ROCK INCIDENT 237: O JOHN BONHAM ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (ΜΑΡΤΙΟΣ 1980)


6 μόλις μήνες πριν το θάνατό του, ο ντράμερ των Led Zeppelin, John Bonham έκανε την τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή Alright Now, που προβλήθηκε στην τηλεόραση Tyne Tees του Ηνωμένου Βασιλείου για μόλις δύο σεζόν, 1979 και 1980. Την πρώτη σεζόν, παρουσιαστής ήταν ο πρώην τραγουδιστή των Darts, Dan Hegarty, αλλά επειδή ήταν "πολύ εξωφρενικός", τη δεύτερη σεζόν η παραγωγή δεν ανέθεσε σε κάποιον μόνιμο παρουσιαστή αλλά σε διάφορους καλεσμένους, όλους γνωστούς όπως Bob Geldof, Suzi Quatro, Bill Odie, Mickie Most, Phil Lynott. Στο δεύτερο επεισόδιο, παρουσιαστής ήταν ο Σκωτσέζος κωμικός Billy Connolly και καλεσμένοι, οι Rory Gallagher που έπαιξε στην αρχή και στο τέλος της εκπομπής, το punk συγκρότημα των Angelic Upstarts και οι Dr Feelgood. Γράφτηκαν πολλά για τον τρόπο που ο Connolly χειρίστηκε τον Bonham αλλά  όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Mojo, ο Bonham ήταν απρόβλεπτος και μπορούσε να τινάξει τη συνέντευξη στον αέρα, λόγω της φρασεολογίας του.
Ο Connolly και ο Bonham ήταν στην φίλοι εδώ και χρόνια και είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά στο διαβόητο ξενοδοχείο Hyatt House στο Λος Άντζελες στις αρχές της δεκαετίας του '70 ενώ ο Connolly είχε πετάξει στο ιδιωτικό τζετ των Led Zeppelin. Η σχέση τους συνεχίστηκε με τον Connolly να προσκαλείται στην πρεμιέρα της ταινίας The Song Remains The Same, στο Λονδίνο το 1976. Παρουσίασε επίσης τον Bonham στη σκηνή στο Hammersmith Odeon τρία χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής συναυλία Concert For Kampuchea του Paul McCartney. Μετά την εκπομπή, Connolly και Bonham πήγαν για φαγητό σε ένα εστιατόριο στο Newcastle που έφτιαχνε κουνελόπιτα(!)» είπε ο Connolly στο Mojo και συνέχισε…απτόητος: "Πάντα πήγαινα εκεί λόγω αυτής της πίτας.

Όταν φτάσαμε εκεί, ο Bonham ήταν έξαλλος κι άρχισε να φωνάζει, να ουρλιάζει και να σπάει πράγματα. Μόλις ηρέμησε, βρήκε ένα καναπέ και τον ακούσαμε να ροχαλίζει». Στο video θα δείτε και τον μικρό Jason Bonham να παίζει ντραμς. Στη φωτογραφία ο Bonham είναι δεξιά  όρθιος, καθιστός ο παρουσιαστής Billy Connoly, δίπλα  στον Bonham είναι ο Άγιος Rory
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου