TOTO - HOLD THE LINE

Το ‘’Hold the Line’’ ηχογραφήθηκε από τους Toto και συμπεριλήφθηκε στον πρώτο, ομότιτλο, δίσκο τους που κυκλοφόρησε το 1978. Είναι σύνθεση του πιανίστα David Paich και το ερμηνεύει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Bobby Kimball. Το τραγούδι γνώρισε τεράστια επιτυχία στις Η.Π.Α., όπου έφθασε στο Νο. 5 ενώ σε υψηλή θέση ανέβηκε και στον κατάλογο επιτυχιών στο Ηνωμένο Βασίλειο (Νο. 14).
Σύμφωνα με τον συνθέτη David Paich: ‘’Η σύνθεση ξεκίνησε με το riff στο πιάνο που ακούγεται στην εισαγωγή. Ξεκίνησα να παίζω το συγκεκριμένο riff και δεν μπορούσα να σταματήσω. Το έπαιξα για μέρες και κάποια στιγμή άρχισα να τραγουδώ :’’Hold the line, love isn't always on time."  Ήταν μία φράση που ήρθε στο μυαλό μου... ήταν μία ευλογία. Το ίδιο βράδυ εμπνεύστηκα τους στίχους και το τραγούδι είχε τελειώσει σε διάστημα δύο ωρών. Κάποιες φορές τα τραγούδια δημιουργούνται πολύ γρήγορα και  κάποιες άλλες περνούν δύο χρόνια μέχρι ότου τελειώσω κάποιο άλλο.’’
Χαρακτηριστικές είναι οι περιγραφές δύο μελών της μπάντας για την πρώτη φορά που άκουσαν το κομμάτι στο ραδιόφωνο.
Ο κιθαρίστας Steve Lukather έχει δηλώσει σε συνέντευξή του: ‘’Τρελάθηκα την πρώτη φορά που άκουσα τον εαυτό μου στο ραδιόφωνο. Τηλεφώνησε η μητέρα μου και είπε να συντονιστούμε στον ραδιοφωνικό σταθμό KLOS.  Άκουγα το ‘’Hold the Line’’ και άρχισα να τρέχω μέσα στο σπίτι φορώντας μόνον τα εσώρουχα και ουρλιάζοντας: ‘’Είμαι στο ραδιόφωνο!’’. Η γυναίκα μου είχε λυθεί στα γέλια. Ήταν κάτι το συναρπαστικό.’’
Ο τραγουδιστής Bobby Kimball είχε μία παρόμοια εμπειρία όταν άκουσε για πρώτη φορά τους Toto στο ραδιόφωνο. ‘’Κοιμόμουν, έχοντας ρυθμίσει το ξυπνητήρι για το μεσημέρι διότι έπρεπε να πάμε στο studio. Όταν χτύπησε (το ξυπνητήρι) το ραδιόφωνο έπαιζε το τραγούδι μας. Το δωμάτιο ήταν σκοτεινό, αναζήτησα το τηλέφωνο και κάλεσα τον David (Paich), ο οποίος έμενε με την κοπέλα του. Τον άκουσα να ξεφωνίζει καθώς προσπαθούσε να ανοίξει το ραδιόφωνο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ
10/5/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. απο τα πιο πολυπαιγμενα κομματια ολων των εποχων ... Απο τα κομματια που τα ξερουν ολοι αλλα αρκετοι δεν ξερουν ποιο ειναι το συγκροτημα . Απο τα κομματια οροσημο της μουσικης AOR . Το ειδος αυτο πρωτοακουγεται λιγο πριν τα μεσα του 70 απο καποια συγκροτημα η καλλιτεχνες που διαφοροποιουν τον ηχο τους απο δεινοσαυρικο classic rock και καπου το 1979 το κομματι αυτο σφραγιζει το 'κινημα ' αυτο . Μεχρι σημερα παιζεται και ακουγεται φρεσκο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή