Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΕΞΩΦΥΛΛΩΝ


Το  Beggars Banquet των Rolling Stones κυκλοφόρησε με λευκό εξώφυλλο στην Αμερική ενώ η αγγλική έκδοσή του έχει τη φωτογραφία μιας τουαλέτας!
Προσέξτε με πόσο αχνά είναι γραμμένα τα γράμματα για να μην χάσει οτο εξώφυλλο την λευκή απλότητά του
Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ εξώφυλλο των Beatles
Κι ο μεγάλος Zappa στα χνάρια των Beatles
Η σημερινή ενότητα περιλαμβάνει μόνο λευκά εξώφυλλα. Με πρώτο και καλύτερο το White Album των Beatles  που με την λιτότητα του άλλαξε εντελώς τη λογική εξωφύλλων με αποτέλεσμα ΟΛΑ συγκροτήματα και καλλιτέχνες να θέλουν να κάνουν κάτι παρόμοιο. Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη ενότητα επειδή θέλει να κάνει τη ζωή δύσκολη στους συντάκτες της, ψάχνει πάντα μέσα στα όρια του classic, hard και Heavy, μόνο στα άλμπουμ και κατ’ εξαίρεση στα singles ή maxi single, τα εξώφυλλα βάζοντας «δύσκολους» περιορισμούς. Ψάξαμε και βρήκαμε τα εξώφυλλα που είναι κατάλευκα και με τις λιγότερες παρεμβάσεις γραμμάτων και φωτογραφιών.


Και το Repeat The Best of Jethro Tull με λεύκο εξώφυλλο κι αχνή φωτογραφία.


Μπορεί η προσθήκη των μαύρων γραμμάτων αν είναι έντονη αλλά οι Candlemass με τόσο λευκό εξώφυλλο είναι ...μεγαλείο! 


Από τα πιο άγνωστα άλμπουμ μέλους των Yes είναι το άλμπουμ του ντράμερ Alan White, Ramshackled(1976) αλλά και το δεύτερο άλμπουμ του ελληνικού συγκροτήματος των Poll, ενώ το Lighting to the Nation των Diamond Head έχει κυκλοφορήσει και με μάυρο εξώφυλλο!  Οι δισκογραφικές εταιρείες δεν ήθελαν να κυκλοφορούν εξώφυλλα τελείως ή κατάμαυρα για λόγους εμπορικούς. Μάλιστα τα συγκροτήματα όπως στην περίπτωση των Beatles ή των Metallica τα γράμματα ήταν εντελώς αχνά και στις μετέπειτα επανεκδόσεις. Οι Pink Floyd ήθελαν να κυκλοφορήσουν το Wish you Were Here εντελώς λευκό και τελικά πείστηκαν να κυκλοφορήσει στη μαύρη σακούλα και το εξώφυλλο να έχει την φωτογραφία των 2 ανδρών. Τελικά τα κατάφεραν με την κυκλοφορία του The Wall.
Live άλμπουμ χωρίς φωτογραφία του συγκροτήματος!


Τέλος να σημειώσουμε ότι η πρώτη έκδοση του The White Album(1968) ήταν  εντελώς άσπρη με τα γράμματα The Beatles να είναι κι αυτά άσπρα. Στις μετέπειτα εκδόσεις τα γράμματα έγινα μαύρα ή γκρι για να φαίνονται καλύτερα!
Για μια ακόμα φορά ο συνεργάτης της εκπομπής «Οδός Ονείρων» Νώντας Κολλιός έγραψε ιστορία!
3/10/15
Ο τίτλος του δίσκου είναι γραμμένος σε σελοφάν  που μετακινείται και το εξώφυλλο μένει λευκό με τα αχνά τούβλα. 




Το δεύτερο άλμπουμ των Poll
Το Lighting to the Nation των Diamond Head υπογεγραμμένο.


Προσέξτε ότι τα εξώφυλλα των Τιτανοτεράστιων και Cinderella έχουν μωβ γράμματα

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου