NEWS OF THE WORLD (2/3/23)


• Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Kiss, η αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους θα κλείσει με 2 συναυλίες την 1η και 2α Δεκεμβρίου στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης (σ.σ. ας μην πάρουμε όρκο!).  

• Τα τελευταία 30 χρόνια, τα βραβεία Grammy, τολμών να γράψω τα αντίστοιχα Oscar για τη μουσική, έχουν μπει στη ζωή μας αν και πιστεύω ότι στη ζωή κανενός φίλου της μουσικής, ένα βραβείο δεν διαμορφώνει την άποψή του για έναν καλλιτέχνη ή ένα δίσκο. Αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι οι Beatles ήταν το πρώτο rock συγκρότημα που κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία Album of the Year, το 1968 κατά  τη διάρκεια των 10ων βραβείων Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Έως τότε, τα άλμπουμ που κέρδιζαν το σχετικό βραβείο ήταν soul ή άλλης μουσικής.
• Η είδηση της συναυλίας των Winery Dogs στη χώρα μας, έγινε γνωστή από το site τους αλλά όχι από κάποιον διοργανωτή. Το τρίο των Richie Kotzen (Mr. Big, Poison), Mike Portnoy (Dream Theater, Flying Colors, Transatlantic) και Billy Sheehan (Mr. Big,Niacin) θα εμφανιστούν ζωντανά την Πέμπτη 29 Ιουνίου στην Αθήνα σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα συναυλιών που ανακοίνωσαν και περιμένουμε να μάθουμε το χώρο και την τιμή των εισιτηρίων.

• Εύχομαι να παρατηρήσατε στην αριστερή στήλη με τις επαναλήψεις παλιότερων άρθρων, την παρουσία 2 ακόμα ενοτήτων του site. Αυτό της στήλης Πως Πήραν Το Όνομα τους και του Video from the Past. Ευκαιρία να τα ξανά θυμηθείτε!
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών άφησε ο τραγουδιστής και συνθέτης Τάσος Βουγιατζής, γνωστός από τη συμμετοχή του στο συγκρότημα “Τάσος με τις Μασέλες».
• Αφού στην αρχική του συνέντευξη στην Eonmusic, ο Steve Vai είχε πει ότι το 1995 είχε ηχογραφήσει ένα ολόκληρο(!) άλμπουμ με τον Ozzy Osbourne αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει καθώς ο Vai δεν έχει κάποιο έλεγχο ή δικαιώματα στα ηχογραφήματα, με νεότερη δήλωσή του, ανασκεύασε, λέγοντας ότι έγραψαν μαζί (σ.σ. με τον Ozzy)το «My Little Man» που συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ Ozzmosis και προσθέτοντας ότι «μίλησα λίγο απρόσεκτα για το "Sitting on a whole Ozzy album" (σ.σ. έτσι το έχει χαρακτηρίσει!». "Για να διευκρινίσουμε, ο Ozzy και εγώ βρεθήκαμε μαζί γύρω στο 1996 και περάσαμε λίγο χρόνο προσπαθώντας να κάνουμε μερικά τραγούδια για ένα άλμπουμ που είχε ήδη ηχογραφήσει κατά το ήμισυ. Η συνεργασία τους ήταν τόσο καλή που κατέληξαν να δημιουργήσουν περισσότερα τραγούδια από όσα προβλεπόταν. Η ιδέα να χρησιμοποιήσει διάφορους μουσικούς κι όχι ένα ή δύο ήταν της γυναίκας του και της δισκογραφικής εταιρείας. Όταν είδαν ότι η συνεργασία μας προχωρούσε, τη διέκοψαν(!) και τελικά χρησιμοποίησε στο άλμπουμ Ozzmosis μόνο ένα τραγούδι, το "My Little Man" που ηχογραφήθηκε ξανά με το συγκρότημα του και βγήκε υπέροχο. Μόνο ένα άλλο demo υπάρχει από αυτές τις ηχογραφήσεις κι είχε ένα σκρατς φωνητικό Ozzy και παρέδωσα όλες τις κασέτες επίδειξης Master στην εταιρεία και κράτησα κασέτες ασφαλείας των κομματιών που έφτιαξα προσωπικά. Συνολικά, υπήρχε (υπάρχει) αρκετή μουσική για ένας ολόκληρος δίσκος, αλλά αυτά τα τραγούδια θα απαιτούσαν εκ νέου ηχογράφηση».  Εκείνο που τόνισε ο σπουδαίος κιθαρίστας ήταν η τεχνική του, όπου σε όλες τις ηχογραφήσεις χρησιμοποίησε ένα διαχωριστικό οκτάβας(octave divider).
• Το Chania Rock Festival ανακοίνωσε τον Geoff Tate για τις 29 Ιουλίου, σε μια συναυλία για τα 35 χρόνια από την ιστορική κυκλοφορία του άλμπουμ Operation Mindcrime.
• Μάγκας! Φωτογραφήθηκε έφαγε μαζί τους, υπέγραψε, τραγούδησε κι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ο Γιώργος Μαζωνάκης που στις 14 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε τις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και τραγούδησε με τις κρατούμενες. Ο «Μαζώ»(!), επισκέφθηκε το «Σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού 2 – Γυναικείες Φυλακές» κι αφού συναντήθηκε με τη διοίκηση και τις κρατούμενες των φυλακών, στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο, ερμήνευσε διαχρονικές του επιτυχίες. Μάγκας με το παραπάνω, σε αντίθεση με κάποιους άλλους…! Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της κοινωνικής υπηρεσίας και της διοίκησης των φυλακών και με τον Γιώργο  Μαζωνάκη να ανταποκρίνεται άμεσα, αναλαμβάνοντας και όλα τα έξοδα πραγματοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρώπινης ευαισθησίας.
Μάγκας Νο 2: Ο Rod Stewart δεν ξέχασε την υπόσχεση που έδωσε στον αέρα της εκπομπής Your Say του βρετανικού καναλιού Sky News για να βοηθήσει ασθενείς που βρίσκονταν σε μακροχρόνιες λίστες αναμονής για αξονικές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν γρήγορα στην επίλυση των προβλημάτων τους. Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, κάλυψε τα έξοδα 20 ατόμων που υποβλήθηκαν σε αξονική μέσω μιας κινητής μονάδας στο νοσοκομείο Princess Alexandra στο Essex.
Μάγκας Νο3: Μετά τους Jon Bon Jovi κι Alice Cooper κι ο Dave Grohl αφιέρωσε 16 ώρες από τη ζωή, ψήνοντας BBQ στο Los Angeles για 400 περίπου άστεγους.
• Δείτε το video του καινούργιου κομματιού των Metallica, "If Darkness Had A Son" μέσα από επερχόμενο καινούργιο άλμπουμ τους 72 Seasons.
 

• Η Stern Pinball, Inc. διέθεσε στην αγορά το φλιπεράκι με μουσική και φωτογραφίες των Foo Fighters. Η εταιρεία αντιπροσωπεύεται και στη χώρα μας. Δείτε το video.

•    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία, ο στιχουργός και συνθέτης Tom Whitlock, που είχε γράψει τις μεγάλες επιτυχίες “Danger Zone”(Kenny Loggins) και “Take My Breath Away” (Berlin) και τα 2 από την ταινία Top Gun. Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ.
• Το μήλο κάτω από τη μηλιά. Η Galen Ayers, η κόρη του Kevin Ayers, πρωτμάστορα της βρετανικής ψυχδελικής σκηνής και μέλος των Soft Machine, κυκλοφόρησε το καινούργιο τραγούδι της με τίτλο Lonely Town, μαζί με τον μπασίστα των Clash,  Paul Simonon. Θα τον δείτε στο video αλλά  δεν θα τον αναγνωρίσετε.







Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου