ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ …..STEVE PERRY!

Οι Journey με τον Steve Perry δεύτερος από δεξιά
Η τεράστια επιτυχία των Journey αλλά και η μοναδική φωνή/ερμηνεία του Steve Perry, φυσικό ήταν να δημιουργήσουν μια σειρά από κλώνους για τον μεγάλο τραγουδιστή. Κλώνοι, που τις περισσότερες φορές ήταν άξιοι τραγουδιστές, αλλά όλοι θέλουμε το real thing κι όχι το δεύτερο. Πραγματικά κρίμα για επαγγελματίες τραγουδιστές που θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερα πράγματα στη ζωή τους και στην καριέρα τους από το να αντιγράφουν τον Perry και κάθε Perry.
 O Σπύρος Γιαννακόπουλος έχει το λόγο….
Ο Steve Perry ή αλλιώς η φωνή των Journey, αναμφίβολα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κι επιδραστικότερους τραγουδιστές όλων των εποχών. Η πιο πάνω φράση που αποτελεί και τον τίτλο του άρθρου, πέρασε από το μυαλό πολλών τραγουδιστών που λάτρεψαν τη μουσική των Journey. Λίγοι όμως είχαν τα προσόντα για να καταφέρουν κάτι τέτοιο. Με αφορμή λοιπόν αυτή την επιθυμία πάμε να δούμε αυτούς που θέλησαν να γίνουν Steve Perry στη θέση του Steve Perry!
STEVE AUGERI
O Steve Augeri κατάφερε αυτό που θα ήθελα όλοι οι επίδοξοι Perry wannabies. To 1998 αντικαθιστά τον Perry πίσω από το μικρόφωνο και το 2001 εμφανίζεται σαν τραγουδιστής του αμερικάνικου συγκροτήματος στο άλμπουμ τους Arrival και παραμένει μαζί τους για 8 χρόνια (1998-2006) ηχογραφώντας το EP Red 13 (2002) και το άλμπουμ Geneartions (2005). Περιόδευσε μαζί τους σε μια εποχή που το καταξιωμένο συγκρότημα ξαναέβγαινε σε περιοδεία . Το παρελθόν του είχε να επιδείξει τη συμμετοχή του στους Tall Stories, όπου το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους του 1991, μπορεί να χαρακτηριστεί στολίδι του μελωδικού rock, ενώ το 1995 αντικατέστησε τον Danny Vaugn στους Tyketto  κυκλοφορόντας το άλμπουμ Shine (1995) 
DEEN CASTRONOVO
O Deen Castronovo είναι ένας μπαρουτοκαπνισμένος ντράμερ με πολλές συμμετοχές σε συγκροτήματα και projects. Έγινε γνωστός από τη θητεία του στους Bad English και φυσικά στους Journey. Για πολλά χρόνια μάς κράταγε ένα μεγάλο μυστικό: Το ότι διαθέτει μια πολύ καλή φωνή, κάτι ανάμεσα σε Steve Perry και Jeff Scott Soto! H αποκάλυψη, έγινε το 2005 στο δίσκο των Journey Generations, όπου τραγούδησε 2 τραγούδια, τα « A better life” και “Never too late” . Από εκείνη τη στιγμή και για όσο διάστημα ήταν μέλος των Journey, στις ζωντανές εμφανίσεις τους έπαιρνε τα ηνία από τον Augeri τον Soto ή τον Pineda και τραγούδαγε τα “Mother Father”(!), “Still they ride” , “Keep on running” και το “Faithfully”. Τα τελευταία χρόνια μετά την προσωπική του περιπέτεια κι έχοντας απολυθεί από τους Journey, τον βρίσκουμε στους Revolution Saints, μαζί με τους Jack Blades και Doug Aldrich για να ξανά επιστγρέψει στους Journey.  Αν αποφάσιζε να απαρνηθεί το θρόνο των ντραμς θα μπορούσε άνετα να είναι ο frontman των Journey!
KEVIN CHALFANT
Ο σπουδαίος αυτός τραγουδιστής από το Illinois έχει να επιδείξει μια αξιόλογη καριέρα, η οποία τον καταξίωσε σε όσους αγαπούν το μελωδικό rock-A.O.R.. Έχοντας αφήσει το ερμηνευτικό του στίγμα σε συγκροτήματα όπως 707 και Steel Breeze, φθάνουμε το 1990 όταν δημιουργούνται οι Storm, ένα πραγματικό super group με τους Josh Ramos κιθάρα, Gregg Rollie πλήκτρα, Ross Valory μπάσο και Steve Smith ντραμς, με τους τρεις τελευταίους να έχουν παίξει στους Journey! Τότε το μεγάλο συγκρότημα από το San Francisco, οι Journey, είχαν διακόψει τόσο τις live εμφανίσεις τους και δεν κυκλοφορούσαν άλμπουμ, άρα οι Storm μπορούσαν να θεωρηθούν σαν τη φυσική συνέχεια τους  και σε αυτό συνετέλεσε κι η παρουσία των Rollie, Valory και Smith! Οι Storm κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ με το πρώτο το ομότιτλο να είναι πολύ καλό και το 1993, όταν γίνεται προσπάθεια να επανασυστηθούν οι Journey, o Chalfant αποτελεί την πρώτη επιλογή για τη «φωνή» του συγκροτήματος, δίνοντας και κάποιες Live εμφανίσεις και σχεδιάζοντας την επόμενη κυκλοφορία τους! Το 1995 ο Steve Perry επιστρέφει κι ο Kevin Chalfant μένει με το  όνειρο! Το 2007 κυκλοφορεί το άλμπουμ Fly 2 Freedom στο οποίο διασκευάζει 13 τραγούδια των Journey με τη μύγα που υπάρχει στο εξώφυλλο αλλά και στον τίτλο να «κοντράρει» χιουμοριστικά το σκαθάρι που είναι το σήμα των Journey. Η λέξη freedom που αναφέρεται θα ήταν ο τίτλος του δίσκου που θα κυκλοφορούσαν οι Journey με αυτόν τραγουδιστή και θα διαδεχόταν το Frontiers αλλά λόγω της αποχώρησης των Valory και  Smith, ονομάστηκε Raised on Radio!
ARNEL PINEDA
Στη φωνή του Φιλιππινέζου τραγουδιστή, ο Neil Schon, βρήκε ένα άξιο συνεχιστή για τα το μουσικό ταξίδι του «σκαθαριού» σε νέους ορίζοντες αλλά και σε παλιές ακτές, αφού οι φωνητικές του ικανότητες μπόρεσαν να συνδέσουν άριστα τα ο παρόν και το μέλλον του συγκροτήματος. Ο μικροκαμωμένος κι υπερκινητικός Pineda , αποτελεί προσωπική ανακάλυψη του ίδιου του Schon ο οποίος τον εντόπισε μέσω του You Tube στην tribute μπάντα που έπαιξε τους The Zoo. Ήλθε σε επαφή μαζί του και τον κάλεσε για audition στο San Franciscoγια να κερδίσει το θρόνο του Steve Perry  Το ρεφρέν του “Don’t stop believin” βρήκε στο πρόσωπο του Pineda την πραγματική του σημασία αφού ο ίδιος κατάφερε να γίνει ο frontman των Journey του συγκροτήματος που λάτρευε από παιδί και μαζί τους να κυκλοφορήσει έως τώρα δύο άλμπουμ, τα Revelation (2008) και Eclipse (2011). Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο διάστημα που ήταν στο συγκρότημα ο Pineda απευθυνόταν στον Neil Schon, αποκαλώντας τον Mr Schon! 
JEFF SCOTT SOTO
Το «βεβαρημένο» παρελθόν του αγαπητού Jeff, έχει ν παρουσιάσει μια πλούσια πορεία με αναρίθμητες συνεργασίες σε πολλά μουσικά είδη. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αντίγραφο του Steve Perry , υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια που τον εντάσσει, έστω και ξώφαλτσα στην κατηγορία των κλώνων. Το 2006-2007, έγινε ο επίσημος τραγουδιστής των Journey για την ολοκλήρωση της τότε περιοδείας τους, όταν ο Steve Augeri αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω προβλημάτων με τις φωνητικές του χορδές. Ακούγοντας τους Journey εκείνης της περιόδου, καταλαβαίνει κανείς ότι ο Jeff μπορεί να μιμηθεί τον Perry, όχι στο 100%, αλλά σε ένα καλό ποσοστό. 
HUGO VALENTI
Hugo Valenti
O Hugo (σκέτο), όπως είναι γνωστός στον «κλειστό κύκλο» των A.O.R. fans, θα μπορούσε άνετα να είναι ο δίδυμος αδελφός του Steve Perry, μια που μοιάζουν τόσο στη φωνή όσο και στα χαρακτηριστικά! Οι ομοιότητες προχωρούν και κηνισηολογικά(!) μιας κι ο Hugo έχει αντιγράψει τέλεια και την παραμικρή λεπτομέρεια στις κινήσεις του ινδάλματός  (μας)! Σταθμοί αναφοράς στην καριέρα του αποτελούν τα συγκροτήματα Valentine και Open Skyz, με το πρώτο ομότιτλο  άλμπουμ των Valentine (1990) να προτείνεται ανεπιφύλακτα . Άξια λόγου είναι κι η συνεργασία του με τον Gary Hughes των Ten, την δεκαετία του ’90, καρπός της οποίας είναι τα άλμπουμ Hugo (1997) και Time on Earth (2000).
TOMMY LA VERDI
Ο αμερικάνος τραγουδιστής Tommy La Verdi, έγινε γνωστός μέσα από το συγκρότημα 21 Guns που έδρασε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, με δεσπόζουσα μορφή τον κιθαρίστα των Thin Lizzy, Scott Gorham. O δίσκος τους “Salute” είναι φτιαγμένος από Journey υλικά(!) και κυκλοφόρησε σε μια περίοδο που το μελωδικό  rock βρισκόταν στα πολύ κάτω του. Ο La Verdi, καλλιτεχνικά εξαφανίζεται για πολλά χρόνια μέχρι και το 2014, όπου επανέρχεται στο προσκήνιο με το studio project των L.R.S. (La Verdi-Ramos Shutton) όπου κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Done to the core κάνοντας ξεκάθαρο πως η αγάπη τους για τους Journey είναι παντοτινή!
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ. 
Η λίστα με τους τραγουδιστές που θα ήθελαν να ακούγονται σαν τον Steve Perry είναι τεράστια. Ο σπουδαίος αυτός ερμηνευτής, άφησε βαριά κληρονομιά με την φωνή του στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων και συνέδεσε το όνομά του με τις κορυφαίες στιγμές των Journey αλλά και του μελωδικού rock. Τέλος, μερικοί   άγνωστοι τραγουδιστές στα βήματα τα του Perry που αξίζει να αναφερθούν είναι κι οι Jonas Francis (των After Hours), Guy Oliver (Auras) και Stephen Kaemmeder (Frontiline).
ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
 
26/7/17/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου