FLYING MERCURY/DIAMOND SIGNS: 14 IAN 2023 REMEDY: Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ


Όταν το 2015 είχε κυκλοφορήσει το πρώτο και μοναδικό άλμπουμ των Flying Mercury, είχα πει στα παιδιά ότι αδίκησαν τον εαυτό τους.  (Πολύ) καλές συνθέσεις, καλό παίξιμο και μια κομματάρα κι ένα τραγούδι, το “Love is A Mystery” που κάτω από άλλες περιστάσεις θα ήταν sure hit, αλλά τεχνικά, ο ήχος χώλαινε(εγγραφή, παραγωγή και ίσως το mastering). Tο βράδυ του Σαββάτου, έπαιζαν στο Remedy όπου έκαναν μια ΠΟΛΥ καλή εμφάνιση, παίζοντας πολλά τραγούδια από τον πρώτο δίσκο τους, 4 διασκευές (Journey, Bon Jovi, Bad English και Whitesnake) και 2 καινούργια που ήταν άκρως ελπιδοφόρα. Στην παραπάνω από μια ώρα που έπαιξαν(Γιάννης Καλύβας Φωνητικά, Σπύρος Φουσέκης Κιθάρα, Λουκάς Αδαμόπουλος Μπάσο, Γιώργος Γεωργίου Πλήκτρα και Πέτρος Παπαπέτρος Τύμπανα.), έδειξαν πόσο δεμένοι είναι και σε αυτό έπαιξε ρόλο ότι το τελευταίο διάστημα έγραψαν τα καινούργια τραγούδια τους και ήταν «ζεστοί», έχουν έναν καλό τραγουδιστή που χωρίς να διεκδικεί δάφνες performer,  στέκεται με το παραπάνω κι ένα δέσιμο (το επαναλαμβάνω) που τού βοηθάει.
φωτό: Χρήστος Στεργιανός

Μια προσωπική παρατήρηση,: θα ήθελα την μπαλάντα “Our love will never die’ ένα κλικ πιο κάτω. Θα είμαι στην παρουσίαση του καινούργιου δίσκου τους που είναι έτοιμος και ψάχνουν εταιρεία. Τη βραδιά συνέχισαν οι Diamond Signs που ομολογώ έως εκείνη τη στιγμή δεν τις ήξερα. Τέσσερα κορίτσια (Ιωάννα Μητσιόνη κιθάρα/φωνητικά, Κική Καρανικόλα μπάσο, Μαρία 'Cozy' Αμπαζόγλου ντραμς και Αργυρώ Ιγκλιλιζιάν τραγούδι) έπαιξαν περισσότερες από 20 διασκευές σε κλασικά hard/heavy κομμάτια (Foreigner, Def Leppard, Τιτανοτεράστιους, Whitesnake, Led Zeppelin, Accept, Rainbow) αλλά μόνο και μόνο που ξεκίνησαν με το αγαπημένο μου ‘Solid Ball of Rock” των Saxon , με « έφτιαξαν» για το υπόλοιπο της βραδιάς.

Πολύ δεμένες, ζόρικη τραγουδίστρια και προσέξτε ότι το σχήμα αποτελείται από μπάσο, φωνή, 1 κιθάρα και ντραμς, με τις περισσότερες διασκευές να προέρχονται από συγκροτήματα με 2 κιθάρες και πλήκτρα, άρα προσάρμοσαν τα κομμάτια στο δικός τους σχήμα και αυτό δεν ενόχλησε καθόλου. Να δώσω τα εύσημα στην μπασίστρια που ο ήχος της κράτησε άψογα το ρυθμό, δίνοντας χώρο στην κιθάρα. Θα είχε ενδιαφέρον να τις άκουγα και σε δικές τους συνθέσεις
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
ΦΩΤΟ Diamond Signs: ΜΑΚΗΣ ΓΙΟΥΛΗΣ 

17/1/23
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου