NEWS OF THE WORLD (26/1/23)


  • Η κλεμμένη κιθάρα του Steve Vai "Swiss cheese", η οποία είχε κάνει φτερά από έναν χώρο προβών(!) στην Πασαντένα το 1986, βρέθηκε κι επιστράφηκε στον κιθαρίστα αφού ανακαλύφθηκε σε μια σοφίτα στην Τιχουάνα του Μεξικού. Η κιθάρα είχε εμφανιστεί στο βίντεο του τραγουδιού «Yankee Rose του David Lee Roth και ¨θα συνόδευε τον Vai στην περιοδεία αλλά, έκανε φτερά! Σήμερα 36 χρόνια μετά, ανακαλύφθηκε πέρυσι στη σοφίτα του παππού του Ivan Gonzales Acosta που είπε: «Φαίνεται ότι οι άνθρωποι που ζούσαν στο σπίτι των παππούδων μου πριν από αυτούς, αγόρασαν την κιθάρα και φεύγοντας, την άφησαν εκεί. Ο Acosta την αναγνώρισε, δημοσίευσε φωτογραφίες στο Jemsite, το φόρουμ χρηστών του Ibanez με τον τίτλο "Βρήκα τη χαμένη κιθάρα του Steve Vai", ζητώντας τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί του. Τις φωτογραφίες είδε ο συνεργάτης του Vai, Mike Meske και δρομολογήθηκε η επιστροφή της "Η κατάσταση της κιθάρας ήταν εξαιρετική, σαν να μην είχε παίξει ποτέ.  Τα χρώματα είναι ακόμα ζωντανά και ο λαιμός είναι σε εξαιρετική φόρμα. Σε ευχαριστώ Ιβάν για την ευγενική σου εκτίμηση και που με επανένωσες με αυτό το κομμάτι της ιστορίας μου» είπε ο Vai και προσέθεσε χιουμοριστικά »Πιστεύω ότι θα φτιάξουμε ένα υπέροχο ζαμπόν και ελβετικό σάντουιτς μαζί».
• Δεν προλάβαμε να παρουσιάσουμε την ιστορία της μεγάλης επιτυχίας των Zombies “She’s not there” και το ιστορικό συγκρότημα  παρουσίασε το νέο video single με τίτλο «Dropped, Reeling & Stupid». Το τραγούδι προέρχεται από το επερχόμενο άλμπουμ τους Different Game που θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου κι είναι το πρώτο άλμπουμ τους μετά το Still Got That Hunger(2015).

• Ο Kenny Loggins ανακοίνωσε ότι το Μάρτιο θα ξεκινήσει η αποχαιρετιστήρια περιοδεία του. Η περιοδεία θα γίνει μόνο στην Αμερική…
• Σε μεγάλη αμερικάνικη περιοδεία θα βγουν οι Kansas για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια τους. Να μια καλή ευκαιρία να έλθουν Ευρώπη και Ελλάδα(ξανά)
• Δύο ακόμα ονόματα ανακοινώθηκαν για την ημέρα των Black Keys στο Rockwave. Πρόκειται για τους Puscifer και τον  frontman των HIM, Ville Valo. Ο σημερινός ήχος του VV είναι μια συνέχεια όσων έχει ήδη κάνει στο παρελθόν και όσων ίσως συμβούν στο μέλλον!  Ο VV θα ερμηνεύσει και τις επιτυχίες των HIM αλλά και τραγούδια από τον νέο του δίσκο Neon Noi.

• Οι Evanescence παρουσίασαν ένα σετ makeup σε συνεργασία με την εταιρεία HipDot, γιορτάζοντας έτσι την επέτειο κυκλοφορίας του άλμπουμ τους Fallen. Η συσκευασία του make μοιάζει με CD και περιέχει 8 διαφορετικά χρώματα. Μπορείτε να το αποκτήσετε από εδώ  https://www.hipdot.com/collections/evanescence
•  Η ακτιβίστρια Helen Maidiotis (σ.σ.ναι, Ελληνίδα είναι), προσπάθησε τρεις φορές να πετύχει την ανακήρυξη του Ozzy Osbourne με τον τίτλο Sir και δεν τα παρατάει, αφού έλαβε μια επιστολή από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου όπου αναφέρεται ότι το αίτημά της είναι υπό εξέταση. Έχει συγκεντρώσει 35.000 (σ.σ. μόνο;) και σύμφωνα με την ενημερωτική επιστολή από τη σχετική υπηρεσία, το αίτημά της είναι υπό εξέταση. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και οι τίτλοι διαθέσιμοι. Συγκεκριμένα υπάρχουν 1.000 τίτλοι και 7.000 υποψηφιότητες. Να δούμε τον Ozzy, Sir και τη στον κόσμο!
• Οι Maneskin παντρεύτηκαν, και αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση όπως και η κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ Rush. Οι Maneskin που πριν 2 χρόνια κέρδισαν το διαγωνισμό της Eurovision, πραγματοποίησε εικονικό γάμο στο Palazzo Prancaccio, όπου παρούσα ήταν η jet set της μουσικής σκηνής, influencers, παραγωγoί μουσικής, rappers και Djs όπως οι Baz Luhrmann, Machine Gun Kelly, κ.α. Ο γάμος τελέστηκε σ στο όνομα του θεού της μουσικής Απόλλωνα σε μια αίθουσα που είχε στολιστεί ειδικά για την περίσταση. Τα μέλη του συγκροτήματος, Damiano, Victoria De Angelis, Τhomas Raggi και Ethan Torchio ήταν ντυμένοι στα λευκά,  κρατώντας από ένα μπουκέτο κόκκινα λουλούδια, για να πουν το «ναι». Της «τελετής» ακολούθησε πάρτι με πολύ μουσική.
• Οι Nightstalker ανακοίνωσαν ευρωπαϊκή περιοδεία που ξεκινάει τον Φεβρουάριο με τρεις εμφανίσεις  στην Αγγλία και μετά τον Μάρτιο κατεβαίνουν Κεντρική Ευρώπη, ξεκινώντας από Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία και Αυστρία. Το συγκρότημα βρίσκεται στο studio ετοιμάζοντας τον καινούργιο δίσκο του, χωρίς να μπορεί να δώσει μια πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας του (σ.σ. χαρά που θα κάνει η εταιρεία τους!).
• Για την επανακυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ των Motorhead, με τίτλο "Bad Magic: Seriously Bad Magic", έχετε διαβάσει στη στήλη Επανακυκλοφορίες. Η καινούργια έκδοση, εκτός από το άλμπουμ Bad Magic, θα περιέχει 2 ακυκλοφόρητα τραγούδια, τα"Bullet In Your Brain" και"Greedy Bastards" για το οποίο παρουσίασαν ένα video. To συγκεκριμένο τραγούδι, είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με το κλασικό ύφος τους, αφού ακούγεται η φωνή του Lemmy να αφηγείται και μουσικά είναι μπαλάντα. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του heavy metal μας θυμίζει ότι η καινούργια έκδοση του Bas Magic θα είναι διπλή με bonus live cd από το Mt Fuji Rock Festival 2015.


• Ακυρώθηκαν 2 εμφανίσεις των Pantera στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Γερμανίας, τα Rock Am Ring και Rock Im Park, λόγω ρατσιστική συμπεριφοράς του Phil Anselmo. Ο χρόνος πάει πίσω στον Ιανουάριο του 2016 όταν ο τραγουδιστής είχε χαιρετήσει ναζιστικά από τη σκηνή και φώναξε “white power”. Το θέμα ήλθε στο δημοτικό συμβούλιο της Νυρεμβέργης, όπου διεξάγονται τα δυο φεστιβάλ, με την παράταξη των Πρασίνων να κατηγορεί τον Anselmo για «συνεχείς και εκούσιους ναζιστικούς χαιρετισμούς και ρατσιστικά σλόγκαν» καθώς η Νυρεμβέργη είναι το μέρος όπου οι οπαδοί του Χίτλερ διοργάνωναν μαζικές ναζιστικές συγκεντρώσεις, η εκπρόσωπος του κόμματος, Réka Lörincz, έκανε λόγο για «στοχευμένη χρήση των πρώην ναζιστικών υποδομών για την παρουσίαση και αναπαραγωγή ρατσιστικής και απάνθρωπης ιδεολογίας». Μετά από όλα αυτά, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως οι εμφανίσεις των Pantera στα δυο φεστιβάλ, ακυρώνεται. Την ώρα που γραφόντοιυσαν αυτές οι γραμμές, ακόμα μια συναυλία τους ακυρώθηκε, αυτή στιςε 31 Μαϊου στο Gasometer festival της Βιέννης, χωρίς οι διοργανωτές να δώσουν άλλες εξηγήσεις.




 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου