NEWS OF THE WORLD (27/3/18)

• Ο Βασιλιάς του Rock’n’Roll, ο μεγάλος κι αξεπέραστος Elvis Presley είχε ιδιαίτερη αγάπη για τα αυτοκίνητα. Σε δημοπρασία βγαίνει η Mercedes-Benz 280SEL του 1971 με το δερμάτινο σαλόνι με τις ταχύτητες στο τιμόνι. Την είχε αγοράσει στις 21 Δεκεμβρίου του 1970 αντί 8.764 $ (σήμεα αντιστοιχούν σε 54.828 $ και η αρχική τιμή πώλησης της είναι 139.900$. Φυσικά το αυτοκίνητο συνοδεύεται από τα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του.
• Με αρκετή καθυστέρηση η Rock Candy ανακοίνωσε 7 νέες επανακυκλοφορίες παλαιότερων άλμπουμ που είχαν …χαθεί. Πρόκειται για 3 άλμπουμ των Αμερικάνων Legs Diamond, το ομώνυμο που κυκλοφόρησε το 1976 με ήχο πολύ κοντά σε αυτόν των Deep Purple αλλά και Ted Nugent, Aerosmith, BOC και το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Α Diamond Is a Hard Rock (1977). Το πρώτο συνοδεύεται από 12 bonus κομμάτια και το δεύτερο από 6! Η επανακυκλοφορία cd της Rock Candy σχετικά με τους Legs Diamond κλείνει με το τρίτο άλμπουμ τους Fire Power (1978) όπου η καινούργια remastered έκδοση περιλαμβάνει 11 Bonus κομμάτια. Οι Morning Star θα δουν μετά από πολλά χρόνια να επανακυκλοφορεί το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους του 1978 με ένα ήχο πολύ κοντά σε αυτόν των Trillion και Stracastle και το Venus (1979). Το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ επανακυκλοφορεί με 2 bonus κομμάτια. Τέλος η καινούργια επανακυκλοφορία της Rock Candy κλείνει με δύο άλμπουμ των βρετανών Nutz που προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν πολλά πράγματα στην εποχή τους. Επανακυκλοφορεί το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους του 1974 με 8 bonus κομμάτια και το  Too (1975) με ένα bonus κομμάτι. Όλα είναι remastered με πλούσια ένθετα!

Το ενδιαφέρον εξώφυλλο του πρώτου άλμπουμ των Nutz
• Ολόκληρο το άλμπουμ τους "Symbol Of Salvation" θα παίξουν στην αμερικάνικη καλοκαιρινή περιοδεία τους οι Armored Saint. Την περιοδεία θα την βιντεοσκοπήσουν και θα την κυκλοφορήσουν σε dvd.
• Μια σειρά άγνωστων ποιημάτων του Lou Reed πρόκειται να δημοσιευθούν σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Do Angels Need Haircuts?» που θα εκδοθεί τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τον «Guardian» μόνο τρία από τα 12 ποιήματα και τις μικρές ιστορίες της συλλογής έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν.
• Δύο παλαιότερα άλμπουμ του Steve Wynn (Dream Syndicate) θα επανακυκλοφορήσουν. Πρόκειται για τα Kerosene Man και Dazzling Display, όπου συμμετέχουν μέλη των R.E.M., Concrete Blonde, Los Lobos και Bangles. Και τα δύο άλμπουμ θα περιέχουν bonus κομμάτια.


• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών ο συνιδρυτής της  hip-hop δισκογραφικής εταιρείας Delicious Vinyl, Matt Dike.Το 1987 μαζί με τον Mike Ross, ίδρυσε την Delicious Vinyl σε μια εποχή που η χορευτική μουσική στηριζόταν στα sampling με πρώτη μεγάλη επιτυχία το "Wild Thing"(1988) με τον Tone-Loc.
• Τριπλό live άλμπουμ θα κυκλοφορήσουν στις 6 Απριλίου οι King Crimson με τίτλο Live in Vienna 2016. Οι πρώτοι δύο δίσκοι θα περιέχουν ολόκληρη τη συναυλία που έδωσαν τον Δεκέμβριου του 2016 στη Βιέννη, ενώ ο τρίτος δίσκος θα περιέχει τα encores. Η έκδοση θα συνοδεύεται από 16έλιδο ένθετο.
•  Music for Installations είναι ο τίτλος του box set που θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαΐου ο Brian Eno και θα περιέχει συνθέσεις του από το 1986 έως και σήμερα. Το Music for Installations  θα κυκλοφορήσει σε 6πλο CD και σε βινύλιο με 64σέλιδο ένθετο. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι το 2017 κυκλοφόρησε το 27ο άλμπουμ του με τίτλο Reflection.
• Δείτε το video του κομματιού τους "Insania" των Angra από το άλμπουμ τους "Ømni" που μόλις κυκλοφόρησε.
• Σύμφωνα με δήλωση του Rob Halford, ο τραγουδιστής των Judas Priest έχει έλθει σε επικοινωνία με τον Nergal των Behemoth και τον Ihsahn των Emperor για μελλοντική συνεργασία. Μάλιστα είπε ότι με τον Nergal έχει ήδη συναντηθεί ενώ δεν έχει γίνει ακόμα συνάντηση με τον με τον Ihsahn. Σε συνέντευξη του στο καινούργιο τεύχος του αγγλικού περιοδικού Metal Hammer, o κιθαρίστας των Black Sabbath, Tony Iommi δήλωσε ότι θα ήθελε να συνεργαστεί στο μέλλλον με τον Rob Halford (σ.σ. κι εμείς, αλλά κάπως αργά δεν το σκέφτηκε;).

• Οι Rush παρουσίασαν ένα lyric video για το κομμάτι "A Farewell To Kings" από το πέμπτο άλμπουμ τους με τον ίδιο τίτλο για να προωθήσουν την καινούργια έκδοση του άλμπουμ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ NEWS OF THE WORLD
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου