ΠΑΛΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ Μέρος 1ο

Οι παλιές διαφημίσεις συναρπάζουν. Το ίδιο και οι παλιές μουσικές διαφημίσεις. Μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή που κάποιοι από εμάς ζήσανε. Τότε που τα περιοδικά και οι εφημερίδες έπαιζαν το μεγαλύτερο ρόλο στην πληροφόρηση και στην ενημέρωση. Στο πρώτο μέρος αυτού του άρθρου που όπως καταλαβαίνεται είναι κυρίως φωτογραφικό, παρουσιάζονται 8 διαφημίσεις από το περιοδικό Metal Hammer που εξακολουθεί να κυκλοφορεί, το Zoo, τη 15νθήμερη μουσική εφημερίδα ΟΖ  και το Ποπ-Ροκ. Η πιο πρόσφατη είναι η συναυλία των Enforcer στο Κύτταρο στις 19 Δεκεμβρίου 2015 και οι παλαιότερες, από το πρώτο τεύχος του Ποπ-Ροκ τον Μάρτιο του 1978.
Η κεντρική φωτογραφία είναι προέρχεται από το youtube και δεν είναι από περιοδικό. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορούσα να βρω κάτι καλύτερο και επέλεξα αυτή. Για όσους δεν ξέρουν τι είναι, είναι το σήμα που εμφανιζόταν πριν από κάθε τηλεοπτική διαφήμιση και ανήκει σε συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία. Κάθε εταιρεία παραγωγής είχε το δικό της που διαρκούσε1-2 δευτερόλεπτα και προβαλλόταν πριν παίξει η διαφήμιση. Πριν 25 περίπου χρόνια, οι διαφημιστικές εταιρείες ζήτησαν για να εξοικονομηθεί χρόνος να πάψει να εμφανίζεται.
Ευχαριστώ τον Γιάννη Παναγάκο για τη βοήθεια του στο watermarquee.
Αρχείο κείμενο Αλέξανδρος Ριχάρδος.
24/11/18
Διαφήμιση της δισκογραφικής εταιρείας ΕΜΙ στο περιοδικό Metal Hammer για το άλμπουμ Seventh Son of the Seventh Son των Iron Maiden  1988. 

Από το πρώτο τεύχος του ΠΟΠ-ΡΟΚ, διαφήμιση ενισχυτή Kenwood


Κι αυτή από το πρώτο ιστορικό τεύχος του περιοδικού  ΠΟΠ-ΡΟΚ Μάρτιος 1978διαφήμιση της Φώνογραμ (Phonogram όπως λεγόταν τότε και μετέπειτα Polygram) με ελληνικούς δίσκους αλλά και ξένους. 

Διαφήμιση της δισκογραφικής εταιρείας Polygram στη 15νθήμερη μουσική εφημερίδα Oz Νο25 1991 που εξέδιδε  o Αντώνης Πανούτσος , μετέπειτα αθλητικός δημοσιογράφος σε Sport FM, Sky και νυν πολιτευτής με τη Ν.Δ.
Διαφήμιση της δισκογραφικής εταιρείας Warner Music για το άλμπουμ των Queensryche Q2k. Metal Hammer  τευχ.178 (1999)

Από το περιοδικό Zoo διαφήμιση για τη συναυλία του Screamin' Jay Hawkins στο Ρόδον το 1999

Διαφήμιση από την ελληνική εταιρεία διανομής Seven 7 στο Metal Hammer  τευχ.372. Αφορά το δίσκο των Blackmore's Night, Violet Moon.       

Αυτή είναι η πιο καινούργια διαφήμιση. Αφορά τη συναυλία των Enforcer στο Κύτταρο και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Metal Hammer τευχ. 178 (2015).         
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Αν θυμάμαι καλά, το logo "ae" ήταν της διαφημιστικής εταιρίας "Αρώνης - Ευθυμιάδης". Έτσι, για την ιστορία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή