ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΤΩΝ LYNYRD SKYNYRD, ΕD KING.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο πρώην κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd και Starwberry Alarn Clock , Ed King. Δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου του αλλά ήταν γνωστό ότι είχε καρκίνο στους πνεύμονες.
Ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του ’60 σαν ιδρυτικό μέλος των Strawberry Alarm Clock. Το συγκρότημα αναδείχτηκε σαν ένα από τα καλύτερα ψυχεδελικά συγκροτήματα της εποχής του και είδε το τραγούδι του “Incense and Peppermints” να πηγαίνει το Νο1 του αμερικάνικου chart!
Γνωρίστηκε με τα μέλη των Lynyrd Skynyrd όταν αυτοί είχαν ανοίξει μια συναυλία των Starwberry Alarn Clock κι έτσι όταν διαλύθηκαν ο Gary Rossington τον κάλεσε να αντικαταστήσει αρχικά τον μπασίστα Leon Wilkinson (o King παίζει και μπάσο). Όταν ο Wilkisnon επέστρεψε, ο King παρέμεινε στο συγκρότημα σαν τρίτος κιθαρίστας! Συμμετείχε στην πρώτη ιστορική περίοδο του συγκροτήματος, από το πρώτο άλμπουμ τους του 1973 έως και το 1975, ηχογραφώντας τα άλμπουμ (Pronounced 'Lĕh-'nérd 'Skin-'nérd) (1973, Second Helping  (1974) και Nuthin' Fancy (1975). Αποχώρησε από τι συγκρότημα  μετά την περιοδεία "Torture Tour" κι αντικαταστάθηκε από τον Steve Gaines.
Έχοντας συνσυνθέσει σημαντικά τραγούδια για το συγκρότημα όπως τα “Sweet Home Alabama’, “Saturday Night Special”, "Poison Whiskey", Whiskey Rock-a-Roller" και "Workin' For MCA". Είναι η δική του φωνή που ακούγεται πριν την εισαγωγή του “Sweet Home Alabama’ να μετράει "one, two, three".
To 1987 οι Lynyrd Skynyrd επανασυνδέθηκαν και σε αυτή την επανασύνδεση ο  King έπαιξε σημαντικό ρόλο. Συμμετείχε στο θρυλικό live  Southern by the Grace of God (1988) όπως και στα Lynyrd Skynyrd 1991, The Last Rebel (1993),  Endangered Species(1994) και στο live Southern Knights (1996). Αποχώρησε το 1996 λόγω προβλημάτων με την καρδιά του και το 2011 έκανε μεταμόσχευση.

Είναι πράγματι κρίμα όλοι να στεκόμαστε στη σημαντική συμμετοχή του στους Lynyrd Skynyrd και να προσπερνούμε τη συμμετοχή του στους εκπληκτικούς Starwberry Alarn Clock  οι οποίοι ηχογράφησαν 5 άλμπουμ με καλύτερο το πρώτο ομώνυμο του 1967. Το τραγούδι τους “Incense and Peppermints” είναι ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της ψυχεδελικής σκηνής.
Ο Ed King είχε γεννηθεί στο Glendale της Καλιφόρνια και ήταν ο μόνος μη νότιος στο αρχικό σχήμα του συγκροτήματος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ   24/8/18
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου