NEWS OF THE WORLD (16/3/23)

 

• Η Rockaway Records του Λος Άντζελες, απέκτησε πρόσφατα τη μεγαλύτερη συλλογή αναμνηστικών Creedence Clearwater Revival, συμπεριλαμβανομένων άλμπουμ βινυλίου, 45άρια (μικροί δίσκοι), test pressing (white labels), αφίσες,  αντικειμένων, αυτόγραφα κ.α. Ένα από τα κυριότερα αντικείμενα της συλλογής, είναι ένας μικρός δίσκος 45 στροφών σε κίτρινη ετικέτα όπου οι Creedence Clearwater Revival, ακόμα λεγόντουσαν Golliwogs.  Αυτό το σπάνιο 45άρι (μικρός δίσκος με 2 τραγούδια, ένα στην κάθε πλευρά του δίσκου, που παίζει στις 45 στροφές) είναι ένα από τα μόλις έξι αντίτυπα που υπάρχουν. Η συλλογή περιλαμβάνει ακόμα μια  Fender Stratocaster με την υπογραφή του John Fogerty, πλατινένιους και χρυσούς δίσκους, πάνω από 500 αφίσες συναυλιών και εκατοντάδες εισιτήρια συναυλιών και προγράμματα περιοδειών. Για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, όλα αυτά στο Λος Άντζελες!

• Μετά την (πολύ) καλή παρουσία του στον ρόλο του αστυνομικού στην ταινία Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile για τον κατά συρροή δολοφόνο Ted Bundy, ο James Hetfield των Metallica  θα παίξει στην επερχόμενη ταινία γουέστερν The Thicket, σε ρόλο που δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Παραγωγός της ταινίας είναι ο ηθοποιός του Game of Thrones, Peter Dinklage
   • Επιβεβαιώθηκε ότι οι Guns and Roses θα είναι headliners στο φετινό Glastonbury Festival που θα διεξαχθεί από τις 21 έως και τις 25 Ιουνίου στο Worthy Farm του Somerset. Οι άλλοι 2 headliners είναι οι Arctic Monkeys (23 Ιουνίου) και Elton John (25 Ιουνίου).
• Οι Rival Sons δεν είναι γνωστοί στη χώρα μας, αλλά αξίζει να ακούσετε το καινούργιο τραγούδι τους με τίτλο Bird In The Hand, από το επερχόμενο άλμπουμ τους Darkfighter. Tο τραγούδι έχει μπητλικές(!) μελωδίες και σύγχρονο blues rock ύφος.


• Με επίσημη ανακοίνωσή τους, οι Saxon ανακοίνωσαν την αποχώρηση του κιθαρίστα και συνιδρυτικού μέλους τους Paul Quinn από τις περιοδείες, αφού θα συμμετέχει κανονικά στις ηχογραφήσεις τους. Το συγκρότημα θα παίξει κανονικά σε όλες τις προγραμματισμένες ημερομηνίες τους και φυσικά στο Rockwave στις 7 Ιουλίου 2023, ενώ αναμένουμε το όνομα του αντικαταστάτη.

• Μετά από 29 ολόκληρα χρόνια ο κιθαρίστα των Who, Pete Townshend θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου το πρώτο προσωπικό του μικρό δίσκο με τίτλο "Can't Outrun The Truth". Το τραγούδι είναι σύνθεση της Rachel Fuller και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις καθώς και 10πένες από κάθε download θα δοθούν στο Teenage Cancer Trust. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι εμπνευσμένοι από τις δυσκολίες που όλοι είχαν αντιμετωπίσει,συναισθηματικά λόγω της έλλειψης ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, που προκλήθηκε από την πανδημία. Η Fuller υποβαλλόταν σε θεραπεία για τον καρκίνο και το συναίσθημα της απομόνωσης ήταν ακόμα πιο έντονο. Η Rachel και ο Pete επικοινώνησαν με τον διάσημο Βρετανό καλλιτέχνη Damien Hirst για να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης για το εξώφυλλο του δίσκου, που θα κοσμεί το εξώφυλλο 200 maxi singles του "Can't Outrun The Truth" με το "Let My Love Open The Door" στη B πλευρά).
Κάθε single είναι υπογεγραμμένο από τον Townshend  και θα γίνει άμεσα συλλεκτικό θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά σε όσους τους παρευρεθούν στις συναυλία του Teenage Cancer Trust στο Royal Albert Hall από τις 21 έως τις 26 Μαρτίου. Πράγμα που σημαίνει ότι εμείς ούτε που θα το δούμε.   
•  Ο συνθέτης Sergio Garcia που εμφανίζεται με το όνομα Angelslang, μήνυσε τους Mick Jagger και Keith Richards γιατί όπως υποστηρίζει το τραγούδι των Rolling Stones, «Living in a Ghost Town»(2020) βασίστηκε σε δύο δικές του συνθέσεις και συγκεκριμένα στις «So Sorry» και «Seed of God», που έγραψε το 2006. και 2007 αντίστοιχα. Η είδηση δημοσιεύτηκε στο Billboard κι όπως  αναφέρει στη μήνυση ο Garcia το κομμάτι των Stones βασίστηκε σε πολλά από τα «αναγνωρίσιμα και βασικά προστατευμένα στοιχεία» των 2 συνθέσεων του όπως «φωνητικές μελωδίες, προόδους συγχορδιών, μοτίβα χτύπων στα ντραμς, μέρη φυσαρμόνικας, ηλεκτρικό μπάσο μέρη γραμμής, το τέμπο και άλλες βασικές υπογραφές». Ο Garcia ισχυρίστηκε ότι είχε δώσει ένα demo CD σε «ένα άμεσο μέλος της οικογένειας» του Jagger κι έτσι το συγκρότημα απέκτησε πρόσβαση στη μουσική. «Το άμεσο μέλος της οικογένειας… επιβεβαίωσε την παραλαβή… στον ενάγοντα μέσω e-mail και εξέφρασε ότι τα μουσικά έργα του ενάγοντα και το ύφος του ήταν ένας ήχος που θα ενδιέφερε το συγκρότημα. Οι κατηγορούμενοι (Richards/Jagger) δεν πλήρωσαν ποτέ τον ενάγοντα, ούτε εξασφάλισαν την εξουσιοδότηση για τη χρήση των «So Sorry» και «Seed of God», με τους Rolling Stone να μην έχουν κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.
• Παρά το θάνατο του Gary Rossington, οι Lynyrd Skynyrd συνέχισαν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους, εμφανιζόμενοι στο Florida Strawberry Festival της Φλόριδα, που ήταν η πρώτη συναυλία χωρίς τον Rossington. Δείτε την ερμηνεία τους στο "Tuesday's Gone" με τον Damon Johnson στη θέση του εκλιπόντος. Στην πραγματικότητα, ο Johnson έχει πάρει τη θέση του Rossington, αφού τα συνεχιζόμενα προβλήματα υγείας με την καρδιά του δεν του επέτρεπαν να παίζει live.

• Γονάτισε, ακούμπησε το ένα πόδι του στο μαξιλάρι κι ο King Charles έβαλε το ξίφος στον ώμο του και τον ανακήρυξε ιππότη. Έτσι απλά κι  με ένα χαμόγελο πέρα έως πέρα, ο 74χρονος κιθαρίστας των Queen, Brian May απέκτησε τον τίτλο του ιππότη. 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου