SONGS OF SURRENDER: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ U2


 6 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου studio άλμπουμ τους Songs of Experience (2017), οι U2 ανακοίνωσαν ότι στις 17 Μαρτίου θα κυκλοφορήσουν το καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο Songs Of Surrender που θα περιέχει 40(!) επαναηχογραφημένα και με διαφορετική ενορχήστρωση κλασικά κομμάτια τους. Το video που συνόδευε το κείμενο είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό. Η ανακοίνωση έγινε από τον The Edge (κιθαρίστας του συγκροτήματος για όσους δεν θυμούνται!), ο οποίος αναφέρει τα εξής:
 «Όταν ένα τραγούδι γίνεται γνωστό, συνδέεται πάντα με μια συγκεκριμένη φωνή. Δεν μπορώ να σκεφτώ το Tangled Up in Blue χωρίς τη χροιά του Bob Dylan ή το All The Time In The World χωρίς τη μοναδική φωνή του Louis Armstrong. Λοιπόν, τι συμβαίνει όταν μια φωνή αναπτύσσεται και η εμπειρία και η ωριμότητα της δίνουν επιπλέον απήχηση; Οι U2 έχουν την εμπειρία να το γνωρίζουν κι ισχύει ιδιαίτερα για τον Bono. Το γεγονός είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μας γράφτηκε και ηχογραφήθηκε όταν ήμασταν μια παρέα νέων παιδιών. Τα ίδια τραγούδια σημαίνουν κάτι εντελώς διαφορετικό για εμάς τώρα, κάποια έχουν μεγαλώσει μαζί μας και κάποια τα έχουμε ξεπεράσει. Η ουσία τους όμως είναι ακόμα μέσα μας, αλλά πώς να επανασυνδεθούμε με αυτήν την ουσία όταν έχουμε προχωρήσει και μεγαλώσει τόσο πολύ; Η μουσική σου επιτρέπει να ταξιδεύεις στο χρόνο και έτσι αρχίσαμε να φανταζόμαστε πώς θα μπορούσαμε να τα φέρουμε στο σήμερα και να τους δώσουμε τη μορφή το 21ου αιώνα. Ξεκίνησε ως πείραμα και γρήγορα έγινε προσωπική εμμονή, καθώς τόσα πολλά από τα πρώτα τραγούδια μας πήραν μια νέα ερμηνεία. Η οικειότητα αντικατέστησε τη μετά punk ανάγκη.

Προσθέσαμε νέα πλήκτρα, καινούργιες ενορχηστρώσεις, νέοι ρυθμοί και νέοι στίχοι. Αποδεικνύεται ότι το κάθε όμορφο τραγούδι είναι κατά  κάποιο τρόπο. Ελπίζω να σας αρέσει η νέα μας κατεύθυνση». Ορισμένα από τα 40 επανηχογρφημένα, με ελαφρά  διαφορετικούς στίχους κι ενορχήστρωσή είναι και τα One, Fly, Beautiful Day, Pride, Walk On, Where the streets have no  name, Vertigo, Desire, With or Without you κ.α..  
 

13/1/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου