BLONDIE


Πώς πήραν το όνομά τους οι Blondie; Ευκολάκι! Από την εμβληματική τραγουδίστριά τους (και εμβληματική ξανθιά) Debbie Harry. Η οποία, γύρω στον Οκτώβριο του 1974, τότε δηλαδή που αποφάσισαν να φτιάξουν το group, έβαψε τα μαλλιά της κατάξανθα. Κι οι φορτηγατζήδες που τη βλέπανε να περπατάει στο πεζοδρόμιο, της φώναζαν ξελιγωμένοι “Hey, blondie”! Και η Debbie το βρήκε καλή ιδέα να ονομάσουν έτσι το γκρουπ τους, που ως τότε το έλεγαν “Angel and The Snake”. Και ήταν μια ιδιοφυής -στην απλότητά της- ιδέα: Όνομα πιασάρικο και ευκολομνημόνευτο, που τους βοήθησε να καθιερωθούν! Αντιμετώπισαν, πάντως και δύο προβλήματα, εξαιτίας του ονόματος αυτού.
Το πρώτο: Όλο και περισσότεροι fans νόμιζαν ότι “Blondie” ήταν το ψευδώνυμο της Debbie Harry και ότι οι υπόλοιποι τέσσερεις της μπάντας ήταν απλά κάποιοι session μουσικοί. Τόσο πολύ είχε διαδοθεί αυτή η εντύπωση, που το 1978 οι Blondie κυκλοφόρησαν μπλουζάκι με σλόγκαν “Blondie is a Group”.
Το δεύτερο: Βρέθηκαν πάλι κάποιοι συνομωσιολόγοι, που ξετρύπωσαν ότι ο Χίτλερ είχε έναν σκύλο, που τον έλεγαν “Blondi”, οπότε -παρά την ορθογραφική μικροδιαφορά- οι Blondie ήταν νεοναζί! Τα μέλη του γκρουπ ενοχλήθηκαν τόσο πολύ απ’ αυτή τη φήμη, που έπαιξαν με την ιδέα να μετονομαστούν σε “Adolf Hitler’s Dog”! Ευτυχώς, δεν το έκαναν!



ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

24/1/23
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου