ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ DAVID CASSIDY ΚΑΙ ΤΟΥΣ PARTRIDGE FAMILY;

Μετά από μια μεγάλη καριέρα, κυρίως στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη, στις αρχές της δεκαετίας του 70, ο David Cassidy δήλωσε ότι αποσύρεται εξ αιτίας προβλημάτων υγείας (πάσχει από άνοια). Από τα πρώτα νεανικά είδωλα (συνθέτης, τραγουδιστής και ηθοποιός),  ο David Cassidy, έγινε γνωστός χάρη στη συμμετοχή του στο εξαιρετικά δημοφιλές σήριαλ "The Partτridge Family", υποδυόμενος τον Keith Partridge.  Το σήριαλ παιζόταν και στη χώρα μας από την ΕΡΤ την δεκαετία του '70 και φυσικά και στην Αμερική. Η Partridge Family ήταν μια οικογένεια μουσικών με μια μητέρα που την υποδυόταν η Shirley Jones (μητριά του Cassidy στη ζωή) και τριών παιδιών. Μεγαλύτερος ήταν ο David Cassidy, που πάνω του κτιζόντουσαν όλα τα επεισόδια.
Το cast της τηλεοπτικής σειράς
Τη μεγάλη καριέρα του την ξεκίνησε το 1969, παίζοντας στην τηλεόραση στα σήριαλς "Ironside", "Marcus Welby", "MD Adam 12" και "Bonanza". Η συμμετοχή του στο The Partridge Family συνδύασε την ηθοποιία με τη μουσική. Το τραγούδι  "I Think I Love You" που ακούστηκε στη σειρά, πήγε στο Νο1, ενώ κυκλοφόρησε σαν Partridge Family και όχι σαν David Cassidy , αλλά, αν και στο εξώφυλλο του single εικονίζεται ολόκληρη η οικογένεια-ηθοποιοί, μόνο ο Cassidy και η Jones τραγουδούν, ενώ τους συνοδεύουν session μουσικοί.
Το εξώφυλλο του single, "I think I love you"
Ακολούθησαν κι άλλα πετυχημένα singles, όπως "Doesn't Somebody Want to Be Wanted"(Νο 6), "I'll Meet You Halfway" (Νο 9), "I Woke Up in Love This Morning"(Νο 13), ενώ όπως ήταν φυσικό ο David Cassidy εξελίσσεται στο πιο hot νεανικό είδωλο της Αμερικής για τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '70 και κυκλοφορεί πολλά singles με πιο πετυχημένα τα "Cherish"(Νο 9), "I Am a Clown" (UK #3), "Daydream"(UK #1) και τελευταίο το "UFO (You Fine One) (2011). Σαν David Cassidy κυκλοφόρησε 9 studio άλμπουμ, ενώ σαν Partridge Family 8, με τελευταίο το Bulletin Board (1973).
Η καριέρα του από τα μέσα της δεκαετίας του '70 άρχισε να δύει, όπως συμβαίνει με όλα τα ποπ teen είδωλα, σε σημείο που σχεδόν εξαφανίστηκε. Το 1985 προσπάθησε να επανέλθει με το single "The Last Kiss" (Νo 6 Μ.Βρετανία) με τον George Michael να κάνει φωνητικά και το κομμάτι να συμπεριλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας Romance. Ο George Michael είχε δηλώσει ότι αποφάσισε τη συμμετοχή στο κομμάτι, γιατί μικρός έβλεπε την σειρά και ο Cassidy ήταν το είδωλό του. Το 1990 κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες με το single "Lyin' to Myself" (US #14) και το 2001 βλέπει το άλμπουμ του "Then and Now" να μπαίνει στα UK charts και να γίνεται η πρώτη μεγάλη επιτυχία του από το  1974.
Στις 18 και 19 Φεβρουαρίου έδωσε στη δυτική ακτή 2 συναυλίες και με γραπτή δήλωσή του ανακοίνωσε την απόσυρσή του!
TRIVIA

Στις 26 Μαΐου 1974, κι ενώ κινηματογραφούσαν μια συναυλία τους σαν Partridge Family στο White City Stadium του Λονδίνου, τραυματίστηκαν 800 άνθρωποι και μεταξύ αυτών η 14χρονη Bernadette Whelan, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο αναίσθητη. Δυστυχώς το κορίτσι  ποτέ δεν επανέκτησε τις αισθήσεις της και πέθανε 4 ημέρες αργότερα μετά από καρδιακή προσβολή που προκλήθηκε από την πίεση που δέχτηκε από το πλήθος.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
The Partridge Family Album(1970)
Up to Date(1971)


Με την κόρη του,Katie (φάτε μάτια ψάρια)

Με τον George Michael (δεξιά συζητούν για βαφές μαλλιών.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου