ROCK ZAPPING 15: Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΟ (ΚΑΙ ΚΑΚΟ) ΑΚΟΥΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

Γεια σας και πάλι φίλοι μου! Έχουμε πολύ υλικό στα χέρια της στήλης κάθε εβδομάδα και για όλα τα γούστα, αρκεί να έχετε ανοιχτά αυτιά και να σας αρέσει το rock σε όλο του το μεγαλείο και σε όλες τις εκφάνσεις του! Κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα σήμερα με καλές κυκλοφορίες που αξίζει να ακούσετε. Ξεκινάμε από Σουηδία και με τους Gin Lady.
Το τέταρτο άλμπουμ τους έχει κυκλοφορήσει εδώ και μερικούς μήνες, αλλά δεν έχει καμία σημασία αυτό. Ονομάζεται “Electric earth”, και απλά είναι μια καταπληκτική δουλειά. Παντρεύει άριστα το κιθαριστικό classic rock με κάποια ψυχεδελικά (αρχές seventies) στοιχεία, λίγο southern rock feeling. Έχουν τόσο κρυστάλλινη παραγωγή και τόσο καλές συνθέσεις που σε μαγνητίζουν τραγούδι – τραγούδια και φτάνει το άλμπουμ στο τέλος του και ξεκινάς άλλη μια από την αρχή.
Αν την ψάχνετε λίγο πιο πολύ τη δουλειά με μπάντες όπως οι Ashbury, The Allman Brothers, Marshall Tucker Band, Humble Pie κλπ, βρήκατε διαμάντι! Ένα συγκρότημα που όλοι όσοι ασχολούνται με τον μελωδικό ήχο πρέπει να ακούσουν και να εκτιμήσουν τα μέγιστα είναι οι Βρετανοί Cats In Space, με δύο πάρα πολύ καλά στούντιο άλμπουμ στο ενεργητικό τους, τώρα βγάζουν το πρώτο τους live, “Cats Alive”. Ο ήχος τους είναι κάτι ανάμεσα σε Styx, Queen και Meat Loaf, οι μελωδίες τους υπέροχες, ο ήχος τους θαυμάσιος και όλα θυμίζουν ένα διασκεδαστικότατο rock musical. Το live τους είναι ακόμα καλύτερο!! Είναι έγκλημα για τους φίλους που τους αρέσει το AOR και το melodic rock να μη τους γνωρίζουν! Αναζητήστε τους! Ας μείνουμε στον αγαπημένο μελωδικό χώρο και πάμε στους Unruly Child  που και αυτοί κυκλοφορούν το πρώτο τους live άλμπουμ, “Unhinged live from Milan”. H αλήθεια να λέγεται, είναι πολύ καλό live, και η φωνή της/του Free, παραμένει αγέραστη. Τι φωνή! Παντρεύουν καλά παρελθόν και μέλλον, αλλά σίγουρα ένα live άλμπουμ σαν και αυτό απευθύνεται μόνο στους οπαδούς της μπάντας! Για εσάς που γνωρίζετε μόνο! Πάμε Γερμανία για μια μπάντα που να πω την αλήθεια δε περίμενα ποτέ να ακούσω ξανά για αυτούς.
Και όμως οι Rough Silk επανέρχονται στο προσκήνιο με το “Progressive Oi!-Pop” και θα ομολογήσω πως το περίμενα ασυγκρίτως χειρότερο, μα έπεσα πολύ έξω! Ένα ποικιλόμορφο μελωδικό, prog/metal/pop (όλα μαζί!) άλμπουμ, που έχει πολλές καλές στιγμές πανάθεμα με! Οι Queen μέχρι Savatage επιρροές είναι πάντα εκεί, αλλά ένας γενικότερος εξ-Αμερικανισμός της μπάντας σε πιο απλά μουσικά θέματα τους κάνει πιο προσιτούς απ' ότι στο παρελθόν. Δε ξέρω αν είναι αργά για τους Γερμανούς φίλους μας, αλλά αυτό εδώ είναι ένα άλμπουμ τολμηρό που μπορούν όλοι οι rockres & metallers άνετα να το εκτιμήσουν! Ακούστε το “Because of you”, και πείτε μου, εγώ ξανακοίταξα το player για να δω αν άκουγα τους Rough Silk ή κάποια melodic/prog Αμερικάνικη μπάντα. Να τους τσεκάρετε οπωσδήποτε! Ξαναπάμε Σουηδία με τους Roadhouse Diet και το πολύ συμπαθές hard rock άλμπουμ τους, με τίτλο “Won't bend or break”, με καταβολές κυρίως απο το Ευρπωπαϊκό blues/hard rock τύπου Whitesnake και λίγα στοιχεία που παραπέμπουν σε πιο σκληρούς ZZ Top.
Αξιόλογη προσπάθεια, δείχνουν να έχουν καλές ικανότητες. Να δούμε τι γίνετε και με τη νέα δουλειά του Axel Rudi Pell ο οποίος αθόρυβα συμπληρώνει τριάντα χρόνια καριέρας και παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν έγινε πρώτο όνομα, δικαιούται α μη τι άλλο απεριόριστου σεβασμού. Το νέο του άλμπουμ δε θα διαφοροποιήσει και πολύ αυτά που ξέρουμε για αυτόν εμείς, ούτε και αυτά που παίζει αυτός τόσα χρόνια. Ο άνθρωπος έχει βρει την υγεία του με τον Gioelli στα φωνητικά και αυτό φαίνεται στην δομή των συνθέσεων,  που εξακολουθούν να βαδίζουν πάντα στα μονοπάτια των Rainbow, Deep Purple, Dio αλλά με σύγχρονη παραγωγή. Γενικά θα έλεγα πως στο “Knights call”, υπάρχει διάχυτη η καλή διάθεση της μπάντας να παίξει μουσική και να ευχαριστηθούν οι ίδιοι πάνω από όλα! Καλή πρόταση για του φίλους του classic metal ήχου.  Ραντεβού σε μια εβδομάδα ξανά καλοί μου άνθρωποι!


Δημήτρης Σειρηνακης
ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ROCK ZAPPING
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου