STREETS: ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ STEVE WALSH (KANSAS)


Το όνομα των Streets έγινε γνωστό τη χώρα μας πολλά χρόνια μετά τη δημιουργία τους, με την επανεμφάνιση του A.O.R., λίγο πριν τη νέα χιλιετία, παρ όλη τη συμμετοχή του τραγουδιστή Steve Walsh των Kansas. Σχηματίστηκαν στην Atlanta το 1982, με τη συμμετοχή του Βρετανού κιθαρίστα  Mike Slamer,γνωστού από τη συμμετοχή του στους City Boy (είχε μείνει μαζί τους μέχρι το 1981 και την κυκλοφορία του άλμπουμ It’s Personal), του μπασίστα Billy Greer,του ντράμερ Tim Gehrt και του τραγουδιστή/οργανίστα Steve Walsh που από το 1980 είχε αποχωρήσει από τους Kansas. O Walsh είχε γνωριστεί με τον Gehrt από τα μέσα της δεκαετίας του 70 όταν έπαιζε διάφορα συγκροτήματα που είχαν ανοίξει συναυλίες των Kansas. Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από το τραγούδι "Streets of Desire» το οποίο δεν συμπεριέλαβαν σε κανένα από τα 2 studio άλμπουμ τους, παρά μόνο στο Live, King Biscuit Flower Hour Presents Streets (1997)! Την πρώτη συναυλία τους την έδωσαν μπροστά σε 10.000 κόσμο, κατά τη διάρκεια του Charlie Daniel’s Volunteers Jam του 1983, πριν ακόμα κυκλοφορήσουν δίσκο τους και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ με τίτλο 1st (1983, No 166 USA) με παραγωγό τον Neil Kernon.Ο ήχος του είναι κοντά σε αυτόν των Kansas αλλά πιο μελωδικός.

Την κυκλοφορία του ακολούθησε περιοδεία με τους Loverboy! Η εμπορική αποτυχία του πρώτου άλμπουμ, οδήγησε την Atlantic να τους προτείνει για παραγωγό τον Beau Hill με τον οποίο ηχογράφησαν το Crimes in Mind(1985) το οποίο δεν μπήκε καν στα 200 πρώτα άλμπουμ στην Αμερική και το συγκρότημα διαλύθηκε. Ο Walsh επανήλθε στους Kansas, o Mike Slamer έπαιξε στους Steelhouse Lane και μετά στους Seventh Key, o Billy Greer το 1986 έγινε μέλος των Kansas και παραμένει έως σήμερα, ενώ έχει παίξει σε όλα τα άλμπουμ των Seventh Key για τους οποίους είχε δηλώσει ότι ήταν η συνέχεια των Streets. O Slamer έπαιξε τα σόλο σε κάποια τραγούδια του άλμπουμ των Warrant, Dirty Rotten Filthy Stinking Rich (1989).Δεν υπάρχει προτεινόμενη δισκογραφία γιατί και τα 2 studio άλμπουμ τους είναι μέτρια. Απλά να σημειώσω ότι το King Biscuit Flower Hour Presents Streets (1997), ηχογραφήθηκε κατά την πρώτη περιοδεία τους και περιέχει 3 τραγούδια που δεν έχουν παρουσιαστεί στα 2 studio άλμπουμ τους.
TRIVIA

  • O Gehrt είχε παίξει ντραμς στο πρώτο άλμπουμ του Glenn Hughes, Play Me Out (1977)καθώς και στο πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Walsh, Schemer-Dreamer(1980).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
23/1/23
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου