PAMELA DES BARRES: Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ROCK GROUPIE

Οι GTO, η Pamela στο μέσο κάτω με τα πόδια ανοιχτά!
Η Αμερικάνα Pamela Des Barres έδωσε νόημα στον όρο rock’n’roll groupie κι έγραψε μοναδική ιστορία. Γεννήθηκε το 1948 στην Καλιφόρνια, το πραγματικό της όνομα είναι Pamela Ann Miller και τo βιογραφικό της σημείωμα την αναφέρει σαν μουσικό, ηθοποιό και συγγραφέα, όμως όλοι την ξέρουν σαν την κορυφαία groupie! Κι όταν λέμε groupie εννοούμε τα κορίτσια που ακολουθούν τα συγκροτήματα στις περιοδείες, ταξιδεύοντας μαζί τους στα λεωφορεία, περνώντας τις ώρες τους μαζί τους στα καμαρίνια και ακολουθώντας τους στα Clubs.    
Όπως όλοι οι νέοι της εποχής της, η εικόνα του Elvis Presley στην εκπομπή του Ed Sullivan άλλαξε τη ζωή της. Όπως λέει η ίδια δεν ήταν μόνο ο τρόπος που κούναγε τους γοφούς του αλλά ολόκληρο το πακέτο. Ποτέ έως τότε η Αμερική αλλά κι ο κόσμος δεν είχε δει κάτι παρόμοιο.  Λίγο αργότερα η νεαρή Pamela ανακαλύπτει τους Beatles, τους Rolling Stones και φυσικά τον Mick Jagger. Μόλις είχε μπει στο θαυμαστό κόσμο του rock.
Με τον Michael Des Barres
Η γεννημένη στην Καλιφόρνια Pamela πολύ εύκολα βρήκε το δρόμο προς την Sunset Strip και ξεδιπλώνοντας τη γοητεία της σύντομα γίνεται φίλη των Bill Wyman και Charles Watts (σ.σ. αν δεν ξέρετε που παίζουν αυτοί οι δύο , ας μη διαβάσετε το κείμενο). Οι Watts και Wyman τη συστήνουν στον Mick Jagger και το ταξίδι αρχίζει. Στην ατζέντα της γράφει τα τηλεφώνα των Gram Parsons (Flying Burrito Brothers), Waylon Jennings, Noel Redding (Jimi Hendrix Experience), Keith Moon, Jim Morrison (σ.σ. όχι θα της γλύτωνε!), Don Johnson έως και Woody Allen! Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις γνωριμίες της και την ομορφιά της και να κάνει καριέρα στον κινηματογράφο παίζοντας στην ταινία του Frank Zappa, 200 Motels, σε διαφημιστικά αλλά και την σαπουνόπερα Search for Tomorrow (1974). Η αποτυχία της στον κινηματογράφο την οδηγεί στο σπίτι τοπ Frank Zappa όπου από ηθοποιός γίνεται κουβερνάντα των παιδιών του(!) Dweezil και Moon.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η…πλειονότης των ερωμένων της έχουν φύγει από τη ζωή(Hendrix, Morrison, Zappa, Parsons, Redding, Moon).
Νωρίτερα είχε προσπαθήσει να κάνει καριέρα στη μουσική παίζοντας στις GTO, ένα γυναικείο συγκρότημα. Οι GTO έκαναν μια και μόνη εμφάνιση κι αυτή με τον Frank Zappa που ήταν ο μέντορας τους!
Το 1977 παντρεύτηκε τον τραγουδιστή των Detective, Michael Des Barres με τον οποίο απέκτησε ένα γιό αλλά χώρισε το 1991
Έχει γράψει δύο βιβλία με τα απομνημονεύματά της, το I’m with the band (1987) και Take Another Little Piece of my heart: A groupie grows up (1993). O σκηνοθέτης Cameron Crowe μετέφερε τον χαρακτήρα της σαν Penny Lane στην ταινία του Almost Famous, χαρακτήρα που υποδύεται η Kate Hudson!
Τον Μάρτιο του 1989 φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Playboy (όχι στο εξώφυλλο) όπου στη συνέντευξή της είχε πει: "Όταν ήμουν μικρή ήθελα να φωτογραφηθώ για το Playboy αλλά το στήθος μου ήταν μικρό και δεν με βοηθούσε. Τώρα που οι ρώγες μου είναι διάσημες μπορώ να φωτογραφηθώ και δεν χρειάζεται να έχω μεγάλο στήθος».
 
Ασταμάτητη, δημιούργησε το 2013 τη δική της σειρά ρούχων με τίτλο "Groupie Couture" ενώ εξακολουθεί να αρθρογραφεί σε sites και περιοδικά πάντα με θέμα τη μουσική.
Στο βιβλίο της I’m with the band αναφέρει γλαφυρά περιστατικά της …καριέρας της όπως για τον μοναδικό τρόπο που φιλούσε ο Jimmy Page με τον οποίο ήταν ερωτευμένη, όπως ακόμα οι Chris Hillman (Byrds) και Don Johnson. Για την γνωριμία της με τον Jim Morrison λέιει ότι όταν τον γνώρισε ήταν παρθένα κι ο Morrison δεν την πίεσε να κάνουν έρωτα. Τον θεωρεί τον πιο όμορφο μετά τον Elvis! Ο μόνος παντρεμένος με τον οποίο τα έφτιαξε ήταν ο Waylon Jennings αλλά δεν ήξερε ότι ήταν παντρεμένος!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ



΄
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου