφάνσιη έχει να κάνει με τη δολοφονία ντου George Floyd.
• Επισημοποιήθηκε η εμφάνιση των Judas Priest στο Release Athens Fest. Θα εμφανιστούν στις 16 Ιουλίου 2021, ενώ ανακοινωθήκαν και οι Massive Attack για τις 25 Ιουνίου 2021. Στο Release Festival θα υπάρξουν 12 ημερομηνίες, από τις 5 Ιουνίου έως και 7 Ιουλίου, όπου θα εμφανιστούν καλλιτέχνες που ήταν να παίξουν φέτος αλλά προγραμματίστηκαν για του χρόνου (εξαιτίας του κορονοϊού) αλλά και καινούργια ονόματα!


• Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφορεί ο ηγέτης των Iced Earth, Jon Schaffer. Τίτλος του “Wicked Words And Epic Tales” και είναι συλλογή στίχων από τους Iced Earth, Demons & Wizards και Sons Of Linertym Purgatory αλλά και συνεντεύξεων και artwork. Το βιβλίο συνοδεύει CD με 15 τραγούδια σε διαφορετική εκτέλεση από αυτές των αρχικών εκτελέσεων!
 
• Σύμφωνα με ολοκαίνουργια συνέντευξη του κιθαρίστα των Journey, Neil Schon το αμερικάνικο συγκρότημα έχει πολλά τραγούδια έτοιμα για να τα συμπεριλάβει σε καινούργιο δίσκο.  

• Ο Neil Peart εκφωνεί το 7λεπτης διάρκεια φιλμ του σκηνοθέτη Jeremy Bout με τίτλο Growth Rings, που είναι διαθέσιμο online. Στο μικρής διάρκεια ντοκιμαντέρ, γίνεται μια έρευνα κατά πόσο κάθε άτομο μπορεί να σηματοδοτήσει στιγμές και ορόσημα στη ζωή μας, καλές και κακές στιγμές, με τον ίδιο τρόπο που μια ιστορία ενός δέντρου μπορεί να γίνει κατανοητή εξετάζοντας τους δακτυλίους ανάπτυξής του. Οι καλλιτέχνες παίζουν με τα όργανα τους και δημιουργούν μια ιστορία που θα σηματοδοτήσει τη θέση τους στον κόσμο και ίσως, εάν είναι εξαιρετικοί και τυχεροί, θα αφήσουν ένα σημάδι στον δικό τους κόσμο για να μετρηθούν και να μετρηθούν στην ανάπτυξή μας δαχτυλίδια". 

• Έφυγε από τη ζωή εξ αιτίας εμφράγματος σε ηλικία 72 ετών ο Βρετανός πιανίστας Keith Tippett. Είχε γίνει γνωστός παίζοντας σε 3 άλμπουμ των King Crimson (In the Wake of Poseidon, Lizard και Islands), όχι σαν μέλος τους αλλά σαν καλεσμένος), ενώ είχε κυκλοφορήσει δεκάδες προσωπικά άλμπουμ. Ο Tippett ήταν σύζυγός της Julie Driscoll κι είχε κυκλοφορήσει δεκάδες προσωπικά άλμπουμ. 

• Το live άλμπουμ του Miles Davis με τίτλο The Lost Septet θα κυκλοφορήσει σε CD. Η ηχογραφήσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής περιοδείας Οκτ-Νοεμ. 1971 και μαζί του παίζουν και οι Garry Bartz soprano & alto sax, Keith Jarrett πλήκτρα, Michael Henderson μπάσο, Ndugu Leon Chancler ντραμς, Charles Don Alias percussion και James Mtume Foreman κι αυτός percussion.  
• Καλοκαίρι του 1969, οι Jefferson Airplane πραγματοποιούν μια πολύ εμφάνισή στο Woodstock. Ένα από τα τραγούδια που έπαιξαν ήταν και το “The Other Side of Life”. Προσέξτε τον κόσμο, πως χορεύουν και νιώθουν το τραγούδι και την ατμόσφαιρα που σκορπά και προς το τέλος και πάλι οι Hell’s Angeles χτυπούν με ραβδιά τον κόσμο! 








 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου