Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ YOU CAN TUNE A PIANO BUT YOU CAN’T TUNE FISH ΤΩΝ R.E.O. SPEEDWAGON


 To You Can Tune a Piano, but You Can't Tuna Fish ήταν το 7ο και πιο πετυχημένο άλμπουμ, έως εκείνη τη χρονιά(1978) για τους R.E.O. Speedwagon, αφού σταμάτησε στο Νο29 του αμερικάνικου Billboard chart και πούλησε περισσότερα από 2.000.000 αντίτυπα! O τίτλος που παίζει με την έννοια των λέξεων tuna (τόνος, το ψάρι και ο μουσικός τόνος) και το εξώφυλλο επιμελήθηκε o Tom Wilkes κι όταν αποφάσισαν να προχωρήσουν με αυτόν τον τίτλο, πήγαν στη ψαραγορά κι αγόρασαν ένα τόνο, τον έβαλαν σε πάγο και μετά πήγαν στο Joshua Tree National Park) στο San Bernardino όπου αφού του έβαλαν στο  στόμα ένα Διαπασών που οι 2 άκρες του δημιουργούσαν συντονισμό, το φωτογράφισαν στην ανατολή του ήλιου, περιμένοντας τον ήλιο να πάρει τη σωστή θέση για να αντανακλά όπως βλέπετε κι από τη φωτογραφία. Η φωτογραφία του συγκροτήματος στο οπισθόφυλλο έγινε στην ίδια τοποθεσία, στη δύση του ήλιου, αφού είχαν κουραστεί να ψάχνουν το ιδανικό μέρος.

Κι όπως είχε πει ο Kevin Cronin στο περιοδικό A.O.R (τεύχος 10), «δια της βίας χαμογελούσαμε, αφού όλοι είμαστε  κουρασμένοι από το περπάτημα».

TRIVIA

Το διαπασών είναι διχαλωτό ακουστικό εξάρτημα το οποίο παράγει ήχο έπειτα από κρούση κι είναι φτιαγμένο από ελαστικό μέταλλο (συνήθως από χάλυβα). Εκπέμπει ένα καθαρό μουσικό τόνο μετά από αναμονή μιας στιγμής, ούτως ώστε να επιτρέψει σε ορισμένους υψηλούς απόηχους να σιγήσουν. (από την Βικιπαίδεια)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

26/12/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου