LIONHEART: ΟΥΤΕ ΟΝΟΜΑ ΟΥΤΕ ΠΡΑΓΜΑ!

Οι Lionheart είναι ένα από τα πολλά σχήματα του NWOBHM, χωρίς όμως επιτυχία κι ουσιαστικά χωρίς να ανήκουν στο περίφημο μουσικό κίνημα! Σχηματίστηκαν το 1980 από τον πρώην κιθαρίστα των Iron Maiden, Dennis Stratton και τους Jess Cox στο μικρόφωνο (πρώην Tygers of Pan Tang), Steve Mann κιθάρα (πρώην Liar), Rocky Newton μπάσο (πρώην Wildfire) και Frank Noon ντραμς (αρχικός ντράμερ των Def Leppard). Από τη σύνθεση του συγκροτήματος, μόνο οι Stratton, Mann και Newton έμειναν σταθεροί, αφού η θέση του τραγουδιστή και του ντράμερ άλλαξε πολλές φορές, φθάνοντας στο σημείο να καταλήξουν οι Stratton και Mann να μοιραστούν τα φωνητικά. Μάλιστα από το καρεκλάκι του ντράμερ πέρασε ο πρώην ντράμερ των Judas Priest, Les Binks, o μετέπειτα ντράμερ των Iron Maiden, Nicko McBrain αλλά κι ο Clive Edwards των Wild Horses.
Το συγκρότημα υπέγραψε με το αγγλικό παράρτημα της CBS που εκείνη την εποχή έψαχνε για hard rock συγκροτήματα κaι κυκλοφόρησαν ένα μόνο άλμπουμ, το Lionheart (1984). Τραγουδιστής ήταν ο Chad Brown και το άλμπουμ ηχητικά δεν έχει καμία σχέση με τον το NWOBHM παρά με ένα συμπαθητικό βρετανικό A.O.R , γι αυτό κι απέτυχε εμπορικά. Παραγωγός του ήταν ο Kevin Beamish και στο μεταξύ διάστημα είχαν κάνει πολλές εμφανίσεις σε clubs της Βρετανίας αλλά και ανοίγοντας για τους Def Leppard και Whitesnake! H εμπορική αποτυχία του άλμπουμ οδήγησε το συγκρότημα στη διάλυση με τον Dennis Stratton να συμμετέχει στους Praying Mantis και τους Steve Mann και Rocky Newton να βρίσκουν στέγη στο συγκρότημα του Michael Schenker. To 1999, κυκλοφόρησε η συλλογή αρχείου Unearthed - Raiders of the Lost Archives με 30(!) demos.
Φέτος, οι Lionheart επανασυνδέθηκαν  με τους Lee Small (τραγούδι), Dennis Stratton (κιθάρα/φωνητικά), Steve Mann (κιθάρα/φωνητικά), Rocky Newton (μπάσο/φωνητικά) και Clive Edwards (ντραμς) αναγγέλλοντας στις 25 Αυγούστου την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους με τίτλο Second Nature  για να ακολουθήσει το The Reality of Miracles (2020).
TRIVIA
Οι Lionheart δεν έχουν καμία σχέση με το επίσης αγλλικό συγκρότημα των Lionsheart του Steve Grimmet. Διαφοροποιούνται και στο όνομα με τους δεύτερους να έχουν κι ένα S στο μέσο της λέξης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΧ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
1/7/17/ 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου