DON HARRISON BAND: ΜΕ ΓΕΥΣΗ CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL!


Μικρή είναι η βιογραφία των Don Harrison Band αλλά διαβάζοντας την θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, αφού συνδέονται με την ιστορία των Creedence Clearwater Revival. Βασικό μέλος ήταν ο κιθαρίστας/οργανίστας/τραγουδιστής Don Harrison μαζί με τους Russell DaShiell κιθάρα/πλήκτρα/τραγούδι και οι πρώην Creedence Clearwater Revival, Stu Cook μπάσο και Doug Clifford ντραμς, με το συγκρότημα να έχει ένα ήχο καθαρά αμερικάνικο με στοιχεία folk, country, rhythm & blues και  rock & roll. Δημιουργός ήταν ο Don Harrison που από τη γενέτειρά του, το Louisville, μετακόμισε το 1962 στο Los Angeles όπου ξεκίνησε εμφανίσεις σε bars για να εξελιχθεί σε session μουσικό. Η διάλυση των Creedence, τον έφερε στο The Factory studio όπου συνάντησε τους Cook και Clifford, με αρχική ιδέα τους DaShiell, Cook και Clifford να κάνουν παραγωγή στο άλμπουμ τους. Από παραγωγοί κατέληξαν σε μέλη του συγκροτήματος του, υπέγραψαν στην Atlantic Records και κυκλοφόρησαν το μικρό δίσκο (single) "Sixteen Tons", διασκευή της επιτυχία των Tennessee Ernie Ford του 1955. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην διασκευή των Don Harrison Band, φυσαρμόνικα παίζει ο Hugh Cregg, που τον ξέρουμε σαν Huey Lewis!!!


 Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το άλμπουμ The Don Harrison Band (1976,  Νο 159 Αμερική) και το 1977, το Red Hot. Και τα 2 πήραν καλές κριτικές, αλλά απέτυχαν εμπορικά. Η κορυφαία στιγμή της καριέρας τους ήταν η εμφάνισή τους στο περίφημο φεστιβάλ του Knebworth το 1976 με headliners τους Rolling Stones. Η εμπορική αποτυχία του δεύτερου άλμπουμ, τούς οδήγησε στη διάλυση, με τον Harrison να ηχογραφεί το προσωπικό άλμπουμ Not Far From Free και αμέσως μετά να εξαφανίζεται! Ο οργανίστας DaShiell ηχογράφησε το άλμπουμ Elevator με τη σύμπραξη των Cook και Clifford.  O Stu Cook έκανε παραγωγή στο άλμπουμ του Roky Erickson, The Evil One το οποίο κυκλοφόρησε και με τίτλο Think of Demons(1980), συμμετείχε για ένα διάστημα στο country συγκρότημα των Southern Pacific και το 1993 έκανε audition για τη θέση του μπασίστα στους Rolling Stones(για τη θέση του Bill Wyman).

Το 1995 μαζί με τον Clifford επανασύστησαν τους Creedence Clearwater Revisited αλλά  χωρίς τον John Fogerty! O ντράμερ Doug Clifford έπαιξε στο άλμπουμ California Gold των Bob Whitlock/David Vega, Deal It Out τουTom Fogerty Sir Douglas Quintet Greg Kihn, Steve Miller, John Tristao, Greg Kihn και Billy Farlow.
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

6/3/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου