NEWS OF THE WORLD (4/1/23)


• Στις 12 Ιανουαρίου 2023 η Royal Mail (τα ΕΛΤΑ της Μ. Βρετανίας) θα κυκλοφορήσουν μια σειρά αναμνηστικών γραμματόσημα,  σε 4.000 μόνο αντίτυπα των Iron Maiden. Στο παρελθόν τα Royal Mail είχαν κυκλοφορήσει αντίστοιχες σειρές για τους Beatles, David Bowie και Queen.

• Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο κιθαρίστας των Queen, Brian May μετά την απονομή του τίτλοι «ιππότη» με το όνομά του να περιλαμβάνεται στη λίστα των 1.100 ατόμων, που λαμβάνουν τίτλους τιμής στο Ηνωμένο Βασίλειο, την πρώτη που εκδόθηκε από τον βασιλιά Κάρολο Γ΄. Η απονομή προς το πρόσωπό του έγινε  για τις υπηρεσίες του στη μουσική και η φιλανθρωπική του δράση.
• Δύο ημέρες πριν φύγει το 2022, στις 29 Δεκεμβρίου έφυγε από τη ζωή χωρίς να γίνει γνωστή η αιτία θανάτου της σε ηλικία 81 ετών η Vivienne Westwood, η οποία έντυσε τους Sex Pistols και πρωτοστάτησε στις τάσεις της μόδας του βρετανικού πανκ. Καθόλου τυχαίο ότι τον αποκαλούσαν Mother of Punk! Πριν συνεργαστεί με τους Sex Pistols είχε ανοίξει μαγαζί μόδας στο Λονδίνο μαζί με τον Malcolm McLaren, ο οποίος έγινε manager των Sex Pistols. Από το μαγαζί τους πέρασαν εκατοντάδες μουσικοί και άνθρωποι του κινηματογράφου όπως οι Chrissy Hynde, Glen Matlock, Toyah Willcoxκ, ενώ μετέφεραν τις δραστηριότητές τους και στο  Χόλυγουντ.Το 2006 τιμήθηκε με O.B.E κι έγινε Dame Westwood.
• Τη δημιουργία των Warhorse ανακοίνωσε ο Paul Di'Anno όπου ήδη έχει ηχογραφήσει με τους Κροάτες κιθαρίστες Hrvoje Madiraca και Ante "Pupi" Pupačić το τραγούδι "Stop The War". 

• Το πρώτο αστέρι του 2023 που προστέθηκε στο Hollywood Walk of Fame γράφει το όνομα του Billy Idol. Η τελετή έγινε στις 5 Ιανουαρίου, με τους Shepard Fairey και Henry Rollins να είναι οι προσκεκλημένοι ομιλητές ενώ την τελετή παρακαολούθησαν και φανς του. Το Εμπορικό Επιμελητήριο του Χόλιγουντ βραβεύει διασημότητες και καλλιτέχνες με το τιμητικό αστέρι από το 1960 και ο Idol ήταν η 2.743η προσθήκη στο Walk of Fame. Το δικό του θα βρίσκεται στη Λεωφόρο Χόλιγουντ 6201, ακριβώς μπροστά από την Amoeba Music. Ο Idol βραβεύεται στην κατηγορία της ηχογράφησης.
• Μια απίστευτη δήλωση έκανε στους The New York Times, ο Iggy Pop ισχυριζόμενος ότι ο manager του, τον προσέγγισε ρωτώντας τον αν  θέλει να γίνει τραγουδιστής στους AC/DC. «Ήταν η εποχή που δεν είχα επανασχηματίσει τους Stooges και δεν είχα μετακομίσει στην Αγγλία. Όταν με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι για να καλύψω τη θέση του τραγουδιστή, σκέφτηκα ότι δεν είμαι ο κατάλληλος για αυτή τη δουλειά». Εκείνο που δεν ρώτησε ο δημοσιογράφος και δεν διευκρίνησε ο Iggy Pop ήταν ποια επόχή έγινε η βολιδοσκόπιση, που είναι το πιο σημαντικό από όλα.Βέβαια όπως είναι διατυπωμένη η είδηση από τα ξένα μουσικά sites, φαίνεται ότι οι AC/DC του πρότειναν συνεργασία, ενώ μάλλον ο manager έμαθε το θάνατο του Bon Scott και τον βολιδοσκόπησε αν θα ήθελε να προταθεί για τραγουδιστής τους.
• Δείτε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Rob Halford στους Ουκρανούς metal fans.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο πρώην κιθαρίστας των Overkill και Anvil, Sebastian Marino. Σύμφωνα με φίλο του που ήταν παρών εκείνη τη στιγμή, ο Marino έκανε έλεγχο ήχου  και μάλλον έπαθε έμφραγμα. Είχε παίξει στο άλμπουμ των Anvil, Worth The Weight(1991) και σε 3 των Ocerkill, τα The Killing Kind (1996),From The Underground And Below (1997) και Necroshine (1999).
• Μετά τα In The End and Numb (Linkin Park), Highway To Hell, Back In Black και Thunderstruck  (AC/DC), Smells Like Teen Spirit (Nirvana), ακόμα ένα τραγούδι ήλθε να προστεθεί σε αυτά που ξεπέρασαν το 1.000.000.000 (1 δις) στα παιξίματα στο Spotify, κι αυτό είναι το Enter Sandman των Metallica.
Tony Iommi επιβεβαίωσε ότι τα άλμπουμ των Black Sabbath, εποχής Tony Martin, θα επανακυκλοφορήσουν μέσα στο 2023. Παρόμοια δήλωση είχε κάνει κι ο Tony Martin πριν μερικούς μήνες αλλά χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.





 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου