NEWS OF THE WORLD (16/1/23)


• Ο θάνατος του Jeff Beck έκανε τον Ritchie Blackmore να κάνει για πρώτη φορά δημόσια, μετά από πολύ καιρό, μια δήλωση όπου υπογράμμισε τη μεγάλη αξία του σπουδαίου κιθαρίστα, υπενθυμίζοντας ότι είχαν γνωριστεί το 1964-1965 σε μια ηχογράφηση με παραγωγό τον Jimmy Page. Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο απίστευτος ήταν, όχι μόνο με την τεχνική του αλλά και με τον ήχο του. Έγινα θαυμαστής του από τότε.  Μπορούσε να φτάσει μέχρι τα αστέρια και να κάνει μαγικά με το παίξιμό του. Η επιλογή των νότων του ήταν πάντα τέλεια. Όλο αυτό είναι ένα σοκ. Θα θυμόμαστε πάντα τον Τζεφ ως τον καλύτερο μουσικό του rock’n’roll. Η ανάρτηση έγινε στο Ritchie Blackmore Official στη σελίδα στο Facebook, συνοδευόμενη από αυτό το απόκομμα από κάποια μουσική αγγλική εφημερίδα της εποχής.
• Έφυγε σε ηλικία 69 ετών ο ντράμερ των Bachman-Turner Overdrive, Robbie Bachman. Ήταν αδελφός του Randy Bachman( κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος) κι είχε παίξει με τους Brave Belt και τους Bachman–Turner Overdrive όπου γνώρισε τεράστια επιτυχία. Ήταν μέλος του από το 1973 έως  και το 1979,  κι από το 1981 έως και το 1988.  
• Άλλο κι αυτό! Δια στόματος Bruce Dickinson κατά τη διάρκεια της καινούργιας spoken word περιοδείας του για την προώθηση της αυτοβιογραφίας του, o τραγουδιστής των Iron Maiden, είπε ότι στην επερχόμενη Future Past tour των Iron Maiden που ξεκινά τον Μάιο, θα παίξουν και το "Alexander The Great"! Η περιοδεία ΔΕΝ περνάει (για την ώρα) από τη χώρα μας κι όταν έπαιζαν δεν το είχαν στο set list τους
• Ακόμα ένα τραγούδι από το καινούργιο του άλμπουμ Alive, παρουσίασε σε video o Robin McAuley. Πρόκειται για το "Feel Like Hell" με το άλμπουμ να κυκλοφορεί στις 17 Φεβρουαρίου.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών από ανακοπή, η κόρη του Elvis Presley και της Priscilla, Lisa Marie. Μεταξύ των γάμων που είχε κάνει ήταν με τον Michael Jackson(!) και τον ηθοποιό Nicolas Cage.
• Πηγαίνοντας αντίθετα στη…μόδα που θέλει τους συνθέτες/καλλιτέχνες να πωλούν τα εκδοτικά δικαιώματα των τραγουδιών τους, ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ιδρυτής του Creedence Clearwater Revival, John Fogerty, αγόρασε το μεγαλύτερο μέρος των εκδοτικών δικαιωμάτων του συγκροτήματος του που σχεδόν όλα ήταν δικές του συνθέσεις. Για δεκαετίες, τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του ήταν ιδιοκτησία του Saul Zaentz, ιδιοκτήτη της Fantasy Records, ο οποίος με την σειρά του τα πούλησε στην Concord αλλά  κι από αυτήν ο Fogerty ΔΕΝ μπόρεσε να αποκτήσει την κυριότητα των τραγουδιών του, πράγμα που κατάφερε τον Ιανουάριο. «Επανενώθηκα με τα τραγούδια μου μετά  από 50 χρόνια!  Έχω επίσης λόγο κι άποψη για το πού και πώς θα χρησιμοποιηθούν  γιατί μέχρι τώρα δεν μπορούσα να κάνω (σ.σ. εννοεί διαφημίσεις, διασκευές , ταινίες κλπ)! Θέλω να ευχαριστήσω την Concord που βοήθησε να γίνουν όλα αυτά. Και, είμαι ενθουσιασμένος για νέα ιδέες και ανανεωμένο ενδιαφέρον για τη μουσική μου… σαν αναβίωση».
• Μετά το sold out της 19ης Ιουλίου των Arctic Monkeys, το Release Athens ανακοίνωσε μια δεύτερη ημέρα στο φεστιβάλ, με το ίδιο lineup (Arctic Monkeys + The Hives, Willie J Healey), την Τρίτη 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. https://www.releaseathens.gr/event/arcticmonkeys-18/
Επίσης, διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων με ειδικές παροχές.
Αγορά εισιτηρίων:
Τηλεφωνικά στο 11876
Online στα www.releaseathens.gr / www.viva.gr
Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s & Viva Spot Τεχνόπολης.
Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr    https://www.releaseathens.gr/
• Το εγκαταλελειμμένο ιδιωτικό jet του Elvis Presley βγήκε σε πλειστηριασμό και πουλήθηκε αντί του ποσού των $286,000. Το αεροπλάνο είχε εγκαταληφθεί στο Roswell International Air Center στην έρημο του New Mexico και η εξωτερική εμφάνισή του είναι ταλαιπωρημένη, σε αντίθεση με το εσωτερικό που παραμένει πολυτελές. Το αεροπλάνο. Μοντέλο 1962 Lockheed 1329 JetStar είχε αγοραστεί από την Mecum Kissimmee Collector Car και δεν ήταν τυχαία η ημερομηνία πώλησής του (8 Ιανουαρίου) που ήταν τα 88α γενέθλιά του! Είχε αγοραστεί από τον Elvis Presley στις 22 Δεκεμβρίου 1976 αντί του ποσού των $840,000.
• Ο Νο1 εκπρόσωπος του punk, o  τραγουδιστής του «Anarchy in the UK» και φυσικά των Sex Pistols, o Johnny Rotten, θα ήθελε να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία (σ.σ. Αυτή θέλει; ) στο επερχόμενο φεστιβάλ της Eurovision που φέτος θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ.  O εσωτερικός διαγωνισμός της Ιρλανδίας για να αποφασίσουν ποιο τραγούδι θα στείλουν, θα διεξαχθεί στις 3 Φεβρουαρίου. Κι εκεί που δεν πρόλαβαν οι δηλώσεις του συμμετοχής του στο φεστιβάλ, να διαβαστούν, ο John Lydon όπως είναι το κανονικό του όνομα, έκανε νέες δηλώσεις, λέγοντας πόσο σιχαίνεται το φεστιβάλ!  Στη χώρα μας, ο Λευτέρης Πανταζής, μιλώντας στην κάμερα του Open και στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα», είπε ότι του έγινε πρόταση για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού. « Είπα ότι αν θα πάω πρέπει να είναι ένα τραγούδι ξεσηκωτικό με ωραίο ρυθμό. Αν είναι και λίγο Ποντιακό, τρομαχτό(sic), μπορεί να κάνουμε και καμιά επιτυχία», συμπλήρωσε.
• Μετά τις 2 tribute βραδιές στη μνήμη του Taylor Hawkins, οι Foo Fighters ανακοίνωσαν την πρώτη συναυλία τους στο Boston Calling Festival στις 26 Μαϊου με τους Yeah Yeah Yeahs, Lumineers και Paramore.  Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμε΄ς το συγκρότημα δεν έχει ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του Hawkins, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα.

• Νέο τραγούδι έχουν οι Apocalyptica. Τίτλος του "Rise Again" και το ερμηνεύει η τραγουδίστρια των Epica, Simone Simons.  To τραγούδι είναι στο γνωστό gothic ερμηνευτικό ύφος της Simons με τα τσέλο των Apocalyptica και οι φίλοι του είδους θα το βρουν ενδιαφέρον.

• Σε ανακοίνωση της επίσημης σελίδα της Rebound στο Facebook, ενημερωθήκαμε ότι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού της Πλατείας Αμερικής, Ηλίας Γεωργουλέας «έφυγε» από τη ζωή. Ο Ηλίας Γεωργουλέας υπήρξε μια από τις βασικές μορφές που με τον τρόπο της έπαιξε ρόλο στην αθηναϊκή νύχτα, από τα μέσα της δεκαετίας του 70. Ήταν ο έμπνευστης του Σφιγγα bar, του Blueberry, του Punk Βear Bar, και τέλος, της Problem και της θρυλικής Rebound, στην οδό Μηθύμνης 43, στην Πλατεία Αμερικής. Τα περισσότερα σχόλια αναφέρονται στην μετέπειτα εποχή της, τη δεκαετία του 80 όπου υπήρξε «καταφύγιο όλων των φρικιών», αλλά ο γράφων θα πάει το χρόνο ακόμα πιο πίσω όταν από τα μέσα της δεκαετίας του 70, πήγαινε με την παρέα του κι άκουγε Deep Purple, Bad Company, Jethro Tull, Rory Gallagher, μαζί με James Brown κι άλλα μαύρα αριστουργήματα.
• Σύμφωνα με τον ντράμερ των Radiohead, Phil Selway το συγκρότημα ετοιμάζει να επανέλθει με καινούργιο δίσκο και περιοδεία για το 2023.








 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου