H ΒΑΘΕΙΑ SOUTHERN ΦΩΝΗ ΤΟΥ GREGG ALLMAN


 Από μόνο του το όνομα του Gregg Allman αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην  ιστορία της αμερικάνικης μουσικής. Την δική του ιστορία της προσωπικής καριέρας του έξω από τους Allman Brothers, θα…μελετήσουμε σήμερα, αρχής γενομένης από το 1947, τη χρονολογία που γεννήθηκε στο Nashville. Με τον αδελφό του Duane, o Gregg ήταν μικρότερος κατά ένα χρόνο, είχε πολύ δυνατό δέσιμο, δέσιμο που συνεχίστηκε ακόμα και μετά το θάνατο(!) του Duane, αφού ο Gregg στις συνεντεύξεις του έλεγε ότι τον βλέπει στα όνειρά του και τον αισθάνεται δίπλα του. «Το ότι ο Duane ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερος του ήταν απλά μια χρονολογία για το δημοτολόγιο, πνευματικά και συναισθηματικά είχαν σχέση πατέρα με γιο»!!! έχει δηλώσει ο ντράμερ των Allman Brothers Butch Trucks. Εννοείται ότι κατά τη βραδιά εισόδου των Alllman Brothers στο Rock’n’Roll Hall of Fame, o Gregg έκανε αναφορά στον αδελφό του.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ

 Τα 2 αδέλφια έχασαν μικρά τον πατέρα  τους όταν πήρε στο αυτοκίνητο ένα τύπο που έκανε ωτοστόπ κι αυτός τον δολοφόνησε! Η μητέρα του μετακόμισε στο Nashville με τους δύο γιους της και δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ. Με τα λίγα χρήματα που διέθετε, δούλευε όλη την ημέρα για να μην πάνε ορφανοτροφείο και κατάφερε να τους γράψει σε ένα κολέγιο ώστε για να γίνουν ορκωτοί λογιστές αλλά  σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας εκείνη την εποχή, οι μαθητές έπρεπε να ζουν μέσα στην πανεπιστημιούπολη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα 2 αδέλφια να πάνε στη Στρατιωτική Ακαδημία Castle Heights στο Tennessee. Η ζωή τους άλλαξαν όταν παρακολούθησαν μια συναυλία των Jackie Wilson, Otis Redding, B.B. King και Patti LaBelle και η κιθάρα δώρο από τη γιαγιά τους έγινε το αντικείμενο του πόθου με τον Gregg να βγάζει το χαρτζιλίκι του, μοιράζοντας εφημερίδες. Και τα 2 αδέλφια ήταν αριστερόχειρες για να αποκτήσουν την πρώτη μουσική εμπειρία τους, συμμετέχοντας στους Y Teens, για να αλλάξουν αρκετά συγκροτήματα (Misfits, Shufflers) με το σχολείο να μην είναι μέσα στα σχέδια τους.
Τα 2 αδέλφια ήταν πολύ δεμένα, με τα συγκροτήματα που έπαιζαν να έρχονται το ένα μετά το άλλο. Ο Duane ενθάρρυνε τον αδελφό του να δοκιμάσει εκτός από πλήκτρα (σ.σ. έπαιζε Hammond) να τραγουδάει, με όλα τα λεφτά τους να τα ξοδεύουν σε δίσκους, με τον Gregg να του αγοράζει τον πρώτο δίσκο του Taj Mahal που ήταν ο πρώτος δίσκος του αδελφού του! Ανακαλύπτουν τους μεγάλους του blues κι όταν φθάνει η στιγμή να τον καλέσουν στο στρατό, ο Duane τoυ είπε να αυτοπυροβοληθεί στο πόδι και γλυτώνει τη στράτευση! Κι αυτός το έκανε!!! Και έτσι, για να συμπληρώσουμε το γεγονός, του είπε να τρίψει 2 μεγάλα κούτσουρα και να ρίξει τας πριονίδια πάνω στην πληγή για να σταματήσει το αίμα!!! Το 1965 τους βρίσκουμε στους Allman Joys με τους οποίους κάνουν πολλές εμφανίσεις σε clubs της περιοχής και τον Gregg να παίζει και πλήκτρα. Τα 2 αδέλφια έχουν κάνει όνομα και τον Ιούνιο του 1967 υπογράφουν στην Liberty Records in June 1967 σαν μέλη των Hour Glass. Μαζί τους κι ο μετέπειτα παραγωγός Paul Hornsby (σ.σ. αδελφός του Bruce Hornsby) που εδώ έπαιζε πιάνο. Οι Hour Glass κυκλοφόρησαν 2 άλμπουμ, το ομότιτλο (1967) με έμφαση στα φωνητικά του Gregg, με την ιδιαιτερότητα ότι μόνο ένα τραγούδι ήταν δική τους σύνθεση (του 19χρονου Gregg) κι όλα τα άλλα διασκευές.

Αργότερα, έριξαν το φταίξιμο στον παραγωγό Dallas Smith ότι δεν εκτίμησε τις δυνατότητές τους, χαρακτηρίζοντας τους ως «συγκρότημα Motown»(σ.σ. έπαιζαν soul/R&B). Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 1968 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Power of Love (1968), με το συγκρότημα να αποκτά μεγαλύτερη ελευθερία στον ήχο του και τα μισά τραγούδια να είναι συνθέσεις του Gregg. Και τα 2 άλμπουμ απέτυχαν εμπορικά και οι Hour Glass διαλύθηκαν για να σχηματιστούν οι Allman Brothers. Ήδη ο Duane είχε αρχίσει να αποκτά όνομα σαν session κιθαρίστας όταν τηλεφώνησε στον μικρό αδελφό του για να σχηματίσουν ένα καινούργιο συγκρότημα το οποίο θα είχε 2 κιθαρίστες και 2 ντράμερ!!! Ο ενθουσιασμός του Gregg ήταν τόσο μεγάλος, που χαρακτήρισε εκείνη την ημέρα «σαν μια από τις καλύτερες της ζωής του». Στο συγκρότημα προστέθηκαν οι Dickey Betts κιθάρα, Berry Oakley μπάσο και οι Jaimoe και Butch Trucks ντραμς. Ήδη έχουν μετακινηθεί στο Macon της Georgia κι έχουν αρχίσει να γράφουν τραγούδια σαν τα "Trouble No More" και Whipping Post", που έλαμψαν στο πρώτο ομώνυμο δίσκο τους (1969, Νο 188 Αμερική) που ηχητικά δεν είχε καμία σχέση με τα Hour Glass. Παρ όλα αυτά οι χαμηλές πωλήσεις, είχαν προβληματίσει συγκρότημα κι εταιρεία, για την εξέλιξη της πορείας, μιας πορείας που συνεχίστηκε με την κυκλοφορία του Idlewild South (1970, Νο 38 Αμερική) που τους έβαλε στο σωστό δρόμο!
Η ζωή του Gregg άλλαξε στις 29 Οκτωβρίου 1971 όταν ο Duane σκοτώθηκε όταν η μηχανή του, μια Harley-Davidson Sportster χτύπησε πάνω σε ένα φορτηγό που είχε σταματήσει απότομα, με αποτέλεσμα να τιναχτεί 27 μέτρα(!) μακριά. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν ακόμα ζωντανός αλλά τα εσωτερικά όργανά του είχαν υποστεί βαριές κακώσεις κι εξέπνευσε. Το δυστύχημα έγινε στην Hillcrest Avenue στο Macon και ο Duane έτρεχε. Η τελευταία κουβέντα που είχε με τον αδελφό ήταν ένας τσακωμός όταν του πήρε μια ποσότητα κοκαϊνης και αυτός αρνήθηκε ότι το έκανε. Στα απομνημονεύματά του έγραψε: «Έχω σκεφτεί αυτό το ψέμα κάθε μέρα της ζωής μου... μου είπε ότι λυπόταν και ότι με αγαπούσε»! Στην κηδεία του έπαιξε το "Melissa", που ήταν το αγαπημένο του τραγούδι. Το 1969 με την Donna Roosman απέκτησε την Galadrielle Allman.
 Τις επόμενες εβδομάδες τις πέρασε σκεπτόμενος αν είχε δυνάμεις να ξανά παίξει και γράψει μουσική για να ανασυνταχθεί και να κυκλοφορήσουν το  At Fillmore East (1971) όπου στις ηχογραφήσεις συμμετέχει κι ο Duane.
ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το συγκρότημα κι ο Gregg Allman στάθηκαν στα πόδια τους και ηχογράφησαν 2 πολύ πετυχημένα άλμπουμ, τα Eat a Peach και Brothers and Sisters για να φθάσουμε στον Οκτώβριο του β1973 όπου ο Gregg Allman κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό άλμπουμ με τίτλο Laid Back (Νο 13 Αμερική) παίρνοντας καλές κριτικές. Ο ήχος του είναι πολύ κοντά στο rhythm and blues, soul και φυσικά αναμεμιγμένα με southern κι ερμηνευμένα με την ένρινη φωνή του. Κι ενώ η καριέρα των Allman Brothers είναι σε ανοδική πορεία, το συγκρότημα αποφασίζει να αποσυρθεί, δίνοντας του έτσι την ευκαιρία να κυκλοφορήσει το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο Playin' Up a Storm (1977, No 42 ) που σαν συστήνω να ξεκινήσετε την ακρόασή του από τα «Come and Go Blues" και "Let This Be a Lesson to Ya'", δύο από τα καλύτερα τραγούδια της προσωπικής του καριέρας.

Στο τρίτο προσωπικό άλμπουμ του, έμπλεξε τα επαγγελματικά με τα ερωτικά και η σχέση του με την Cher, έγινε δίσκος με τίτλο Two the Hard Way (1977) που απέτυχε παταγωδώς, αφήνοντας πίσω μια σειρά αδιάφορων R&B και ποπ southern τραγουδιών με τα φωνητικά να τα μοιράζονται οι δύο τους.Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 12975 κι έμεινε στο Hollywood προσφέροντας απλόχερα φωτογραφίες και υλικό στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά (σ.σ. εμείς τότε είμαστε «πίσω» και είχαμε μόνο τα Φαντάζιο, Ρομάντζο, Τραστ του Γέλιου, Οικογενειακό Θησαυρό, Βεντέτα κ.α.). Πάντως δεν έχασαν τον καιρό τους κι έκαναν κι ένα παιδί, τον Elijah Blue Allman.
Παρ ότι ο Gregg ήταν ήδη πετυχημένος, η Cher ήταν ακόμα πιο πετυχημένη, έχοντας αφήσει πίσω της μια πολύ πετυχημένη εκπομπή με τον πρώην άντρας της, The Sonny Side of Chér (κι ένα Νο2 στην Αμερική με το τραγούδι "Bang Bang (My Baby Shot Me Down)", με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν το 1.000.000 αντίτυπα. Περιέργως το άλμπουμ μετά από τόσες δεκαετίες δεν έχει τυπωθεί επίσημα σε cd, έστω και για τους συλλέκτες! Την κυκλοφορία του άλμπουμ ακολούθησε περιοδεία σε Αμερική, Ιαπωνία (7 συναυλίες!) και Ευρώπη η οποία οικονομικά τους τίναξε στον αέρα. Η περιοδεία τελείωσε με τη διάλυση του ζευγαριού και την επιστροφή της Cher στην Αμερική για να φροντίσει τα παιδιά της. Δείτε το video όπου εμφανίζονται στην αγγλική εκπομπή  του BBC, The Old Grey Whistle Test. Η αποτυχία του δίσκου και της περιοδείας, τον ξανά φέρνει στους Allman Brothers που έως το 1981 είχαν μια καλή σειρά κυκλοφοριών αλλά  και σοβαρά προβλήματα με τα ναρκωτικά.
Η διάλυση των Allman Brothers και του γάμου του, τον βρίσκει στη Sarasota να καταναλώνει καθημερινά μπουκάλια vodkas και με την αστυνομία να τον συλλαμβάνει να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Και φθάνουμε στο 1986  με τα οικονομικά του να είναι σε κακή κατάσταση όπου εκ των πραγμάτων υποχρεώνεται να επικοινωνήσει με τον Dicky Betts για να κανονίσουν μια περιοδεία σαν Allman Brothers ενώ έχει προχωρήσει τα τρίτο προσωπικό του άλμπουμ I'm No Angel (1987, Νο 30 Αμερική)με παραγωγό τον Rodney Mills, το οποίο όχι μόνο είναι καλό αλλά πάει καλά κι εμπορικά. Στο «Evidence of Love¨φωνητικά κάνει ο Don Johnson. Βλέποντας την επιτυχία του I’m no Angel, κυκλοφορεί το 1988 και πάλι με παραγωγό τον Rodney Mills το Just Before the Bullets Fly, που σταμάτησε χαμηλά στο αμερικάνικο chart, στο Νο 117. Το 1989 πηγαίνει στο Los Angeles όπου παντρεύτηκε την Danielle Galliano. Το 1991 εμφανίζεται σε ένα μικρό ρόλο στην ταινία Rush Week (1989) και 2 χρόνια αργότερα στην ταινία της Lili Fini Zanuck, Rush( 1991). Στο μεταξύ το 1989 οι Allman Brothers γιορτάζουν τα 20 χρόνια της καριέρας τους με τον Warren Haynes στην κιθάρα και αρκετές αλλαγές μελών και επιστρέφουν με ένα καλό άλμπουμ το Seven Turns(1990), για να περάσουν πολλά χρόνια ώσπου να ξανά ακούσουμε προσωπικό του άλμπουμ. Την ίδια χρονιά, το 1989 συμμετείχε με το τραγούδι του "Oll be holding on" στο OST της ταινίας Black Rain. Έπρεπε να φθάσουμε στο 1997 για να κυκλοφορήσει το πολύ καλό Searching for Simplicity με παραγωγό τον Ton Dowd που περιέχει κυρίως διασκευές και αποτυγχάνει εμπορικά. Μπορεί το αμερικάνικο ραδιόφωνο να έπαιξε την επανεκτέλεση του "Whipping Post"(μετά από πρόταση ενός roadie “αφού ο Eric Clapton γνώρισε τέτοια επιτυχία με την “Layla” στην MTV Unplugged, γιατί να την το ξανά ηχογραφήσεις;»). H καινούργια ηχογράφηση του “Whipping Post” δεν έγινε επιτυχία αλλά ακούστε τα καταπληκτικά  "House of Blues», "Rendezvous with the Blues" και "The Dark End of the Street"που ήταν το αγαπημένο τραγούδι του αδελφού του και κατά τη διάρκεια της ηχογράφησής του ο Gregg διέκοψε για να βγει δακρυσμένος από το  studio. Ο τίτλος του άλμπουμ δήλωνε και την προσπάθεια του να ξεφύγει από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και να επιστρέψει σε μια "for a more simple life". Στο εξώφυλλο του δίσκου είναι ο ίδιος ο Gregg Allman σε ηλικία 15 ετών.


Το επόμενο προσωπικό του άλμπουμ ήλθε με καθυστέρηση 14 ετών(!) και ήταν το Low Country Blues (2011) με παραγωγό τον T Bone Burnett. Και τα 12 τραγούδια του είναι διασκευές όχι γνωστών blues συνθέσεων των John Estes, Muddy Waters, Otis Rush, Skip James κ.α. και παραδόξως σταμάτησε στο Νο5 του αμερικάνικου chart! Σ αυτό το διάστημα των 14 ετών, οι Allman Brothers κυκλοφόρησαν ένα καλό άλμπουμ, το Hittin' the Note (2003,Νο37 Αμερική) «αυτό με τους ελέφαντες στο εξώφυλλο» όπως το λέει ο Gregg που είναι και το τελευταίο studio άλμπουμ τους. Η περιοδεία για την προώθηση του Low Country Blues τον έφερε στην Ευρώπη αλλά αναγκάστηκε να ακυρώσει ένα μεγάλο μέρος της περιοδείας λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού που τον οδήγησε σε χειρουργική επέμβαση του πνεύμονα για να ακολουθήσει απεξάρτηση των εθισμών του. 
Εκείνη τη χρονιά κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά του με τίτλο My Cross to Bear, που προετοίμαζε 30 χρόνια! Μετά τη διάλυση των Allman Brothers, συνέχισε να περιοδεύει και να παίζει τα τραγούδια τους στις συναυλίες τους για να αντιμετωπίσει κολπική μαρμαρυγή και παρόλο που την κράτησε μυστική, ο καρκίνος του ήπατος του είχε επιστρέψει με τους γιατρούς να τον συμβουλεύουν να διακόψει τις συναυλίες. Η τελευταία του συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2016 στην Atlanta στο δικό του Laid Back Festival μαζί με τους ZZ Top στο Lakewood Amphitheatre! Η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν με αποτέλεσμα να ακυρώνει συναυλίες και να αναρρώνει σπίτι του, αρνούμενος να μπει σε νοσοκομείο. Πέθανε στο σπίτι του στην Georgia στις 27 Μαΐου 2017, λόγω επιπλοκών από καρκίνο του ήπατος σε ηλικία 69 ετών με τους Dickey Betts (κιθαρίστας των Allmsn Brothers, ήταν τσακωμένοι), η πρώην σύζυγός του Cher και ο πρώην πρόεδρος Carter να είναι στη νεκρώσιμη ακολουθία. Σύμφωνα με το Rolling Stone, οι πενθούντες ντύθηκαν με τζιν κατόπιν αιτήματος του και εκατοντάδες θαυμαστές, πολλοί φορώντας πουκάμισα των Allman Brothers και άκουγαν τη μουσική του συγκροτήματος, ακολούθησαν τη διαδρομή κατά μήκος της νεκρώσιμης πομπή».Θάφτηκε στο Rose Hill Cemetery στο Macon, δίπλα στον αδερφό του Duane και στον μπασίστα των Allman Brothers, Berry Oakley που σκοτώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1972 στο Macon της Georgia, τρία τετράφωνα από το σημείο που σκοτώθηκε ο Duane! Πριν από το θάνατό του, ο Gregg  είχε ηχογραφήσει το τελευταίο του άλμπουμ, Southern Blood, με παραγωγό τον Don Was και κυκλοφόρησε το Σεπτεμβρίο του 2017.
Είχε παντρευτεί 6 φορές, συμπεριλαμβανομένης αυτής με την Cher που ήταν η 3η, και απέκτησε 5 παιδιά. Από τα 5 παιδιά του, ο Devon Allman ήταν τραγουδιστής στους  Honeytribe και στους  Allman Betts Band, ο  Elijah Blue Allman στους Deadsy κι η Layla Brooklyn Allman τραγουδίστρια στους Picture Me Broken.
ΤΑ LIVE ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ
Δύο live άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει ο Gregg Allman, το πρώτο το 1974 με τίτλο The Gregg Allman Tour(Νο50 Αμερική), ηχογραφημένο στο Carnegie Hall και Capitol Theatre. Τον συνοδεύουν οι Cowboy, αγαπημένο συγκρότημα του αδελφού του με αρκετούς από αυτούς να παίζουν και στο πρώτο προσωπικό του άλμπουμ. Ξεχώρισα τα ονόματα των Jai Johanny Johanson περκάσιονς, Chuck Leavell πιάνο και Randall Bramblett σαξόφωνο. Το δεύτερο είναι το Gregg Allman Live: Back to Macon, GA (2015) ηχογραφημένο στο Grand Opera House του Macon και κυκλοφόρησε σε CD/DVD.


ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ) ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ DUANE ALLMAN

Κάποια από τα βιογραφικά στοιχεία που θα διαβάσετε στο  κείμενο που ακολουθεί είναι ίδια με αυτά που διαβάσατε στην αρχή του κειμένου για τα 2 αδέλφια αλλά έγινε για τη συνοχή του κειμένου.
Γεννημένος στις 20 Νοεμβρίου 1946 ο Duane Allman ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα 14 χρόνια του, επηρεασμένος από τους R&B καλλιτέχνες και τον B.B. King που μαζί με τον αδελφό του είχαν δει live. H πρώτη μπάντα του ήταν οι Escorts για να συνεχίσει με τον αδελφό του στους Allman Joys, για να φθάσουμε στα 2 άλμπουμ των Hour Glass. Η αποτυχία των 2 άλμπουμ τους, τον βρίσκει να παίζει με τον Gregg στους 31st of February, ένα folk rock συγκρότημα με ντράμερ τον Butch Trucks που ήδη είχαν κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ. Τα 2 αδέλφια συμμετείχαν στις demo ηχογραφήσεις που κυκλοφόρησαν πολύ αργότερα, το 1972 με τίτλο Duane & Greg Allman (εντελώς παραπλανητικό) που στην ουσία ήταν το δεύτερο άλμπουμ των 31st of February! Εδώ υπάρχει μια πρώιμη ηχογράφηση του "Melissa" που επαναηχογραφήθηκε από τους Allman Brothers στο άλμπουμ Eat a Peach.
Wilson Pickett-Duane Allman


Η ικανότητα στο παίξιμο της κιθάρας, έκανε τον 20χρονο Duane να εργάζεται σαν  session στο studio της RCA στο Nashville, με τον παραγωγό  Tony Moon να τον ακούει και να τον καλεί στις ηχογραφήσεις του όταν ήθελε «έναν πιο rock ήχο». Το παίξιμό του φθάνει στα αυτιά του παραγωγού Rick Hall, που τον καλεί να παίξει κιθάρα στο άλμπουμ Hey Jude (1969) του μεγάλου του R& Wilson Pickett. Οι εντυπώσεις που αφήνει είναι οι καλύτερες και με διαβατήριο το παίξιμό του, ο Eric Clapton τον καλεί να παίξουν μαζί στο κομμάτι “Layla” των Derek and the Dominos!  "Θυμάμαι όταν άκουσα το δίσκο του Wilson Pickett, 'Hey Jude' με εντυπωσίασε το παίξιμο του κιθαρίστα. Ήθελα να μάθω ποιος ήταν»! Αργότερα στις συνεντεύξεις του ο Eric Clapton τον χαρακτήρισε σαν τον μουσικό αδελφό που δεν έχει αλλά πάντα θα ήθελε να είχε». Ειδικά η κιθαριστική κόντρα τους στο Layla ήταν τέτοια, που όταν βγήκαν από το studio κι άκουσαν τι είχαν ηχογραφήσει δεν μπορούσαν να καταλάβουν, ποιος έπαιζε τι!!!! (σ.σ ήταν και μεθυσμένοι!)Κι ο παραγωγός της Atlantic Records, Jerry Wexler εντυπωσιάστηκε από το παίξιμό του και του πρότεινε συνεργασία με καλλιτέχνες της εταιρείας. Έτσι η κιθάρα του Duanne ακούστηκε σε τραγούδια των King Curtis, Aretha Franklin, Laura Nyro, Wilson Pickett, Otis Rush, Percy Sledge, Boz Scaggs, Delaney & Bonnie ακόμα και του τζαζίστα Herbie Mann. Η συνέχεια τον βρίσκει να δέχεται ένα τηλέφωνο από τον αδελφό του για να σχηματίσουν τους Allman Brothers με τη γνωστή συνέχεια. Αν και ποτέ δεν έδωσε βαρύτητα στις λίστες των περιοδικών και των δημοψηφισμάτων, πρέπει να αναφέρω ότι ο Duane Allman κατατάσσεται σαν ο δεύτερος κιθαρίστας πίσω από τον Jimi Hendrix. Θάφθηκε στο in Rose Hill Cemetery του Macon, με τους φίλους του να παίζουν το εκεί που ο Betts "In Memory of Elizabeth Reed" εμπνεύστηκε κι έγραψε το ομώνυμο από το όνομα Elizabeth Jones Reed Napier που είδε γραμμένο σε ένα μνήμα. Οι Lynyrd Skynyrd του αφιέρωσαν το “Free Bird” .

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

18/9/22

Την επόμενη Κυριακή: Ο σκηνοθέτης Θανάσης Τσαουσόπουλος παρουσιάζει τη δισκοθήκη του και μιλάει για τη δουλειά του.  
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου