O GENE SIMMONS ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΟ DEVIL HORNS. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΝΕ

Μεγάλη έκταση πήρε, δικαιολογημένα, η απόφαση του Gene Simmons των Kiss, να κατοχυρώσει το γνωστό "devil's horns"! Ο Simmons ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη χειρονομία χρησιμοποιήθηκε από αυτόν(!)για πρώτη φορά στις 14 Νοεμβρίου του 1974, στην "Hotter Than Hell" tour και προσέθεσε ότι είναι ο πρώτος που το μετέφερε στους οπαδούς και στους υπόλοιπους μουσικούς. Βέβαια όλοι μας μάθαμε ότι τη συγκεκριμένη «χειρονομία σύμβολο» από τον Ronnie James Dio. Χρονικά όμως η τοποθέτηση του Simmons, τον φέρνει σαν εφευρέτη! 
Και μην σταθείτε στο αστείο του γεγονότος, γιατί τέτοια θέματα branding και copyright στην Αμερική δεν είναι καθόλου αστεία κι ο Gene Simmons προβαίνει σε αυτή την κατοχύρωση με συγκεκριμένο σκοπό και διόλου τυχαία!
 Ο Dio λέει ότι τη συγκεκριμένη χειρονομία τού την έμαθε η ιταλίδα γιαγιά του για να τον ξορκίσει από το κακό μάτι (στην Ν. Ιταλία το αποκαλούν malocchio). Ξεκίνησε δε ο ίδιος να κάνει τη χειρονομία όταν έγινε μέλος των Black Sabbath το 1979 (o Simmons διατείνεται ότι την έκανε το 1974) κι έκτοτε καθιερώθηκε τόσο στις συναυλίες των Black Sabbath όσο κι όλων των metal συγκροτημάτων. Βέβαια, το μήνυμα της άλλαξε και δεν έχει να κάνει με την αποφυγή του κακού ματιού, όσο σαν σήμα του διαβόλου και στο εξωτερικό αναφέρεται με την ονομασία "maloik" (παράφραση του malocchio).
Πάντως, ο μεγάλος John Lennon έκανε τη σχετική χειρονομία το 1966 στη φωτογράφιση του Yellow Submarine!
Τέλος, η κίνηση εκ μέρους του Simmons να κατοχυρώσει τα devils horns, έκανε την πρώην σύζυγο και manager του Ronnie, Wendy Dio να την χαρακτηρίσει αστεία, ο δε Nikki Sixx αστειευόμενος είπε ότι σκέπτεται να κατοχυρώσει την κίνηση με το μεσαίο δάκτυλο!
.
John Lennon 1967!

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου