NEWS OF THE WORLD (17/7/20)

• Οι άλλοι παρουσιάζουν μπύρες, whiskey και ρούμι και ο Alice Cooper σε συνεργασία με την Danzeisen Dairy παρουσίασε ….γάλα. Σε πρώτη φάση διατίθεται μόνο στην περιοχή της Αριζόνα  και τα έσοδα προσφέρονται στο ίδρυμα Solid Rock, που έχει ιδρύσει ο Alice και η σύζυγός του Sheryl που σκοπό έχει να μάθε σε νέους και νέες 12 έως 20 ετών την άξιά των τεχνών.
• Δείτε τη συμμετοχή της Joan Jett στη συλλογή αφιέρωμα Angelheaded Hipster: The Songs of Marc Bolan And T. Rex"που θα κυκλοφορήσει στις 4 Σεπτεμβρίου στη μνήμη του μεγάλου Marc Bolan. Το τραγούδι που ερμηνεύει η Joan Jett είναι το "Jeepster". Άλλοι που συμμετέχουν στη συλλογή είναι οι Nick Cave, Marc Almond, Maria McKee, Julian Lennon, Perry Farrell, U2 Feat. Elton John, Beth Orton, Lucinda Williams κ.α.

• Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια ο πρώην τραγουδιστής των Black Sabbath, Tony Martin έχει σχεδόν έτοιμο το καινούργιο προσωπικό του άλμπουμ. Μαζί του παίζουν  και οι Danny Needham (Venom), Magnus Rosén (πρώην Hammerfall), Scott McClellan και Greg Smith. Περιμένουμε να το ακούσουμε.
• Για πρώτη φορά μετά το 1980, οι Gentle Giant επανσυστήνονται και παρουσίασαν το κλασικό τραγούδι τους "Proclamation" (από το άλμπουμ τους The Power & The Glory(1974) μέσα από ένα καινούργιο video, που γυρίστηκε την περίοδο του εκγλεισμού. Για την ιστορία στην καινούργια αυτή επανίδρυση του Συγκροτήματος συμμετέχουν τα αδέλφια Derek, Ray και Phil Shulman καθώς και οι Gary Green, Kerry Minnear, John Weathers και Malcolm Mortimore. Σαν καλεσμένοι εμφανίζονται οι Jakko Jakszyk (King Crimson), Billy Sherwood (Yes), Lee Pomeroy (Electric Light Orchestra/Steve Hackett), Dan Reed (Dan Reed Network), Richard Hilton (Chic) και  Mikey Heppner (Priestless).

• Για μια ακόμα φορά ο Udo Dirkschneider είναι αρνητικός και μάλιστα κάθετα, σε ένα reunion με τους Accept. Τώρα βέβαια μιλάει από θέση ισχύος αφού μαζί του παίζουν  άλλοθι 2 πρώην Accept, οι Peter Baltes μπάσο και Stefan Kaufmann ντραμς.
• Η τραγουδίστρια, συνθέτρια Lauren Monroe είναι η σύζυγος του κιθαρίστα των Def Leppard, Rick Allen η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε το EP "Big Love". Στα τραγούδια του EP παίζουν γνωστοί μουσικοί όπως ο οργανίστας Benmont Tench και ο ντράμερ Steve Ferrone και οι δύο από το συγκρότημα των Tom Petty and the Heartbreakers, o κιθαρίστας Waddy Wachtel (Keith Richards, Linda Ronstadt, Stevie Nicks), ο μπασίστας Bob Glaub (Jackson Browne, Linda Ronstadt, Bonnie Raitt), ο ντράμερ Kenny Aronoff (John Cougar Mellencamp, John Fogerty) κ.α..

• Το μεγαλύτερο metal festival ανοιχτού χώρου στον κόσμο, το Wacken Open Air, ακυρώθηκε για φέτος με τους διοργανωτές να ανακοινώνουν την ψηφιακή του έκδοση που θα γίνει στις ήδη προγραμματισμένες ημερομηνίες από 29 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου. Το φεστιβάλ θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω application από το wacken-world-wide.com, MagentaMusik360 και MagentaTV και θα εμφανιστούν οι Blind Guardian, Heaven Shall Burn, In Extremo, Kreator και Beyond The Black αλλά και νέα συγκροτήματα. Εκτός του live θα υπάρχουν συνεντεύξεις, συζητήσεις αλλά υλικό από τα παρασκήνια.
• Καινούργιο τραγούδι έχει και ο Elvis Costello. Τίτλος του "Hetty O'Hara Confidential".
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, νικημένος από τον καρκίνο ο ντράμερ Jamie Oldaker που στους νεότερους είναι γνωστός γιατί είχε παίξει με τον Ace Frehley στο άλμπουμ του "Second Sighting". Όμως οι παλαιότεροι τον θυμούνται γιατί είχε παίξει στο άλμπουμ του Eric Clapton, "461 Ocean Boulevard" και έπαιξε μαζί του έως το 1979, ενώ έπαιξε και στο "24 Nights". Αργότερεα σχημάτισε τους Tractors, ενώ ηχογράφησε και με τους Bellamy Brothers, Peter Frampton, Stephen Stills, Leon Russell, Freddie King και Bee Gees.
• Δείτε το video που ετοίμασε ο ντράμερ των Queen, Roger Taylor για το καινούργιο τραγούδι του "Isolation".


Chefs λέγεται το σχήμα που έφτιαξαν ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Georgia Satellites,  Dan Baird και ο πρώην ντράμερ των Tom Petty and the Heartbreakers, Stan Lynch. Ήδη παρουσίασαν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο Heated & Treated.
• Οι AC/DC έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ακυκλοφόρητο video από την εποχή της Back in Black Tour στην Ιαπωνία το 1981. Το τραγούδι είναι το “Watch Do You Do for Money Honey”  με τον Brian Johnson στα φωνητικά και μάλιστα χωρίς την τραγιάσκα!












Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου