Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ ΄UNLEASHED IN THE EAST" ΤΩΝ JUDAS PRIEST

To Unleashed in the East είναι το πρώτο live άλμπουμ που κυκλοφόρησαν οι Judas Priest. Ηχογραφήθηκε στο Tokyo κατά τη διάρκεια της Hell Bent for Leather tour. Κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1979 και σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Μ.Βρετανία (Νο10 Μ.Βρετανία) ενώ στην Αμερική σταμάτησε στο Νο 70. Η πρώτη έκδοση του άλμπουμ περιείχε 9 τραγούδια, ενώ οι bonus cd εκδόσεις είχαν άλλα 4. Οι ηχογραφήσεις έγιναν σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες του Τόκιο, ενώ εκείνες τις ημέρες ο Rob Halford ήταν κρυωμένος  και στο τελικό mixing έγιναν πολλά overdubs!
Η συνολική γιαπωνέζικη περιοδεία περιλάμβανε 6 εμφανίσεις σε 7 ημέρες. Όπως καταλαβαίνετε ο Halford ήταν πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθει.
Οι ηχογραφήσεις από τις οποίες έγινε η επιλογή για τα τραγούδια του Unleashed in the East έγιναν στο Kosei Nenkin Hall κι η δεύτερη στο Nakomo Sun Plaza. Μάλιστα την πρώτη ημέρα, το πρόβλημα του Halford ήταν τόσο έντονο που αρχικά σκόπευαν να ακυρώσoυν αυτή την εμφάνιση την οποία τελικά πραγματοποίησαν.

Η φωτογραφία του εξωφύλλου- υποτίθεται- ότι προέρχεται από μια από τις δύο συναυλίες στο Τόκιο. Όμως ο γνωστός φωτογράφος Fin Costello χρησιμοποίησε μια φωτογραφία του από εμφάνισή τους στο χώρο συναυλιών του Dunstable, Queensway Hall και δεν διευκρινίζεται αν είναι κανονικό live ή το συγκρότημα στήθηκε για τη φωτογραφία. Είναι πολύ στημένη για να είναι live! Ενώ η περιοδεία του Hell Bent for Leather Τour είχε γίνει με ντράμερ τον Les Binks, όταν έφθασε η στιγμή να κυκλοφορήσουν το δίσκο, ο Binks είχε φύγει κι έτσι όπως βλέπετε ενώ φαίνονται τα ντραμς, η στάση του Halford καλύπτει τη θέση του ντράμερ. Φαίνονται τα 4 μέλη αλλά δεν φαίνεται ο ντράμερ, και σε αυτό βοηθά και ο καπνός από το ξηρό πάγο. To ίδιο στήσιμο με τον Halford πάνω σε Harley Davidson υπάρχει και στο οπισθόφυλλο, όπου φυσικά ο Halford καλύπτει εντελώς τα ντραμς!
Τη θέση του Binks πήρε ο David Holland (διάβασε εδώ την ιστορία του) από τους Trapeze που έμεινε για 10 χρόνια και στη συνέχεια τον αντικατέστησε ο Αμερικάνος Scott Travis.
H remastered έκδοση του cd του 2001 στο μικρό κείμενο που τη συνοδεύει δεν αναφέρει τίποτε για το εξώφυλλο και την απουσία του Binks, ενώ υπάρχει μια καθαρή φωτογραφία του!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου