Deep Purple - Contact Lost

Ένα μικρό ορχηστρικό τραγούδι, διάρκειας μόλις 1΄26 δευτ. σύνθεση του κιθαρίστα του συγκροτήματος Steve Morse, συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ των Τιτανοτεράστιων, Bananas (2003). Το κομμάτι πήρε μεγάλη δημοσιότητα και σχεδόν πάντα το παίζουν στα live τους καθώς ο Steve Morse το εμπνεύστηκε από το γεγονός της τραγικής κατάληξης του διαστημικού λεωφορείου Columbia.
Το δυστύχημα συνέβη πάνω από το Τέξας την 1η Φεβρουαρίου 2003 καθώς επέστρεφαν μετά από ένα πετυχημένο επιστημονικά ταξίδι 16 ημερών και στοίχισε τη ζωή και στους 7 επιβαίνοντες. Την ημέρα του δυστυχήματος, οι Deep Purple βρισκόντουσαν στο studio κι ηχογραφούσαν το άλμπουμ Bananas.
Μια από τους 7 επιβαίνοντες επιστήμονες ήταν και η ινδή Kalpana Chawla  η οποία είχε ανταλλάξει emails με το συγκρότημα κατά τη διάρκεια της 16ημερλής διαστημικής πτήσής της! Μαζί της είχε πάρει 2 cd των Deep Purple, τα Machine Head και Purplendicular καθώς και το Down to Earth των Rainbow!
Συμπωματικά, δύο μέλη των Τιτανοτεράστιων, οι Roger Glover και Don Airey τότε ήταν μέλη των Rainbow κι  έπαιζαν στο Down to Earth. Κατά τη διάρκεια της 16ημερης πτήσης η Chawla είχε προγραμματίσει να ξυπνάει με τον ήχο του Space Truckin.
Όπως διαβάσατε και πιο πάνω το συγκρότημα βρισκόταν στο studio ηχογραφώντας τα νέα του τραγούδια κι μέσα στην επόμενη μία ώρα ο Morse συνέθεσε το Contact Lost, προσφέροντας όλα τα έσοδα από τα δικαιώματα του τραγουδιού στις οικογένειες των θυμάτων.
Το απίστευτο ήταν όταν ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των κομματιών του διαστημοπλοίου, βρέθηκαν και τα κομμάτια των τριών cd!!!! Αυτά τα κομμάτια χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία μίας αναμνηστικής πλακέτας, όπου ο σύζυγος της Chawla στις 23 Σεπτεμβρίου 2003 κατά τη διάρκεια συναυλία του συγκροτήματος ανέβηκε στη σκηνή και την παρέδωσε στoυς 5 μουσικούς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
24/9/17/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου