ALICE COOPER - LIVE FROM THE ASTROTURF: CLASSIC ROCK ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ...


To Live from the Astroturf των Alice Cooper (το συγκρότημα), έχει μια ιδιαίτερη θέση στη δισκογραφία του συγκροτήματος όχι μόνο γιατί σηματοδότησε την πρόσκαιρη επανασύνδεση των παλιών μελών αλλά και για τον χώρο που ηχογραφήθηκε. Και για να ξεκινήσω από  εκεί, το Good Records δεν είναι μόνο ένα ανεξάρτητο label αλλά κι ένα κατάστημα δίσκων στο Dallas του Tέξας όπου ο ιδιοκτήτης του  Tim DeLaughter, τυγχάνει και φανατικός θαυμαστής των Alice Cooper. Κατάφερε να διοργανώσει στις 9 Οκτωβρίου 2015 μια συναυλία τους στο κατάστημά του, μπροστά σε σχετικά λίγους fans (200, όσοι χώραγαν), με τα αυθεντικά μέλη (Alice Cooper, Dennis Dunaway, Neal Smith και Michael Bruce και  με τον Ryan Roxie στη θέση του εκλιπόντος Glen Buxton) οι οποίο έπαιξαν 9 τραγούδια της κλασικής πρώτης περιόδου τους (Elected, Desperado, School’s Out, Be my Lover, No More Mr. Nice Guy, Under my Wheels, Is it my baby, Caught in a dream και I’m Eighteen). Το παίξιμο είναι όπως πρέπει, σφιχτό, δεμένο, δεν παρεκκλίνουν πουθενά από την αρχική ηχογράφηση και η ατμόσφαιρα μέσα στο μαγαζί είναι εορταστική! Πέραν των κλασικών, τα No More Mr. Nice Guy και (ειδικά) Under my Wheels, Is it my baby είναι τα αγαπημένα μου της πρώτης περιόδου και τα άκουσα ξανά και ξανά.Συλλεκτική αγορά για τους fans αλλά και μια πολύ καλή, έστω live, επανεμφάνιση του ιστορικού σχήματος (σ.σ. γιατί ο Alice Cooper σαν καλλιτέχνης συνέχισε την καριέρα του χωρίς αυτούς) με τα δυνατά κι εμπορικά τραγούδια τους.

Δείτε και τα 2 video που συνοδεύουν το κείμενο, ειδικά του “I’m Eighteen” αφού δείχνει τον κόσμο μέσα στο μαγαζί ανάμεσα στα cd(!), τον κόσμο να περιμένει έξω για να μπει με πολλούς να έχουν φέρει και τα παιδιά τους, αλλά και τα ικανοποιημένα πρόσωπά τους. Νομίζω ότι η σημαντικότητα του δίσκου, επικεντρώνεται στην ίδια την επανασύνδεση αλλά και στην ικανοποίηση των λίγων super fans που κατάφεραν να βρεθούν στο χώρο. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και το πιο εύκολο και συνηθισμένο γεγονός, μιας συναυλίας σε δισκάδικό (αλλά σαν ιδέα είναι πολύ έξυπνη). Η έκδοση κυκλοφορεί με το Blu-ray της συναυλίας.


TRIVIA

  • Δεν ήταν η πρώτη φορά που τα μέλη των αρχικών Alice Cooper ξανά βρέθηκαν στη σκηνή αλλά ήταν η πρώτη φορά που έπαιξαν ένα ολόκληρο set.
  • Το άλμπουμ πήρε τον τίτλο από την ροζ αστερόσκονη που υπήρχε στη σκηνή της συναυλίας.
  • Αρχικά είχαν κυκλοφορήσει 2 μικροί δίσκοι 45 στροφών (singles) για την Record Store Day του 2016 (τα "Eighteen" και "(Is It My) Body" σε περιορισμένη έκδοση 2.700 αντιτύπων. Στη Record Store Day του 2018 κυκλοφόρησε σε βινύλιο το άλμπουμ με 8 τραγούδια καθώς και σε 8-track κασέτα. Η καινούργια έκδοση του Live from the Astroturf, κυκλοφόρησε σε βινύλιο, DVD και CD+ Blu-ray.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

12/1/23

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου