VINYL IS BACK. H ΕΥΑ ΖΕΓΟΥΛΑ ΠΗΓΕ, ΕΙΔΕ, ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ...

Vinyl is back for good!!!

Ένα τριήμερο γεμάτο μουσική και...βινύλια!!! Ένας υπέροχος χώρος που σε ξεμυαλίζει κυριολεκτικά,γεμάτος αυτοκίνητα από διάφορες εποχές... Tο μάτι περιπλανιέται και γεμίζει εικόνες....Χαρούμενες φάτσες χωμένες σε κούτες γεμάτες βινύλια άλλα και cd...γνωστοί και φίλοι, χαμόγελα, αγκαλιές...Πολλούς από αυτούς είχαμε να τους δούμε χρόνια...άλλη μια ιδιαιτερότητα του vinyl is back,φέρνει κοντά ανθρώπους που έχουν καιρό να βρεθούν.

Μαζί με τα βινύλια,μπλούζες συγκροτημάτων,βιβλία και πανέμορφα πρωτότυπα γκάτζετς όπως ρολόγια φτιαγμένα από-τι άλλο-δίσκους βινυλίου!!! Δίσκοι παντού, σπάνιοι αλλά και όχι τόσο σπάνιοι σε τιμές κάτι παραπάνω από προσιτές.
Πικάπ και ενισχυτές επίσης-η άδεια μου τσέπη δε μου επέτρεψε ν αγοράσω κάποιο βινύλιο, η αλήθεια είναι όμως ότι θα έπρεπε να ξεκινήσω από τα πικάπ αφού δε γίνεται ν απολαύσεις χωρίς ηχοσύστημα. Οι τιμές ήταν πολύ προσιτές σε όλα τα εκθέματα αλλά η οικονομική κρίση παρούσα και εδώ....όχι ότι δεν υπήρχαν αρκετοί που έφευγαν με σακούλες γεμάτες βινύλια,το αντίθετο.Κάποιοι μάλιστα αγόρασαν σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή δίσκους που έψαχναν εδώ και χρόνια.
Ο πλειστηριασμός σπάνιων δίσκων χαρακτηρίστηκε από διστακτικότητα αν και παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον και συγκέντρωσε αρκετό κόσμο.Το κυριότερο ήταν όμως ότι υπήρχε παντού μουσική.Και τις τρεις μέρες απολαύσαμε άφθονη μουσική από γνωστούς djs που έδιναν ρυθμό στις αγορές και έντυναν το χώρο με φοβέρες μουσικές. Οι δε ζωντανές εμφανίσεις συγκροτημάτων ήταν η νότα που ξεχώριζε.
Θα σταθώ στην εμφάνιση των Ciccada οι οποίοι με κατέπληξαν. Δεμενο σύνολο, πλούσιος ήχος απ'ολες τις απόψεις κι είμαι σίγουροι ότι οι νοσταλγοί της σχολής του canterbury τους λάτρεψαν!!!Δε συμβαίνει άλλωστε συχνά να μπαίνεις σ ένα παζάρι βινυλίου και ν ακούς πράγματα που σου φέρνουν στο μυαλό τους...Renaissance!!!Χωρίς να αντιγράφουν κανένα από τα συγκροτήματα του πάλαι ποτέ οι Ciccada ήταν μια πολύ ευχάριστη ανακάλυψη για μένα κι είμαι σίγουρη ότι το κοινό θα τους λατρέψει κι άλλο.
Ο Ηρακλής Τριανταφυλλίδης και η Λερναία Ύδρα του ήταν άλλη μια ευχάριστη έκπληξη για μένα.Μ'αρεσει να βλέπω συγκροτήματα της παλιάς φρουράς να υπάρχουν ακόμα και μ'αρέσει ακόμα περισσότερο να τους βλέπω ακμαίους αν και με εμφανή τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο.
Ο Σάββας Συνοδινός (αρ)
Αγαπημένα τραγούδια ερμηνευμένα με πάθος...πολύ συγκινητική η ερώτηση που απηύθυνε ο Ηρακλής στους διοργανωτές”πείτε μας πόσο θέλετε να παίξουμε γιατί εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε”.Εξαίσιος κιθαρίστας που με συνεπήρε με τις κιθαριές του.
Μια άψογη διοργάνωση που ξέφευγε από το κλασσικό μπαζάρ δίσκων χάρη στις παράλληλες εκδηλώσεις και τα dj sets που κάλυπταν ένα μεγάλο φάσμα ξεκινώντας με το heavy metal του Χάκου Περβανίδη και το καθαρόαιμο κλασσικό ροκ του Σάββα Συνοδινού, περνώντας από γκαράζ, ψυχεδέλειες, μπλουζ,μπλουζ ροκ...μουσικές δλδ για όλα τα γούστα.Ακόμα κι η ομάδα Lindy Hop ήταν εκεί με τα τρελλά swing της για να γεμίσει χορό και χαρά το χώρο του Μουσείου Αυτοκινήτου με την άνετη πρόσβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία το επόμενο vinyl is back και τις εκπλήξεις του αφού είναι σίγουρο ότι θα μας πάρει πάλι τα μυαλά και θα μας ομορφύνει το τριήμερο 17-19 Μαρτίου.
Ένα είναι σίγουρο....VINYL IS BACK AND IS HERE TO STAY!!!
Εύα Ζευγουλά
Ο Ένας και Μοναδικός....Γρηγόρης


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου