Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ ΤΩΝ JUDAS PRIEST, "BRITISH STEEL'

Έχουν συμπληρωθεί 36 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ των Judas Priest, British Steel και τόσο σαν περιεχόμενο όσο και σαν εξώφυλλο παραμένει αξεπέραστο. Και επειδή τα τραγούδια του είναι γνωστά, σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε την ιστορία του εξωφύλλου του που σχεδιάστηκε από τον Roslav Szaybo, που εργαζόταν στο art department της CBS Λονδίνου.
Roslav Szaybo
Από την αρχή το συγκρότημα ήθελε το εξώφυλλο να είναι σκοτεινό και σε συνδυασμό με τα εργοστάσια χάλυβα που υπήρχαν στο Sheffiled (το συγκρότημα κατάγεται από το Birmingham) και την παρατηρητικότητα του Halford που είδε ότι οι λεπίδες της Gillette γραφούν ‘Sheffield Steel’. Έτσι, σε συνάντηση που είχαν με τον Szaybo, προχώρησαν στην υλοποίηση του εξωφύλλου με τη λεπίδα, που όμως δεν τους βρήκε όλους σύμφωνους καθώς τα ξυραφάκια ήταν σύμβολο των punkers! Η ιδέα να δοθεί ο τίτλος British Steel ήταν το μπασίστα Ian Hill προς τιμήν των εργατών στα εργοστάσια σιδήρου και χάλυβα!

“Όταν είδαμε την μακέτα με τη λεπίδα ανάμεσα στα δάκτυλα, καταλάβαμε ότι ήταν αυτό που θέλαμε. Ήταν πολύ βρετανικό. ήταν ένα εξώφυλλο που πραγματικά ταίριαζε στη μουσική μας" είπε ο KK Downing. Τέλος, ο Glenn Tipton είπε ότι σε πολλές χώρες το εξώφυλλο πέρασε από λογοκρισία, γιατί δημιουργήθηκε η ιδέα ότι μπορούσε να οδηγήσει σε τάσεις αυτοκτονίας ή τραυματισμού. Σύμφωνα με το βιβλίο μυθολογία του Heavy Metal, το εξώφυλλο αυτό που έδωσε την ιδέα στον Dinebag, να φοράει ένα κρεμαστό με λεπίδες!
17/10/16
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου