ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Οι μεγαλύτεροι έχουμε ταυτίσει τα νεανικά μας χρόνια όχι μόνο με τη μουσική των αγαπημένων μας συγκροτημάτων αλλά καμιά φορά και με τους ίδιους. Κι όταν λέω με τους ίδιους εννοώ ότι σε πολλές εκφάνσεις τις ζωή μας (πάρτι, δεσμοί, επιτυχίες, ταξίδια, φτιαξίματα και χαλάσματα με  γκόμενες), συγκεκριμένα τραγούδια δέθηκαν μαζί μας. Οι Judas Priest είναι ένα από τα συγκροτήματα που τραγούδια τους δέθηκαν με τον γράφοντα, κυρίως με τα τραγούδια τους της δεκαετίας του ’80. Έτσι στενοχωρήθηκα όταν ο K.K. Downing αποχώρησε πριν 7 χρόνια  και τώρα που ήλθε η σειρά του δεύτερου κιθαρίστα, του Glenn Tipton να αποχωρήσει για λόγους υγείας, η κινητήριος δύναμη του συγκροτήματος αλλάζει δραστικά. Καλός ο Richard Faulkner αλλά καλύτερος ο K.K. Καλός ο Andy Sneap αλλά δεν είναι Tipton (κι ούτε θα γίνει). Το παρόν κείμενο γράφτηκε με αφορμή μια πρόσφατη συνέντευξη του Rob Halford που δήλωσε την δυσπιστία του για τη δήλωση που έκανε ο K.K. Downing ότι θα μπορούσε να επιστρέψει πάρει τη θέση του Tipton. ΟHalford βρήκε τις δηλώσεις περί επιστροφής του «ύποπτες» όσο αφορά το χρόνο που έγιναν κι εννοεί το χρόνο που οι Judas Priest κυκλοφορούν το καινούργιο τους άλμπουμ, Firepower. Το ίδιο έκανε κι ο μπασίστας του συγκροτήματος Ian Hill που εξέφρασε την έκπληξή του για τις δηλώσεις του K.K. Downing λέγοντας ότι "Δεν ξέρω τι θέλει να πει ο Ken. Αποσύρθηκε πριν από 7 χρόνια και ήταν ξεκάθαρος τότε ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ. Πώς να του ζητήσουμε να επιστρέψει;».
Εγώ λοιπόν, ο fan που έχω αγοράσει όλους τους δίσκους τους κι έχω «ταξιδέψει» με τη μουσική τους σκέπτομαι πως αλλάζουν οι σχέσεις. Αυτοί που έχουν γράψει ΟΛΑ τα μεγάλα τραγούδια των Judas Priest και κυβερνούσαν το καράβι για περισσότερα από 42 χρόνια, βρίσκουν τις δηλώσεις τους, «ύποπτες»!!!! Δηλαδή που είναι το ύποπτο; Πότε έπρεπε να γίνουν για να μην θεωρηθούν ύποπτες; Καταλαβαίνω ότι έχουν γίνει πολλά στις μεταξύ τοις σχέσεις, 46 χρόνια είναι αυτά, μια ζωή. Τα πρώτα video με τον Sneap στην κιθάρα δεν είναι ότι καλύτερο θα θέλαμε να δούμε.(διάβασε εδώ). Σίγουρα θέλει χρόνο και μάλιστα πολύ χρόνο για να δέσει μαζί τους. Από την άλλη πλευρά τον εκθειάζουν λέγοντας πόσο σημαντική είναι η συμβολή του στις ηχογραφήσεις σαν παραγωγός και ότι ήταν απόλυτα φυσική η θέση τους να τον πάρουν σαν αντικαταστάτη του Tipton αφού ήξερε το ρεπερτόριο αλλά είχε ήδη μπει στο πνεύμα του συγκροτήματος. Καλό είναι τα μεταξύ τους να τα κρατήσουν για τον εαυτό τους  και να τα λύσουν με τον καλύτερο τρόπο. Δηλώσεις τέτοιου είδους μάλλον χαλάνε την εικόνα που έχουν προς τα έξω παρά τη βελτιώνουν.
Και μια που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Firepower μπήκε στο Νο5 του βρετανικού chart με το British Steel(1980) να είναι το άλμπουμ τους με την υψηλότερη θέση στο chart, No 4, ενώ στην Αμερική το Firepower πούλησε 43.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του μπαίνοντας στο Νο 5 του Billboard chart. Αυτή είναι η υψηλότερη είσοδο που έχει το συγκρότημα στο αμερικάνικο chart με τα "Redeemer Of Souls" να έχει μπει στο No. 6,το "Nostradamus" στο No. 11 και το "Angel Of Retribution" στο No. 13.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου