ΣΕ ΒΙΝΥΛΙΟ ΔΥΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ TEN YEARS AFTER ΚΑΙ ΣΕ BOX SET/BOX SET ΤΩΝ ROLLING STONES


 Ένα από τα σημαντικότερα και καλύτερα blues rock αγγλικά συγκροτήματα, οι Ten Years After (Alvin Lee, Leo Lyons, Chick Churchill και Ric Lee) «βλέπουν» δύο σημαντικά άλμπουμ τους να επανακυκλοφορούν με καινούργιο remix από τον αρχικό παραγωγό Chris Kimsey, σε 2-LP Half-Speed Master 180g βινύλιο και σε 2πλά cd. Το πρώτο άλμπουμ τους Ten Years After(1967), το A Space In(1971) θα επανεκδοθούν στις 17 Μαρτίου με πλούσια ένθετα από τον παραγωγό Chris Kimsey αλλά κι από τους Ric Lee, Chick Churchill και Leo Lyons (σ.σ. ο Alvin Lee έχει φύγει από τη ζωή). Να σημειωθεί ότι ο Kimsey χρησιμοποίησε τις αυθεντικές 2" multitrack tapes.
Παράλληλα, έχει κυκλοφορήσει ένα 10πλό CD Box Set με όλα τα άλμπουμ τους συν το “The CapFerrat Sessions”, με ακυκλοφόρητα τραγούδια που δεν είχαν μπει σε άλμπουμ τους. Το box set έχει κυκλοφορήσει σε περιορισμένη ποσότητα 1.500 κομματιών, remastered, σε πολυτελή συσκευασία και βιβλίο(!) με την ιστορία τους, γραμμένη από το δημοσιογράφο Chris Welch, της μουσικής εφημερίδας Melody Maker. O ντράμερ Ric Lee είπε σχετικά: “Το box set περιλαμβάνει εννέα στούντιο άλμπουμ και ένα μπόνους CD που περιέχει το ζωντανό άλμπουμ The Cap Ferrat Sessions που δεν είχε κυκλοφορήσει στο παρελθόν.

Ηχογραφήθηκε αρχικά το 1972 στη Νότια Γαλλία με τη χρήση φορτηγού ηχογράφησης The Rolling Stones Mobile, με τα κομμάτια να μένουν στο ράφι. Θυμάμαι, ηχογραφήσαμε τα ζωντανά κομμάτια σε μια βίλα στο Cap Ferrat, Νότια Γαλλία κι από εκεί πήρε το όνομα το cd. Κάθε ένα από τα όργανα, ηχογραφήθηκε σε διαφορετική αίθουσα και τα τύμπανα στην αίθουσα χορού. Ο μηχανικός ήχου Chris Kimsey κατάφερε να γράωει έναν από τους καλύτερους ήχους ντραμς σε οποιαδήποτε ηχογράφηση μας και η φυσική ατμόσφαιρα από την ακουστική της βίλας βοήθησε πάρα πολύ. Τα κομμάτια αυτά προοριζόντουσαν για το άλμπουμ «Rock N Roll Music To The World», αλλά λόγω των περιορισμού χρόνου στο βινύλιο, δεν συμπεριλήφθηκαν στην τελική κυκλοφορία του άλμπουμ. Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στις σημειώσεις που έγραψε ο Chris Kimsey, ο οποίος μιξάρισε και τα τραγούδια, 45 χρόνια μετά την ηχογράφηση τους. Αυτή είναι μια συλλογή που πρέπει να έχει για κάθε φανατικός θαυμαστής του Ten Years After και κάθε νέος θαυμαστή που θέλει να απολαύσει την καταγεγραμμένη ιστορία του συγκροτήματος μας».
Ακόμα ένα box set με 8 δίσκους των Rolling Stones της περιόδου 1963-1969 (μέχρι το Let It Bleed) σε μονοφωνική έκδοση. Η έκδοση απευθύνεται σε συλλέκτες (σ.σ. υπάρχουν χιλιάδες συλλέκτες των Rolling Stones σε αυτόν τον πλανήτη) γι αυτό εκτός από τα 8 άλμπουμ, πάντα σε μονοφωνική έκδοση, υπάρχουν κι άλλα 8(!) σε διαφορετικό χρώμα εξώφυλλου. Είπαμε, για συλλέκτες!    


26/1/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου