Rock Zapping No22: Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΑΚΟΥΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

Καλό μήνα παιδιά και μια που άρχισαν οι ζέστες, ας πούμε και καλό καλοκαίρι! Έρχονται φεστιβάλ, έρχονται όμως και οι ραδιοφωνικές μας εκπομπές! Λογικά τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα έχουν γίνει και οι επίσημες ανακοινώσεις! Έτσι θα μπορούμε να ακούμε παρέα και να σχολιάζουμε τα εδώ γραφόμενα! Για την ώρα ξεκινάμε! Riot V και “Armor of light”. Στα χνάρια των τελευταίων τους άλμπουμ, στον ήχο των “Thundersteel” και “The privilege of power”, η νέα τους δουλειά, βασίζεται στο μελωδικό power/speed metal που όλοι αγαπάμε. To άλμπουμ έχει στιγμές, αλλά δεν έχει διάρκεια, αφήστε που έχουμε και μερικές τρανταχτές αντιγραφές κάπου – κάπου ακόμα και από τους ίδιους τους τους εαυτούς. Αυτό το φτωχό το “Caught in the witches eyes” έχει αντιγράψει το “Egypt” του Dio, το “Immortal” των ίδιων και το “Wishing well” των Free. Για όνομα! Γενικά δεν είναι ένα άσχημο άλμπουμ, αλλά νομίζω πως δεν ανήκει και στις κορυφαίες στιγμές τους.

Συνεχίζουμε, με την επανακυκλοφορία του “The Butterfly ball and the grasshopper’s feast” το προσωπικό εγχείρημα του Roger Glover με μουσική άσχετη από τους Deep Purple, σχεδόν seventies pop έχουμε εδώ και πλήθος καλεσμένων.
Ένα τολμηρό άλμπουμ που μας έδειξε μια άλλη πλευρά του συμπαθούς μπασίστα και παραγωγού. Η επανέκδοση είναι εκπληκτική με άφθονο έξτρα υλικό που δίνει μεγάλη προστιθέμενη αξία στο όλο πακέτο. Επενδύστε!

Τρελή πατάτα το νέο live άλμπουμ των Dokken, “Return to the East Live 2016”. Τι το θες το reunion και το διαφημίζεις ρε φίλε, αφού δε μπορείς ένα τραγούδι να το πεις νορμάλ; Το ότι έχουν γραφτεί από πάνω πάλι τα φωνητικά και εξακολουθούν να πλησιάζουν το κακόγουστο αστείο τουλάχιστον, με ξεπερνά! Ναι, ξέρω ότι ο χρόνος είναι αλύπητος, αλλά μερικοί όπως ο Dokken ή ο Coverdale δε λυπούνται ούτε τον εαυτό τους και ξεφτιλίζονται τσάμπα. Μακριά!

Επίσης, όχι τρομερό όπως θα περίμενε κανείς, απλά καλό και αυτό προς το μέτριο δηλαδή το “Foreigner with the 21st Century Symphony Orchestra & Chorus” των ..Foreigner φυσικά! Δε φτάνει που αναπαράγουν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, ολόιδια set list και live άλμπουμ κάθε τρεις και λίγο.

Εδώ με την 21st Century Symphony Orchestra & Chorus επιχειρούν να κάνουν ότι έχουν κάνει δεκάδες άλλες μπάντες πριν από αυτούς, μα νομίζω ότι χάνουν μεγάλο μέρος της αμεσότητας της μουσικής τους. Άνευρες εκτελέσεις και αδιάφορο κατά την άποψη μου live. Μπορεί ο Kelly Hansen να είναι από τους κορυφαίους frontman της εποχής μας, αλλά το εγχείρημα αποτυγχάνει! Πάμε σε κάτι διαφορετικό και πιο ενδιαφέρον.

Περίμενα με ανυπομονησία το ολοκληρωμένο άλμπουμ των Swedish Funk Connection και έφτασε! Ονομάζεται “1987”. Απλά ακούστε τους! Είναι εκπληκτικοί, εμπνευσμένοι, απελευθερωμένοι και παίζουν ένα λαμπρό  μείγμα pop/rock/aor/funk μια άλλη ποιοτική πρόταση σαν τους Night Flight Orchestra και τους Work of Art. Αν είστε φίλοι της μελωδίας και των πιο ψαγμένων ακουσμάτων, εδώ κάνετε στάση! Να κάνετε και μια ακόμα στάση το νέο άλμπουμ της πάλαι ποτέ metal queen, Lee Aaron. Ξανακτίζει την καριέρα της σιγα-σιγα και μετα το 2016 μας επανέρχεται με το blues rock άλμπουμ “Diamond baby blues”.
Μια δουλειά βουτηγμένη στα sixties και seventies blues, που εκτός των δικών της συνθέσεων (και μερικών διασκευών ακόμα)  λάμπουν και δυο εκτελέσεις στα “Mistreated” των Deep Puprle και στο “I'm a Woman” της Koko Taylor. Πολύ προσεγμένη δουλειά, όχι πολύ εύκολη, αλλά όσοι την ακούσετε θα διαπιστώσετε ικανότητες (φωνητικές ε; πονηρά παιδιά!!)  της Aaron που δε φαντάζεστε. Τελειώνουμε για σήμερα με τους The Senior Management  και το  “Heart & Soul. Πρόκειται για ένα άλμπουμ αμερικάνικου rock προσανατολισμού, με πολλές μελωδίες και αξιόλογες συνθέσεις. Το ότι στα φωνητικά είναι ο αγαπητός μας Goran Edman σίγουρα προστίθεται στα θετικά του άλμπουμ., αφού με την ερμηνεία του χρωματίζει τις συνθέσεις και το συγκεκριμένο μουσικό στυλ του ταιριάζει απόλυτα. Σε λίγες μέρες τα ξαναλέμε φίλοι μου! Μη ξεχνάτε αυτό το μήνα έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Thunder!

Δημήτρης Σειρηνάκης
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ROCK ZAPPING
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου