ΤΟ OFFICIAL AFTERMOVIE TOY RELEASE FESTIVAL/ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΑΙ VIDEO ΤΩΝ U2

 


To Release Athens Festival, παρουσίασε αυτό το σχεδόν 5 λεπτών video με αποσπάσματα από όλες τις συναυλίες κι ένα πολύ καλό μοντάζ, που θα σας ξυπνήσει τις συναυλιακές αναμνήσεις του καλοκαιριού στην ΠΛτ. Νερού. Δείτε το.

Οι U2 θυμήθηκαν τα παλιά και έδωσαν μια μικρή συναυλία στην Fremont Street του Λας Βέγκας όπου μεταξύ άλλων έπαιξαν και το καινούργιο τραγούδι τους στο "Atomic City". Το κομμάτι πήρε τον τίτλο του από το παρατσούκλι που είχε η πόλις της Νεβάδα τη δεκαετία του 50, γιατί σε εκείνη την περιοχή γινόντουσαν οι δοκιμές ατομικών βομβών κα ι συγκεκριμένα σε μια τοποθεσία περίπου 65 μίλια βορειοδυτικά της οδού Fremont.
Ο Bono χαρακτήρισε το καινούργιο τραγούδι τους ως "ένα rock 'n' roll τραγούδι, κοντά  στην παράδοση του post-punk της δεκαετίας του '70 και των Blondie και Clash. Η συναυλία που ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή, χρησίμευσε για να γυριστεί το video του "Atomic City", με ένα ενθουσιώδες πλήθος θαυμαστών που συμμετείχαν στα γυρίσματα. Σε αυτήν την απροειδοποίητη μίνι συναυλία, πήρε μέρος ο ντράμερ Larry Mulen Jr, ο οποίος εξακολουθεί να αναρρώνει από την επέμβαση στην πλάτη. Ο ντράμερ δεν θα παίξει με τους U2 στις εμφανίσεις των U2 στο MSG Sphere, αλλά συμμετείχε στις ηχογραφήσεις του τραγουδιού. "Δυστυχώς, ο Larry Mullen Jr. δεν θα είναι μαζί μας στο Sphere», είπε ο Bono στον κόσμο γιατί δεν ακούει τις εντολές του γιατρού. Αλλά είναι εδώ απόψε… «.
Οι U2 έχουν μεγάλη ιστορία με την πόλη του Λας Βέγκας, αφού δεκαετίες πριν, είχαν ξανά παίξει στην οδό Fremont, γυρίζοντας το βίντεο για το "I Still Haven't Found What I'm Looking For". Τότε αυτό έγινε κάτω από την πίεση της δισκογραφικής εταιρείας που έβλεπε το (τότε) άλμπουμ τους Joshua Tree να πουλάει χιλιάδες αντίτυπα την ημέρα (χρυσός δίσκος και στη χώρα μας-50.000 αντίτυπα)! Τότε δεν υπήρχε μεγάλο budget αλλά και διαθέσιμος χρόνος, το μόνο που χρειαζόντουσαν ήταν κάτι έξυπνο που θα μπορούσε να είναι ελκυστικό για τους θεατές. Το συγκρότημα είχε προγραμματίσει να παίξει στο Λας Βέγκας και η πόλη πρόσφερε κάτι που καμία άλλη τοποθεσία δεν μπορούσε. Φώτα και ζωή! «Είχα μόνο δύο φώτα, πραγματικά, αλλά το Λας Βέγκας έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό φωτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο», θυμάται ο 76χρονος σκηνοθέτης Barry Devlin.Και το video έμεινε στην ιστορία!

Α.Ρ.

8/10/23.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου