ROCK INCIDENT 30: H JANIS JOPLIN ΣΠΑΕΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ SOUTHERN COMFORT ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ JIM MORRISON.

Η είσοδος του The Scene.
Υπάρχουν πολλοί αστικοί μύθοι γύρω από το rock οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση δεν μπορούν όχι μόνο να επαληθευτούν αλλά ούτε να περιγραφούν αφού είναι πλασμένοι με μπόλικη φαντασία. Η ιστορία που θα διαβάσετε είναι πραγματική κι έγινε παρουσία μαρτύρων την άνοιξη του 1968 στο Steve Paul’s The Scene club στο Manhattan της Νέας Υόρκης με…θύμα τον Jim Morrison.
To Steve Paul’s The Scene club ή The Scene club όπως ήταν η κανονική ονομασία του βρισκόταν στην West 46th Street του Manhattan, ιδιοκτησίας του Steve Paul κι έμεινε στην ιστορία για τις εμφανίσεις των Doors, Lovin’ Spoonful, John Lennon, Al Kooper, Johnny Winter,Young Rascals και Jimi Hendrix ενώ μεταξύ των θαμώνων του ήταν κι οι Andy Warhol και η ηθοποιός Edie Sedgewick η οποία δούλεψε και σαν μοντέλο του Warhol. H χωρητικότητα του δια της βίας ξεπερνούσε τα 150 άτομα και ήταν πάντα γεμάτο. Πάντως η κορυφαία στιγμή του club ήταν η επί τρεις εβδομάδες εμφανίσεις των Doors το 1967. To Scene club ξεκίνησε να δουλεύει το 1964 και σταμάτησε το 1970 όταν ο ιδιοκτήτης του δεν θέλησε να πληρώσει προστασία στη Μαφία με αποτέλεσμα στο μαγαζί να δημιουργηθούν φασαρίες και προβλήματα με το αλκοόλ και τελικά ο Steve Paul να βάζει λουκέτο.
Το συγκρότημα που εμφανίστηκε τελευταίο στη σκηνή του The Scene ήταν οι Sha Na Na.
Το περιστατικό που θα διαβάσετε περιλαμβάνει 3 μυθικά πρόσωπα του rock και μια μπουκάλα Southern Comfort. Όταν το show που φιλοξενούσε το club τελείωνε, οι περισσότεροι πελάτες έφευγαν και έμεναν μόνο όσοι ήθελαν να κάνουν ένα τζαμάρισμα στη σκηνή, η οποία χωρούσε 6 άτομα το πολύ. Εκείνη τη βραδιά στο μαγαζί ήταν ο Jimi Hendrix που είχε πάντα μαζί του ένα μικρό μαγνητόφωνο Nagra με ταινία για να ηχογραφεί ότι παίζει (σ.σ. έτσι εξηγούνται οι εκατοντάδες live ηχογραφήσεις που έχουν εμφανιστεί μετά το θανατό του). To συγκεκριμένο βράδυ έπαιζαν οι McCoys. Μεταξύ των θαμώνων ήταν κι ο Jim Morrison ο οποίος ήταν τύφλα κι ενώ έπαιζε ο Hendrix ανέβηκε στη σκηνή κι άρχισε να χορεύει αφού προηγουμένως τράβηξε τα μαλλιά της Janis Joplin με δύναμη, φέρνοντας το κεφάλι της πίσω. Ο Morrison ήταν επάνω στη σκηνή και κρατώντας το μικρόφωνο έβγαζε διάφορα βογγητά και άναρθρες κραυγές για να πάρει το μικρόφωνο ο  Hendrix που προσπάθησε να διασκεδάσει λίγο την κατάσταση λέγοντας: “Κυρίες και Κύριοι οι θόρυβοι αυτοί είναι του Jim Morrison”. Την ώρα που ο Hendrix έπαιζε, ο Morrison γονάτισε μπροστά του, αγκάλιασε το πόδι του κι έκανε πως του έπαιρνε τσιμπούκι! Η σκηνή αυτή κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα ώσπου να εμφανιστεί η Janis Joplin που καθόταν στην πρώτη σειρά με ένα ποτήρι Whiskey στο ένα της χέρι κι ένα μπουκάλι Southern Confort στο άλλο. Δε χρειάστηκαν παρά δευτερόλεπτα ώσπου να σπάσει το μπουκάλι στο κεφάλι του Morrison και να πέσουν κι οι τρεις κάτω στη σκηνή (ο Morrison κράταγε τον Hendrix από το πόδι) εν μέσω πανικού! Αμέσως κι οι τρεις κατέβηκαν από τη σκηνή με τον Morrison να αιμορραγεί ενώ οι μουσικοί που συνόδευαν τον Hendrix συνέχισαν να παίζουν!!!!  
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ  


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ROCK INCIDENT

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου