TRIBUTE ΣΤΟΝ RORY GALLAGHER ΑΠΟ ΤΟΥΣ BAND OF FRIENDS ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Παρασκευή 10/2 ΚΑΙ Σάββατο 11/2

Η Rockin' The Blues Events παρουσιάζει:

75 ΧΡΟΝΙΑ RORY GALLAGHER 1948-2023 GERRY McAVOY’S BAND OF FRIENDS Live in Greece!


Η Rockin' The Blues Events,75 χρόνια από τη γέννηση του Ιρλανδού θρύλου, φιλοξενεί στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, μετά από τρία χρόνια απουσίας και συνεχόμενα sold out, τους αγαπημένους μας Βand Of Friends, με νέο line up και νέο playlist!

 Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο Eighball στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και το Gagarin, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε ξανά, τους δυο συμπαίχτες του Rory, στις αξέχαστες συναυλίες σταθμούς της Ν. Φιλαδέλφειας και του Παλαί ντε Σπορ το 1981! GERRY McAVOY (Bass). Ο πλέον αναγνωρισμένος συμπαίκτης και φίλος του Rory παρών σε ΟΛΕΣ τις ηχογραφήσεις, σε ΟΛΕΣ τις περιοδείες, σε ΟΛΑ τα άλμπουμ του από το 1971 έως το 1991 (και φυσικά παρών στο live-σταθμό στη Ν. Φιλαδέλφεια το 1981) BRENDAN O’NEILL (Drums). O μακροβιότερος ντράμερ του Rory, όπου ήταν παρών στο επεισοδιακό και αξέχαστο live της Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο κατόπιν χαρακτήρισε δημόσια ως «Το Highlight της 10χρονης πορείας μου στο πλευρό του Rory»! Ο Ιρλανδός βιρτουόζος, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ted McKenna, έδωσε ρυθμό στα “JINX” (1981), “DEFENDER” (1987), “FRESH EVIDENCE” (1991) και πήρε μέρος σε πολλές παγκόσμιες περιοδείες του Rory πριν ακολουθήσει τους καταξιωμένους Nine Below Zero.

 

Μαζί τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι JIM KICKPATRICK (Guitar/Vocals). Θεωρείται από τους καλύτερους slide, blues rock  κιθαρίστες της γενιάς του. Με προσωπική δισκογραφία και ήταν lead guitarist των Βρετανών FM, περιοδεύοντας μαζί με τους Thin Lizzy, Journey, Whitesnake, Foreigner, Kiss κλπ! PAUL ROSE, Βρετανός κιθαρίστας με σπουδαίες συνεργασίες και μεγάλο του ‘’παράσημο’’ το ότι τον βράβευσε ο ίδιος ο Rory με μία Stratocaster και έναν ενισχυτή VOX AC 30, ανάμεσα σε 1000 νέους κιθαρίστες!

 

Μαζί τους στη Θεσσαλονίκη και στο Eightball οι εκρηκτικοί Nick & The Backbone Οι Nick and the Backbone είναι το συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε από τον Νίκο Ντουνούση. Θεωρείται από τους καλύτερους κιθαρίστες Blues στην Ελλάδα και ένας απ' τους μοναδικούς του είδους. Το αστείρευτο ταλέντο του και η μοναδική μουσική του δράση έχει προσελκύσει τα ελληνικά ακροατήρια στο Blues και συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της Ελληνικής μοντέρνας μουσικής σκηνής. Το προσωπικό όχημα του Νίκου Ντουνούση αποτελεί το πιο ηλεκτρικό «blues power» σχήμα της χώρας μας. Ένα γκρουπ, το οποίο δεν άφησε κανένα ακροατήριο ασυγκίνητο στην Ευρώπη. Έχουν συνεργαστεί με τους Louisiana Red, Johnny Nicolas, Nelly Travis, Phil Guy κλπ.

Αξέχαστες όμως θα μείνουν στο κοινό οι δύο περιοδείες με τον Nick Gravenites! Τους Nick and the Backbone αποτελούν ο Νίκος Ντουνούσης (ηλ. κιθάρα, φωνητικά) ο Αλέξανδρος Αποστολάκης(τύμπανα) και ο Δημήτρης Γιαλαμάς (μπάσο). Μαζί τους στην Αθήνα και στο Gagarin 205 στις 11/2, Οι επίσης εκρηκτικοί Big Nose Attack!!! Τα αδέρφια Βoogieman (κιθάρα, φωνή) και Little Tonnie (τύμπανα) δημιούργησαν τους the Big Nose Attack το 2011. Μπολιάζοντας τις blues επιρροές τους με «ατίθασα» rock riffs, ατενίζοντας τα 70s!

Δέκα (+1) επετειακά χρόνια αργότερα, το συγκρότημα θεωρείται ένα από τα πιο ενεργά εγχώρια μουσικά σχήματα, μετρώντας ήδη 4 Ευρωπαϊκές περιοδείες. Με εμφανίσεις σε αξιόλογα venues και φεστιβάλ (Suwalki Blues Festival, Bialystok Jesien z Bluesem, Φαρμα, Projekt, the Lost Dogs Festival) και υπεράριθμες εγχώριες εμφανίσεις στα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα (Rockwave Festival 2015 μαζί με Black Keys και Black Angels, Resistance, Fuzztastic Planet και Los Almiros Festival), αλλά και σαν opening act σε κορυφαία ονόματα (Blue Oyster Cult, Clutch, Blues Pills, Fuzztones).

 

Δύο βραδιές αφιερωμένες στον αγαπημένο μας Rory Gallagher, δύο βραδιές φόρος τιμής στα 75 χρόνια  από τη γέννηση του, δύο βραδιές γεμάτες blues, rock!

Εισιτήρια-Eightball
Online εδώ

Hard copies από 6/1//2023
Early birds 18e(μόνο απο Nephilim) ,προπώληση 20ε,ταμείο 23ε
Nephilim store,Πατριάρχου Ιωακείμ 17,
Stones Rock Bar,Αιγύπτου 20,Λαδάδικα

Εισιτήρια-Gagarin

Online εδώ

Hard Copies από 6/1/2023
18ε early birds -20e προπώληση-Ταμείο 23ε
Le Roi café bar, Πανόρμου 117β Αθήνα,
Le Roi café bar, Αγίας Παρασκευής 125 Χαλάνδρι
Sirens Records , Νικηταρά 14 Αθήνα (early birds μόνο εδώ)

31/12/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου